Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Pisz smialo borrasca przyda sie .
PS. Milo, ze wrociles na [h] ;)
Spoko, coś tam napiszę.
Jeszcze tylko uzupełnię może, jak to robią tam na miejscu. Materiał jest umieszczany w plastikowym pojemniku z zimną wodą i wyciskany, wyciskany i wyciskany, aż płyn nabierze głębokiej czerwono-brązowej barwy, wielu z Was zapewne zna ten kolor. Usuwana jest piana, która się tworzy i cały materiał. Pozostaje jedynie płyn, gotowy do użycia. W sumie to chyba tyle, nic skomplikowanego.
Miło? Nie wiem jak długo zabawię, odzwyczaiłem się, no ale jak już jestem... :-)
Jak coś to pytać o szczegóły, choć w tym wypadku naprawdę ciężko coś zepsuć. Albo zdechły materiał, albo zdechła woda.
Parę dni temu kupiłam kwiatka o nazwie "mimosa h.". Wzięłam go ponieważ skojarzył mi się z piosenką Niemena. Szukając informacji w internecie na temat pielęgnacji drzewka natrafiłam na wikipedie,później na to forum, nie znalazłam nic na temat uprawy.
Mam dwa pytania, czy ktoś mógłby potwierdzic tożsamośc tej rośliny ? oto zdjęcie : http://img829.imageshack.us/i/xyzd.jpg/
Jeśli to rzeczywiście Mimosa hostilis to jak się z nią obchodzic? może ktoś z was ma to drzewko ? mieszkam w klimacie śródziemnomorskim.
Tam jest kilkanaście alkaloidów niektóre nie mają określonej struktury.
Cześć działa jak hordenina a część jak sele na iMAO i nie tylko na iMAO.
Niektóre na pewno są agonistami 5ht2a. Ja teraz testuję Jurema i kilka roślin z tej rodziny i wszystko działa ale niektóre działanie można uznać za pojebane. Cała roślina ma alkaloidy w sensie i korzeń,kora korzenia łodygi ,liście, kora z pnia. Cześć alkaloidów działa jak adrenalina.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.