Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
59
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 124

ODPOWIEDZ
  • 273 / / 0
to sprawdz ja, bo ja dostalem vanuatu z MO, ale juz dokladnie zmielona. Z tego co wiem, jest to dokladnie ta sama, tylko zmielona. I byla fajna, wlasnie taka relaksujaco-euforyczna.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Co jest lepsze, jeśli chodzi o robienie kavy: mleko czy woda?
Planuję kupić w aptece jałową gazę, zawinąć w nią kava, moczyć przez jakieś 10 minut w kubku. Tylko nie wiem, woda czy mleko. Jeśli mleko, to jeszcze wtedy dodam sobie z 6 łyżek czekolady rozpuszczalnej, jakiegoś nesquika i będzie może znośne. No i jak wycisnąć tą kavę bez rozlewania jej po całym biurku.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 2129 / 27 / 0
@ Toker, jeżeli chodzi o robienie kavy najlepsza jest ponoć woda z dodatkiem lecytyny. Natomiast do smaku dodaje się najczęściej kakao, mleko kokosowe bądź sojowe.
Nigdy jednak nie piłem kavy z wyżej wymienionymi dodatkami.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 273 / / 0
tak, lecytyna jest ok (widzialem ja w sklepach internetowych i w carrefourze) - emulguje kavalaktony do roztworu. Dlatego czesto kava dziala tylko na pusty zoladek - watroba wydziela zolc, ktora takze jest emulgatorem i umozliwia zemulgowanie zwiazkow czynnych z proszku kavy, a nastepnie ich wchloniecie. Jesli zjemy, szczegolnie tlusto jest niedobor zolci i kava dziala slabiej lub wcale.
  • 729 / 6 / 0
Zaktualizowany sposób podania:

Nalewamy szklankę mleka, wsypujemy 3 łyżeczki kava-kava. Mieszamy elektronicznym mikserem albo energicznie łyżeczką przez około 10-15 minut.
Narazie normalnie, ale teraz the tricky part:
Bierzemy jakiś lejek (bądź butelkę 0.5l wody żywiec z uciętym dnem), wkładamy jedną gazę (taką z apteki), i przelewamy przez nią nasz roztwór. Może być ciężko, ale po czasie zleci (dlatego lepiej wziąć butelkę wody i uciąć dno, albo duży lejek, żeby wlać wszystko i czekać aż zleci). Wtedy sypiemy 6 łyżeczek rozpuszczalnej czekolady i wylewamy do zlewu.
Smakuje lepiej. O wiele. Ale goryczka nadal tam jest... czyha na nasz język i wrodzone odruchy wymiotne.
Cóż, wypiłem właśnie taką z trzech. Jest miło, czuję to kavowe rozluźnienie. :)
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!

~ Lilia1

• 2129 / 27 / 0
@ Toker, jaką Ty kavę pijesz ? Jeżeli tradycyjną to Ci się dziwię bo jest naprawdę łagodna w smaku. Z kolei Kava cięta Vanuatu którą dostałem ma ostry, odrzucający zapach, czuję że z ta odmianą będzie ciężko :-)
  • 729 / 6 / 0
Tradycyjną, sproszkowaną. Oficjalnie mam jej dość. Muszę się jej pozbyć. Kropka.

~ Lilia1

• 2129 / 27 / 0
Jeżeli uważasz, że kava tradycyjna jest okropna w smaku to spróbuj " szefa dżungli " a zmienisz zdanie ;-)
  • 2129 / 27 / 0
Mam pytanie odnośnie kavy ciętej Vanuatu. W jaki sposób ją mieliliście ? Wystarczy zwykły młynek do kawy ?
Jest znośna w smaku ? Pytam z ciekawości, na razie jej nie tykam ale zapach ma mocny i odpychający.
To chyba dobrze... ? ;]
  • 1530 / 9 / 0
Jutro planuje na wieczor wrzucic kave. Podobno są problemy ze spaniem, czy można wrzucić sobie jakieś benzo na spanie np xanax, albo zolopidem? Chodfzi o to, że nie chciał bym czegos głupiego odjebać ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".