Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 2129 / 27 / 0
Więcej jak dwa kieliszki wódki bym do takiego drinka nie dawał. Pamiętajcie, że kava wzmaga działanie alkoholu i te dwie substancje przyjmowane razem mogą wywołać nudności.Po drugie pozostaje kwestia obciążenia wątroby - nie ma po prostu sensu używać większych ilości alkoholu z kavą.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 164 / 2 / 0
Myśłę, że zamiast malibu mozna by wrzucić pastę lub mleczko kokosowe,albo trochę oleju sezamowego. W kavie jednak jednak smak odrzuca dlatego dobrze jest wsypac duzo cukru albo miodu ( ale miód to na końcu) tuz przed wypiciem.
  • 2129 / 27 / 0
@kava man, próbowałeś kavy ciętej Vanuatu ? Zdaj relację bo słyszałem od niektórych, że jest kiepska w działaniu.
  • 82 / 1 / 0
Tego alkoholu to sporo trzeba wlac ale ja tam niewiem jak masz slaba glowe to wystarczy 150ml malibu czy 75ml wódki ale ja musze dawke podwajac a wogóle alkohol zabija bakterie więc kava moze byc trzymana w lodowce do 3 dni.Dla tych co nie wiedza to malibu to likier kokosowy.A kava cięta z vanuatu nie jest zla jak sie ja zmieli to przypomina silny czarny piasek z dodatkowym efektem rozluznienia miesni jak przy białym piasku!!!
trampek
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: alsami »
Chyba sie troche nie zrozumielismy Kava Man. Ja mialem na mysli dolewanie alkoholu w celu wyciagniecia z kavy jak najwiecej. Dlatego te wszystkie zabawy w mleko sojowe,lecytyne oraz wielogodzine moczenie. Ja jestem tego samego zdania co Kuba Powiatowy, ze nie warto niszczyc efektu kavy alkoholem. Dolewajac alkoholu chce wyciagnac z tych korzeni jak najwiecej, a jezeli chwyci mnie slabo albo bede mial ochote bardziej sie dobic to moge przeciez osobno wypic jakis alkohol. Dlatego prosze zorientowanych o odpowiedz czy dolanie alkoholu w trakcie moczenia sprawi,ze uda mi sie wyciagnac z kavy wiecej substancji aktywnych, czy alko mam byc tylko podkladem,zeby kava sie lepiej zaladowala(jak np 1 piwko do kratomu)
  • 2129 / 27 / 0
Jeżeli chcecie wyciągnąć z kavy jak najwięcej to musicie pamiętać, że kava ( już o tym pisałem ) najlepiej rozpuszcza się w tłuszczach ( czyli kava z mlekiem, coś na wzór haszowego mleka, byłaby dobrym rozwiązaniem )
do tego lecytyna sojowa i nie ma nic mocniejszego jeżeli o wyciąganiu kawalaktonów mówimy. Co do alkoholu to słyszałem, że na wyspach Pacyfiku pije się kavę z piwem, co powoduje silniejsze efekty za sprawą wzmocnionego oddziaływania obu tych substancji na receptory GABA.
  • 82 / 1 / 0
Wlaśnie kupilem ponad kilogram kavy kavy na allegro pije ją po 6 lyżeczek odmiana bardzo mocna i dobrej jakosci napewno lepsza niż w MO.Ogolnie używam lecytyny do rozpuszczania kawalaktonow wogole to super kava kava.
trampek
  • 2129 / 27 / 0
Kava man pisze:
Ogolnie używam lecytyny do rozpuszczania kawalaktonow wogole to super kava kava.
Jeszcze sprzedają kavę na allegro ? Tak w ogóle to pamiętaj, że kava kava jak i lecytyna nie rozpuszczają się zbyt dobrze w wodzie. Lecytyna po prostu pomaga kawalaktonom lepiej emulgować się w wodzie.
  • 199 / / 0
Już raczej nie sprzedają, ostrzegłem wszystkich nieświadomych sprzedawców o wejściu ustawy, żeby nie mieli później problemów.
  • 2129 / 27 / 0
Chyba nie wszyscy są świadomi faktu, że kava kava jest nielegalna. Właściwie oprócz sklepów etnobotanicznych, które śledziły przebieg ustawy, mało kto jest tego świadomy. Tak więc o zmielony korzeń kavy już trudno, ale jak dobrze poszukać w internecie, można jeszcze napotkać strony oferujące kapsułki z ekstraktem kava kava. Nie podaję linków, żeby nikomu nie szkodzić. Jednakże kapsułki to nie to samo co świeży, zmielony korzeń. Ja mam jeszcze sporo korzenia kava z Vanuatu, ale trochę szkoda się za niego zabierać ze świadomością, że to ostatni raz z tą używką.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."