Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Najlepiej to nawet nie kupować Kava Kava w postaci zmielonej tylko pod postacią korzenia.
Nie wiadomo ile taki proszek u nich leży.

Nie jestem co prawda przekonany do tych ekstraktów, ale niby dlaczego miałyby nie działać ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 578 / 14 / 0
Kuba Powiatowy pisze:
Nie wiadomo ile taki proszek u nich leży.

Nie jestem co prawda przekonany do tych ekstraktów, ale niby dlaczego miałyby nie działać ?
Zapewniają że dłużej jak 2 tygodnie nie leżą.
Na mnie ekstrakty działały bardzo słabo.
  • 2129 / 27 / 0
fla pisze:
Kuba Powiatowy pisze:
Na mnie ekstrakty działały bardzo słabo.
Zawsze można zwiększyć dawkę, ale wówczas nie byłoby to chyba opłacalne.
  • 3362 / 349 / 0
ciagle mnie intryguja te ekstrakty. gdybym kupil zwykly proszek korzenia, to sie nie oplaca raczej.
kurwaaa, ciagnie mnie do tego, prosilbym o opinie ekstraktow.
  • 578 / 14 / 0
Co do tych ekstraktów to po 20 kapsułkach działanie jest tak słabe że dalej nie wiesz czy coś czujesz czy to placebo. Chodzi mi o te ekstrakty z Now Foods, innych nie konsumowałem.
  • 3362 / 349 / 0
jesli kupilbym korzen, to trudno to przygotowac? ile kupic i na ile mi to starczy?
  • 33 / / 0
Tych kapsułek nie ma co brać, rozmawiałem kiedyś ze znajomym aptekarzem, mówił, że praktycznie wszystkie produkty z Now Food to badziew działający na granicy plecebo.

Jak jeszcze była kava legalna, to miałem w postaci proszku, grubo mielonego. ok. 2,5-3g wystarczyło na dobrą fazę.
Cholera, raz tylko piłem "kavkę", a ciągnie mnie już ponad 2 lata do tego znowu... Tylko kwestia dostępności :/
  • 527 / 6 / 0
jedyne co może w jakimś tam sposób zastąpić Kave to kora mulungu-mam fajną z SS z zielonym nalotem (kupiłem cały 1 kg) :-D. Polecam jak ktoś ma dostęp.
  • 2129 / 27 / 0
Posiliłem się kiedyś o pewne porównanie Kava Kava z mulungu. Pozwolę sobie przekleić:

Kava Kava działa podobnie jak szybko wypite piwo albo dwa ( ja już czuję efekty po 1 piwie) oprócz tego kava powoduje troszkę większy "chill out"- czasami euforię, mrowienie w nogach, chęć do rozmowy,do tańca, efekty te są mocno odczuwalne, nie ma mowy o żadnym placebo. Człowiek po kavie jest raczej towarzyski i pokojowo nastawiony.

Gdy kava przestaje działać to odczuwa się senność. W dużych dawkach kava powoduje oszołomienie na wejściu przechodzące w stan podobny do upojenia (zaburzenia koordynacji ruchowej, senność, nieco głupawy ton wypowiedzi). Trzeźwość umysłu jest jednak w większym stopniu zachowana niż po alkoholu.

mulungu jest odrobinę podobne. Przede wszystkim euforia i błogostan są dużo mniejsze (nie zawsze też występują) a efekt jest bardziej zbliżony do benzo- odczuwa się silne uspokojenie i zaburzenia koordynacji (objawiające się dziwnymi, "robotowatymi" ruchami) przechodzące w silną zamułkę i sen.

Reasumując, można stwierdzić, że Kava Kava bardziej nadaje się jako używka do towarzystwa. mulungu nadaje się bardziej jako remedium w stanach stresu, bezsenności itp.

Dodano akapity -- 909
  • 1472 / 26 / 0
Nie wiem czy każdy śledzi dział prawo ale być może Pieprz metystynowy dalej jest legalny

http://talk.hyperreal.info/kava-kava-le ... 10-10.html

jednak szansa na 100 % wyjaśnienie sprawy jest mała,wszystko zależy od interpretacji

Jest inna duża,realna szansa ,że ponownie zostanie zalegalizowana

http://korwin-mikke.pl/australia_i_ocea ... ndlu/20821

,,P. Edward Wilson, wiceprzewodniczący Rady, jest przekonany, że Unia jeszcze w tym roku zlikwiduje wszelkie bariery zakazujące państwom Pacyfiku handel rośliną Kava Kava.''

Wiem ,że już ponad rok minął,ale przy takich rzeczach się to pociągnie jeszcze rok,dwa lata ,trzeba będzie na to poczekać ale szansa jest realna,nie ma nic szybko

Skoro Unia dała nakaz dodania mefedronu do listy środków odurzających i każdy kraj się musiał do tego dostosować,to tak samo da nakaz legalizacji kavy i wszystkie kraje UE się będą musiały do tego dostosować

Co o tym sądzicie jaka jest szansa na legalizacje ?

tutaj jest strona która walczy o legalizacje kavy

http://www.ikec.org/
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".