Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Właśnie z kakao jest ten problem, że chyba tylko przerwa pomaga na tolerkę.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 296 / 19 / 0
Przeczytałem niedawno na wiki, że czekolada pomaga w osiąganiu świadomych snów i podobno sny stają się po niej bardziej kolorowe. Zauważył ktoś u siebie pozytywny wpływ kakaa na sny? Zastanawiam się ile tego kakaa użyć i na ile godzin przed snem, żeby kofeiną nie zepsuć sobie snów, ale trochę poprawić, bo biorę właśnie dream root, ale chciałem sobie od czasu do czasu wypić mocne kakao, bo lubię po nim posłuchać muzyki, po mocnym kakale działa na mnie bardziej euforycznie. :)

A może na sny lepiej pić lżejsze kakao, ale za to regularnie?
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 1180 / 5 / 0
Ma ktoś pojęcie ile może być pea w 100g kakaŁa?
  • 233 / 6 / 0
Ciężko powiedzieć ale na pewno trochę tego jest, bo zaobserwowałem charakterystyczne sny po sporej dawce kakao wieczorem jakie miewałem gdy brałem czyste PEA w kapsułkach chociaż bezpośrednie działanie jest zupełnie inne od dużej dawki PEA rzędu np 2G.Co do tematu kakao najfaniej na mnie działało gdy łączyłem je z piracetamem.
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 1 / 0
Pierwszy mój post na forum więc wszystkich serdecznie witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy biedronkowe kakao jest coś warte "magnetic extraciemne"?
https://www.youtube.com/watch?v=i4FuPdMskeI
  • 425 / 3 / 0
Po wielu testach polecam mieszać kawę z kakao ;-)
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 47 / 1 / 0
Jean

3 łyżeczki kawy zalane wrzątkiem
+5min dodane mleko zaraz po nim kakao i cukier

Dobrze robię czy cafe i cacao inaczej powinno się przygotować?
https://www.youtube.com/watch?v=i4FuPdMskeI
  • 425 / 3 / 0
Nie wiem jak kwestie smakowe, ja to piję po to, żeby działało %-D W tym celu kakao trzeba zalewać wrzątkiem dlatego, że się niezbyt dobrze rozpuszcza. Za to idealna temperatura do zalewania kawy to 90st., więc niby najlepiej by było zalać kakao, poczekać, dodać kawy, jednak ja wrzucam wszystko na raz i zalewam wrzątkiem, baardzo solidnie mieszam, na to trochę mleka, z cukru nie korzystam, bo niezdrowy (hehe).
"Sprawdź czy to 3meopcp, o ile potrafisz zrobic to inaczej niż poprzez walnięcie iv"
  • 296 / 19 / 0
Wrzątkiem jak zalejesz kakao to się właśnie pozlepia i nie rozpuści. Ponoć najzdrowsze jest kakao zalewane ciepłą wodą 50 stopni celsjusza. Ja zalewam ciepłą nawet chłodną i nie dodaję cukru ani kawy ani mleka. Szybko przywykłem do smaku, nie odrzuca mnie w każdym bądź razie i nie robi mi większej różnicy czy zalane było ciepłą czy gorącą wodą. A to czy w proszku są jakieś witaminy które zabija wyższa temperatura to nie wiem.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 233 / 6 / 0
Czy wypijanie na raz okolo 200g rozpuszczonego w wodzie kakao moze byc niebezpieczne dla zdrowia?
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.