Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Dla Tych którzy mają jeszcze skitraną kavę ciętą z Vanuatu - dzisiaj postanowiłem przyrządzić kavę według zgoła innego sposobu. Najpierw zmieliłem korzeń w elektrycznym młynku do kawy, następnie zalałem proszek zimnym mlekiem ( kawalaktony, podobnie jak THC łączą się dobrze z tłuszczami ) i miksowałem ok. 5 minut ( żadne mieszanie łyżeczką, ma być mikser ). Następnie wszystko przelałem przez szmatę. To co na niej zostało wyrzuciłem do śmietnika, a mleko z kava kava wypiłem ( na pusty żołądek oczywiście ). Efekty ? silniejsze niż przy sposobie z zimną wodą i co ważne, dłużej się utrzymujące. Wejście było dość euforyczne i dość mocne. Polecam tą metodę. Smak nie jest taki tragiczny i co najważniejsze, nie czuć tego ucisku na żołądku, co było dość częste przy piciu całej zawartości kubka, łącznie ze sproszkowanym korzeniem.
Ostatnio zmieniony 12 czerwca 2009 przez Kuba Powiatowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alsami »
Ja mam jeszcze pokitrane troche kavy. Ja ostatnim czasem robilem podobnym sposobem,jednak z pewna modyfikacja.
Moj sposob
-cieta kave miele w mlynku do kawy
-w 1/4-1/6 szklanki z goraca woda i lyzka oleju badz oliwy z oliwek rozpuszam okolo 5-6 g lecytyny w kapsulkach(nie mam tej w plynie)
-kave(wsypana do nylonowej ponczochy lub kawalka rajstopy) + rozpuszczona lecytyne + mleko sojowe wlewam do miski i zostawiam na okolo 30 minut(nastepnym razem mam zamiar na caly dzien)
-nastepnie wysypuje z ponczochy ta kave i mikserem badz blenderem mieszam wszystko w garnku albo innym pojemniku(najlepiej miec robota,ja mam tylko koncowke rozdrabniajaca do miksera) okolo 5-10 minut
-na koncu przelewam wszystko przez filtr do kawy
-gotowe do spozycia:) wchodzi naprawde szybko i mocno juz po pierwszym lyku cala jama ustna dretwieje jakby dentysta zaaplikowal znieczulenie;)
  • 2129 / 27 / 0
@alsami, oczywiścieTwój sposób jest najlepszy. Dzięki tej metodzie wyciągasz wszystkie aktywne składniki kavy, stąd jej moc. Ja podałem taką bardziej okrojoną wersję z braku składników innych niż mleko. O lecytynie była już kiedyś mowa. Jednakże trzeba pamiętać, że lecytyna nie rozpuszcza się w wodzie, za to dobrze w tłuszczach. Nie ma też co obawiać się smaku- przy filtrowaniu zmielonego korzenia jest on dużo bardziej subtelny.
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: adzik74 »
Jestem bardzo ciekawy jak wyglądałby miks z mulungu- z czym jeszcze warto miksować?? (mam spore zapasy:)
  • 2129 / 27 / 0
[quote="adzik74"]
Jestem bardzo ciekawy jak wyglądałby miks z mulungu- z czym jeszcze warto miksować?? (mam spore zapasy]
Owszem, z mulungu można miksować, co wywołuje zwiększoną sedację i błogostan. Godne polecenia miksy to także kava + marihuana bądź kava + Kratom. Miks kava + alkohol, natomiast zwiększa znacząco efekt upojenia alkoholowego.
  • 204 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yass »
Niestety o kavie dowiedzialem sie za pozno :/ i juz nie dostane jej w postaci proszku, chyba ze ktos z was ma do odsprzedania chociaz trochu na sprobowanie?:> Pytanie, czy te w kapsulkach na allegro dzialaja i moge to bez przypalu zamowic? :| A..i byla mowa tutaj o tym zeby raczej nie laczyc z ssri, a jak ma sie do tego 5-htp?
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2009 przez yass, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2129 / 27 / 0
Te kapsułki także " działają" chociaż nic nie równa się świeżemu korzeniowi prosto z wysp Pacyfiku :-) Nie wiedziałem, że jeszcze można to kupić. Zalecałbym jednak ostrożność gdyż kava jest u nas nielegalna. Tak, ta nieszkodliwa, przyjemna używka jest groźnym narkotykiem. Może być tak, że jak kiedyś zwiną tego sprzedawcę to udostępni im dane osób, którym ów kapsułki sprzedawał. Co do SSRI to nie słyszałem o interakcjach. Pisał o tym John Stuart chyba kilka stron wcześniej.
  • 286 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: melon27 »
kava jak przedobrzyłem z ilością to wprowadzała otępienie, ale w małych dawkach euforyzuje delikatnie.

[Rośliny zawierające Benzodiazepiny]
;)
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
Wie ktoś może jaka ilość ekstraktu 30% zadziała sensownie?
Gram? 2g?
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 2129 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
Przyjmowałem kiedyś ekstrakt i szczerze, byłem nieco zawiedziony jego działaniem. Być może był zwietrzały, bo do świeżego, zmielonego korzenia się umywał po prostu. Co do dawki to myślę, że 1 g ekstraktu na początek ( koniecznie na pusty żołądek !) wystarczy. Jak będzie słabo to zawsze możesz zwiększyć dawkę za drugim podejściem ( nie dorzucać bo to nic nie daje )
kava jak przedobrzyłem z ilością to wprowadzała otępienie, ale w małych dawkach euforyzuje delikatnie.
Nie wiem o jakim otępieniu piszesz, bo po kavie zachowuje się raczej trzeźwość umysłu. Fakt, w dużych ilościach może wywołać zamulenie, problemy z chodzeniem itp. kava z ok. 10- 15 g ze świeżego korzenia + pełnotłuste mleko jest w sam raz i potrafi wywołać dość znaczną euforię i tzw. " chill "
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".