Wszystko o kaktusach - metody przyrządzania, uprawa, odmiany, opisy działania
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
Witam, zakladam gdyz nie moglem nigdzie znalezc:D :-D

W sklepach Etno proponuja dawki po 20g suszonych skór np Trichocerusa Pachanoi. Czy jest to wystarczajaca dawka?
  • 1519 / 20 / 0
Myślę że tak.
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 2518 / 27 / 0
a jak to jest w przeliczeniu na centymetry, przy średniej grubości 8cm?? Chodzi o to żeby starczyło na dobrą meslalinową podróż. Kaktus stary. Kupiłem jakieś 4lata temu jako dorosłą roślinę. Zimowany, tylko raz zdarzyło mi się przezimować go w temperaturze pokojowej. Czego następstwem były małe przyrosty w roku i dziwne plamy na skórze.
  • 1081 / 32 / 0
Na erowidzie widzialem 14-16 ali kaktusa grubego' czyli jakies niecalee pol metra kaktusa gwarantuje kosmos:d
  • 576 / 11 / 0
Inhibitory dehydrogenazy aldehydowej(disulfiram, kudzu, durian, czernidłaki, czosnek) mogą zwiększyć działanie meskaliny http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1129346, czytałem gdzieś, że nawet 5-krotnie co może być nawet niebezpieczne ;].
Uwaga! Użytkownik howlman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 4 / 0
Jaki jest lepszy sposob na przyrzadzenie suszonych skor kaktusa. Czy zmielic je na proszek, polknac i popic sokiem porzeczkowym? Czy zmielic i gotowac pare godzin w wodzie z sokiem cytryny?
-Why do my eyes hurt?
-You've never used them before.
  • 1081 / 32 / 0
zmielic i gotowac 4h spokojnie wystarczy(z kwaskiem cytrynowym, jedna chwala).
  • 191 / 1 / 0
howlman pisze:
Inhibitory dehydrogenazy aldehydowej(disulfiram, kudzu, durian, czernidłaki, czosnek) mogą zwiększyć działanie meskaliny http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1129346, czytałem gdzieś, że nawet 5-krotnie co może być nawet niebezpieczne ;].
Prosiłbym o więcej info. Ktoś próbował zagryzać czosnkiem ? Może jest jakiś odważny który by chciał spróbować ( i ma materiał ;) )? Głównie chodzi mi o to ile trzeba zjeść (czosnku, czy też kudzu) i czy rzeczywiście multiplikuje działanie.

Drugie pytanie: jak ma się opis tego kaktusa i rekomendowane dawkowanie 5-10 g do tego co wcześniej pisaliście? http://www.shivaheadshop.co.uk/shop/leg ... -_20g.html Mam ochotę na jednego , porządnego tripa więc spróbowałbym zjeść całość 20g - chyba nic się nie stanie?
  • 1081 / 32 / 0
Ja jadlem 3 paczki i dopiero porzadnie bylo. Wez pod uwage ze niedokladnie wygotujesz wiec dawka aktywna bedzie oscylowac w granicach +-550 mg, z przelicznika ze w kazdych 10g jest 100mg meski.
  • 357 / 3 / 0
Mam wywar z kaktusów peyotl, jakieś sprawdzone metody na zniwelowanie problemów żołądkowych? Czy są to dolegliwości podobne do tych po LSA? mniejsze? większe?

Proszę o przeniesienie, miało być w kakto wątek ogólny, zagapiłem się..
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.