Reszta nie pasująca do powyższych
ODPOWIEDZ
  • 2872 / 1576 / 34
http://biuletynfarmacji.wum.edu.pl/1302 ... ienko.html opisane dzialanie oprocz endorfin ma też wpływ na zakończenia nerwów ,ktore wydzielają noradrenaline a dodatkowo wplywa na nadnercza by te wydzielaly adrenalinę.
zanthoxylum acanthopodium orginalny z dziko rosnących roślin z północnej Sumatry z wysiewu nasion ale przez ptaki nie jakiegoś tam wypalania odrostów czy nasion preparowanych przez ludzi.
Astra2959 oraz -(-BPAP) też mam god mode Dirty summer.
  • 657 / 92 / 0
nasionka będą, fotek raczej nie, bo zebrałem wszystko juz , jakieś pojedyńcze sztuki zostały, odzywaj sie , to sie zgadamy
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 1 / 0
W gazie pieprzowym znajdziemy kapsaicynę - 10% stężenie (oleoresin capsicum). Nie poleciłbym jednak forumowiczom używania tego do jedzenia :D taka ciekawostka
Uwaga! Użytkownik Ekstremalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 16 / 0
Czym szybko usunąć działanie kapsaicyny na narządach zewnętrznych np. na penisie.

(NIE ŚMIAĆ SIĘ %-D takie sytuacje się zdarzają!)
Uwaga! Użytkownik elonmusk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 92 / 0
płyn do naczyń, mleko, alkohol, olej, a potem płyn do naczyń (płyn do naczyń działa w tym wypadku lepiej niz mydło)
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 2 / 0
Re: Kapsaicyna
Nieprzeczytany post autor: Carb »
Sam hoduję papryczki i robię z nich sosy. Zrobiłem ostatnio sosik z trinidad scorpionów i bhut jolokia i zjadłem sobie beztrosko łyżkę stołową sosu. Piekło jak jasny skurwysyn diabeł dźgający całą twarz proszkiem ze szkła, ale zauważyłem że zacząłem czuć się inaczej, trochę jak po 2-3 piwach albo po 1 buszku dobrego palenia. Utrzymywał mi się taki stan nawet jak palenie w większości ustąpiło.
Warto z tym poeksperymentować jeszcze
  • 1 / / 0
W 2018 sobie siedząc oglądam mecz przeżuwając uszczknąwszy sobie kawałek po kawałku zwykłego jalapeño, bo lubię, w pokoju ciemno, wtem przerywam seans wyjściem na stronę. Patrzę i Widzę! Wzrokiem wyostrzonym jak u aparatu fotograficznego najnowszej generacji. Pytam, dlaczego wszystko jest takie niesamowite i niesamowicie trójwymiarowe! Mocno podkreślona ekspresja perspektywy. Do tego włączyła mi się lekka wena twórcza (flow) wraz z subtelną dezorientacją. Nazajutrz "trip" był na dworze; wszystko rzucało się w oczy (wraz ze szczegółami!) i wyglądało niewypowiedzianie wyraziście i ładnie. Ogółem włączała się obecność i świadomość.
Stosowane przeze mnie przez następny miesiąc wyrobiły sobie u mnie tolerancję chyba na swą pikantność. Ale po przerwie przy nowo nabytych piri-piri moc wróciła.
  • 1675 / 232 / 0
Witam czy Kapsaicyna w tabletkach też będzie działała tak euforycznie jak w papryczkach habanero?
Uwaga! Użytkownik nCuX nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 11 / 1 / 0
Ja również mogę potwierdzić euforyczne działanie kapsaicyny ale jednak w moim przypadku ból jest silniejszy i nie czerpie z tego efektu takiej przyjemności jak inni.
  • 2897 / 613 / 10
Czytałem o suplementacji kapsaicyny w kontekście redukcji tkanki tłuszczowej. Czy kapsaicyna może przynieść jeszcze jakieś efekty, gdy będzie regularnie spożywana? Niekoniecznie związane z tłuszczem, to mnie najmniej interesuje.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Handlował narkotykami na bazarze. Diler działał pod przykrywką stoiska z akcesoriami do telefonów

Policjanci z Wydziału Operacyjno-Rozpoznawczego Komendy Rejonowej Policji Warszawa VI zorganizowali akcję, podczas której zabezpieczyli znaczną ilość środków odurzających. Przejęli heroinę, mefedron, kokainę, tabletki clonazepamu oraz egzysty. Łącznie mundurowi zabezpieczyli blisko 119,84 gramów zabronionych prawem środków odurzających. Policjanci zatrzymali również 60-latka, do którego należały narkotyki.

Bolesław Piecha: alkohol powinien być sprzedawany tylko od 10 do 22. Akcyza "może być wyższa"

W opinii byłego ministra zdrowia Bolesława Piechy, akcyza na alkohol "może być wyższa". Twierdzi, że dla dobra społeczeństwa napoje wyskokowe powinny być sprzedawane jedynie przez 12 godzin w ciągu doby. - Nikt rozsądny nie kupuje z jakieś bardzo ważnej okazji alkoholu po godzinie 23.00 - mówił w "Protokole Rozbieżności w TVP3 Katowice poseł PiS.

Przyjechali do pożaru, odkryli jedno z największych narkotykowych laboratoriów

Na obrzeżach Szczytna służby zlikwidowały jedno z największych w regionie laboratoriów narkotyków oraz linię produkcyjną służącą do wytwarzania nielegalnych wyrobów tytoniowych. Zabezpieczono około 800 litrów płynnego klefedronu, sto kilogramów proszku, a także cztery i pół tony krajanki tytoniowej. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych środków może wynieść nawet kilkadziesiąt milionów złotych. Do sprawy zatrzymano pięć osób.