Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Pisz smialo borrasca przyda sie .
PS. Milo, ze wrociles na [h] ;)
Spoko, coś tam napiszę.
Jeszcze tylko uzupełnię może, jak to robią tam na miejscu. Materiał jest umieszczany w plastikowym pojemniku z zimną wodą i wyciskany, wyciskany i wyciskany, aż płyn nabierze głębokiej czerwono-brązowej barwy, wielu z Was zapewne zna ten kolor. Usuwana jest piana, która się tworzy i cały materiał. Pozostaje jedynie płyn, gotowy do użycia. W sumie to chyba tyle, nic skomplikowanego.
Miło? Nie wiem jak długo zabawię, odzwyczaiłem się, no ale jak już jestem... :-)
Jak coś to pytać o szczegóły, choć w tym wypadku naprawdę ciężko coś zepsuć. Albo zdechły materiał, albo zdechła woda.
Parę dni temu kupiłam kwiatka o nazwie "mimosa h.". Wzięłam go ponieważ skojarzył mi się z piosenką Niemena. Szukając informacji w internecie na temat pielęgnacji drzewka natrafiłam na wikipedie,później na to forum, nie znalazłam nic na temat uprawy.
Mam dwa pytania, czy ktoś mógłby potwierdzic tożsamośc tej rośliny ? oto zdjęcie : http://img829.imageshack.us/i/xyzd.jpg/
Jeśli to rzeczywiście Mimosa hostilis to jak się z nią obchodzic? może ktoś z was ma to drzewko ? mieszkam w klimacie śródziemnomorskim.
Tam jest kilkanaście alkaloidów niektóre nie mają określonej struktury.
Cześć działa jak hordenina a część jak sele na iMAO i nie tylko na iMAO.
Niektóre na pewno są agonistami 5ht2a. Ja teraz testuję Jurema i kilka roślin z tej rodziny i wszystko działa ale niektóre działanie można uznać za pojebane. Cała roślina ma alkaloidy w sensie i korzeń,kora korzenia łodygi ,liście, kora z pnia. Cześć alkaloidów działa jak adrenalina.
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.