Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 528 / 4 / 0
Re: Jurema
Nieprzeczytany post autor: l s »
Pewnie znajdzie sie kilka osob zainteresowanych tym tematem.
Pisz smialo borrasca przyda sie .
PS. Milo, ze wrociles na [h] ;)
  • 2244 / 23 / 0
Ciekawa ksywa. Miał gościu styl.
Spoko, coś tam napiszę.
Jeszcze tylko uzupełnię może, jak to robią tam na miejscu. Materiał jest umieszczany w plastikowym pojemniku z zimną wodą i wyciskany, wyciskany i wyciskany, aż płyn nabierze głębokiej czerwono-brązowej barwy, wielu z Was zapewne zna ten kolor. Usuwana jest piana, która się tworzy i cały materiał. Pozostaje jedynie płyn, gotowy do użycia. W sumie to chyba tyle, nic skomplikowanego.

Miło? Nie wiem jak długo zabawię, odzwyczaiłem się, no ale jak już jestem... :-)
Jak coś to pytać o szczegóły, choć w tym wypadku naprawdę ciężko coś zepsuć. Albo zdechły materiał, albo zdechła woda.
  • 2 / / 0
Witam,

Parę dni temu kupiłam kwiatka o nazwie "mimosa h.". Wzięłam go ponieważ skojarzył mi się z piosenką Niemena. Szukając informacji w internecie na temat pielęgnacji drzewka natrafiłam na wikipedie,później na to forum, nie znalazłam nic na temat uprawy.
Mam dwa pytania, czy ktoś mógłby potwierdzic tożsamośc tej rośliny ? oto zdjęcie : http://img829.imageshack.us/i/xyzd.jpg/
Jeśli to rzeczywiście Mimosa hostilis to jak się z nią obchodzic? może ktoś z was ma to drzewko ? mieszkam w klimacie śródziemnomorskim.
Uwaga! Użytkownik lakapolna nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2942 / 1593 / 35
mimozy moi drodzy mają też inne alkaloidy, które wpływają na iMAO.
Tam jest kilkanaście alkaloidów niektóre nie mają określonej struktury.
Cześć działa jak hordenina a część jak sele na iMAO i nie tylko na iMAO.
Niektóre na pewno są agonistami 5ht2a. Ja teraz testuję Jurema i kilka roślin z tej rodziny i wszystko działa ale niektóre działanie można uznać za pojebane. Cała roślina ma alkaloidy w sensie i korzeń,kora korzenia łodygi ,liście, kora z pnia. Cześć alkaloidów działa jak adrenalina.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Newsy
Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.