Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 4 / 0
Re: Jurema
Nieprzeczytany post autor: l s »
Pewnie znajdzie sie kilka osob zainteresowanych tym tematem.
Pisz smialo borrasca przyda sie .
PS. Milo, ze wrociles na [h] ;)
  • 2244 / 23 / 0
Ciekawa ksywa. Miał gościu styl.
Spoko, coś tam napiszę.
Jeszcze tylko uzupełnię może, jak to robią tam na miejscu. Materiał jest umieszczany w plastikowym pojemniku z zimną wodą i wyciskany, wyciskany i wyciskany, aż płyn nabierze głębokiej czerwono-brązowej barwy, wielu z Was zapewne zna ten kolor. Usuwana jest piana, która się tworzy i cały materiał. Pozostaje jedynie płyn, gotowy do użycia. W sumie to chyba tyle, nic skomplikowanego.

Miło? Nie wiem jak długo zabawię, odzwyczaiłem się, no ale jak już jestem... :-)
Jak coś to pytać o szczegóły, choć w tym wypadku naprawdę ciężko coś zepsuć. Albo zdechły materiał, albo zdechła woda.
  • 2 / / 0
Witam,

Parę dni temu kupiłam kwiatka o nazwie "mimosa h.". Wzięłam go ponieważ skojarzył mi się z piosenką Niemena. Szukając informacji w internecie na temat pielęgnacji drzewka natrafiłam na wikipedie,później na to forum, nie znalazłam nic na temat uprawy.
Mam dwa pytania, czy ktoś mógłby potwierdzic tożsamośc tej rośliny ? oto zdjęcie : http://img829.imageshack.us/i/xyzd.jpg/
Jeśli to rzeczywiście Mimosa hostilis to jak się z nią obchodzic? może ktoś z was ma to drzewko ? mieszkam w klimacie śródziemnomorskim.
Uwaga! Użytkownik lakapolna nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2939 / 1593 / 35
mimozy moi drodzy mają też inne alkaloidy, które wpływają na iMAO.
Tam jest kilkanaście alkaloidów niektóre nie mają określonej struktury.
Cześć działa jak hordenina a część jak sele na iMAO i nie tylko na iMAO.
Niektóre na pewno są agonistami 5ht2a. Ja teraz testuję Jurema i kilka roślin z tej rodziny i wszystko działa ale niektóre działanie można uznać za pojebane. Cała roślina ma alkaloidy w sensie i korzeń,kora korzenia łodygi ,liście, kora z pnia. Cześć alkaloidów działa jak adrenalina.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.