Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Dlatego nie lubie zopiclona
na mnie wynalazki typu zolpidem zolpiklon nie działają :'(
natomiast weronal działa zajebiście, walisz 1g i spisz przez 15H a najlepsze ze budzisz sie jeszcze zrelaxowany, no i te wspaniałe sny :D
podobno barbiturany wprowadzają człowieka w stan snu głębokiego a benzodiazepiny płytkiego, pewnie dlatego mam takie fajne sny po weronalu
tylko trza uważać bo to straszne gówno, silnie uzależnia i wogle trochę jest archaiczne :) no i jak sie zmusisz żeby wstać wcześniej to będziesz trochę nieprzytomny
Luminal
x 10 tabl.
s. 1x1
I już. kosztuje grosze, a po 1 tablecie to sen murowany na 12h conajmniej...
nie polecam luminalu, nie dosc ze czlowiek nacpany to jeszcze sie niedobrze robi jak sie za duzo przywali. i ogolnie kurde luminal strasznie mi nie pasi, bierzcie zolpidem, mnie usypia strasznie ( bo juz nie mam po nim halucynacji - poki byly to sie czlowiek gapil jak w pana Boga ). No ale to nie benzo. Jeszcze po Relkach mi sie dobrze spi, ale to trzeba tak 25 mg i to kilka godzin przed snem.
Natomiast estazolam to mój faworyt do usypiania, chociaż używałem niedużo z powodu braku dostępu. Pół tabsa sprawiało że mogłem spać dzień i noc, teraz pewnie już mało bym poczuł :) aż się dziwię, że ktoś tu napisał, że działa krótko...
Jest jeszcze jedna kosa która ścina z nóg i trzyma strasznie długo, mianseryna. To zdecydowanie skurwiel wśród usypiaczy, niestety, usypianie to tylko efekt uboczny tej substancji, przy 5 razie kompletnie nie czułem już efektu nasennego, zrobiłem przerwę na kilka miesięcy, spróbowałem ponownie i to samo, czar prysł :) w dodatku u mnie nasilała jakiś dziwny niepokój.
Zolpidemy wg mnie to najgorsza hujnia, może raz na ruski rok, straszne mózgojeby, powodują haluny i urojenia, moim zdaniem tylko pomagają zasnąć, bo na jakość snu wpływają tylko i wyłącznie ujemnie, potrafiłem obudzić się po 2 godzinach i nie mogłem już zasnąć, lipa.
A z takich zabawek dla dzieci to melisa w ilości 10x większej niż na ulotce, krople walerianowe, apap noc (minimum 2 tabsy). Oczywiście wszystko na raz, takie combo niestety zwiększa tylko prawdopodobieństwo, że uda się zasnąć, gwarancji nie ma ale można próbować :)
eti tez calkiem fajnie sprawdza sie w tej roli, ale alpra czy klony to dla mnie inna bajka, na mnie one dzialaja mega aktywizacyjnie typu srodek nocy i szukanie przyjaciol do rozmowy ;P.
Zolpidemy i Zopiclony pomimo chorej tolerki na benzo dosc dobrze sie u mnie sprawowaly jako srodki na senne, tylko trzeba bylo sie zrelaksowac polozyc w wyrze i walnac tabsa bedac gotowym na sen
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu
Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!