Co jest potrzebne do najprostszej uprawy w kulturach wodnych?
Podczas podstawowej uprawy hydroponicznej należy zaopatrzyć się w:
1. Doniczkę zewnętrzną- wodoszczelną.
2. Doniczkę wewnętrzną.
3. Wskaznik poziomu wody.
4. Granulat, który będzie miejscem osadzenia korzeni.
5. Pożywkę mineralną.
Co myslisz o uprawie mj w takim podstawowym hydro w ceramicznej doniczce gdzie wymienia sie pozywke 1 na miesiac ? Pytam bo nigdy sie z tym nie spotkalem, ciekawy jestem jak by roslo, moze sprobuje tak dla testu ale nie wiem czy warto...
pozdr
ale juz wiem ze taka uprawa nie ma sensu bo to polega na tym ze zadko podlewasz rosline (ok raz na miesiac wymieniasz pozywke) i cieniolubny kwiatek ktory stoi w pokoju moze sobie rosnac w takim systemie z tym ze bedzie rosl 10cm przez rok.
Marihuana, ktora rosnie pod lampa wszystko ma przyspieszone - szybko rozwija system korzeniowy, szybko przeprowadza fotosynteze, szybko rosnie i do tego potrzebuje duzo skladnikow odrzywczych dlatego czesto sie ja podlewa nawozem. W takim systemie codziennie musialbys wymieniac pozywke bo by wszystko zjadala wiec to mija sie z celem. pozro.
no spoko mozesz probowac ale ten system z rysunku to juz troche co innego, tam jest pompka i zbiornik - to normalne hydro
No tak- normalna podstawowa uprawa hydroponiczna z patentem..;)
Ja za normalne hydro uważam coś takiego co znajdziesz poniżej- fotka z grasscity.
http://www.nutriculture.com/images/insight/flogro.gif[/img]
Myślę, że jeśli już się rozkręci dział hydro to będziemy mogli sobie przedstawić praktyczne rady i teoryzować do woli. Ten wątek będę czyścił na maksa, ale to pozniej..;)
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.