No i jeszcze klonidyna poprawia zaburzenia uwagi, może da afterglow następnego dnia. Dam znać jutro – jak się wyśpię...
Nie widziałem w tym wątku największego konesera klonidyny. @Merx, przywołuję Cię!
Klonidyna z tego wszystkiego co wymieniłeś ma najmniej skutków ubocznych, w dodatku wymieniając neurojeby które są największym gównem na tym świecie.
Konesera? jak wezmę 1 tabl na 3 dni na noc wyłącznie nim padnę sam z siebie z wykonczenia, to jest git xd
ogl klonidyna jest tyle spoko, że nie powoduje żadnych działań niepożądanych w kontekście brania jej nawet na zjazdy po stimach. Mamy tylko jeden przypadek śmiertelny zapisany w historii po spożyciu w mixie z MPH ale ile było zażyte MPH i ile klonidyny? w jakim wieku był pacjent? czy chorował przewlekle? - chuj wie. więc zawsze mnie bawi jak ktoś przywołuje ten przypadek w kontekście mixu z stimami.
Gdzie ten przypadek nie został w ogóle opisany.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Wrażenia na ten moment? Sen – idk bruh, wreszcie śpię twardo i nie wybudzam się, ale rano czuję się totalnie ścięty i ledwo zwlekam się z wyra. Poziomy energii w ciągu reszty dnia bez zmian.
Za to skupienie... Wziąłem się wreszcie za naukę, wszakże nadchodzi sesja. Czytam, czytam... i zapamiętuję. Schematy, zakresy norm, klasyfikacje – parę razy przejrzę i zostają w głowie. Retencja informacji jak nigdy. Następne dni zweryfikują te odczucia, ale zapowiada się to wyjątkowo obiecująco, nawet lepiej od stimów.
A, no tak, stimy. Pewnie klonidyna dobrze posłużyłaby na zjazdy, aczkolwiek jakoś wyrosłem z ćpania tego syfu i nie mam okazji ani szczególnej chęci stestować w tym wskazaniu XD Still, potencjalnie pomaga mi na sen właśnie poprzez zbijanie późnych dawek MPH.
Zgon? Wszystko zabija, panie. Nawet MPH zawiera na ulotce w sekcji działań niepożądanych przecudny zapis "nagła śmierć". Chyba jakoś to przeżyję.
Bonusowa obserwacja: klonidyna zdaje się ładnie łączyć z kodeiną, taki tranq dla przedszkolaków.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.