Wyjeżdżam jak swoim, wrzucam drugi bieg a tu nagle zatarasowali mi drogę w kilku mężczyzn, pewnie właściciel auta też tam był. Błędem było zatrzymanie się, spanikowałam. Teraz po czasie, myślę, że lepiej było ich wyminąć, albo przedrzeć się przez nich. Ale odciski palcow na kierownicy...
Wyjeżdżam jak swoim, wrzucam drugi bieg a tu nagle zatarasowali mi drogę w kilku mężczyzn, pewnie właściciel auta też tam był. Błędem było zatrzymanie się, spanikowałam [...]
Teraz śmieszy mnie ustawa, że prowadząc rower po pijaku wlepiaja mandaty.
Ewentualnie pozostaje prowadzenie roweru — ręcznie, obok siebie. Za to kary nie dostaniesz.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Niemniej, rwanie auta na "czapajewa" to konkretny przypał.
Często wieczorami kładki kukły, albo coś na wzór manekina. Ewentualnie nawet podstawiali dziecko. Człowiek wychodził z auta, nie zamykał drzwi — zwyczajnie chciał pomóc — a tu się okazywało, że złodziej wsiadał i zawijał auto.
Co do kamer — w większych miastach (u nas w Szczecinie) tych kamer jest dosyć sporo. Było kilka incydentów, w których łatwo było rozpoznać kierowcę. Niemniej jednak nie każdy parking każdemu równy. To, że u nas na parkingu strzeżonym jest 10 kamer i ochrona, nie znaczy, że na innym będzie podobnie.
Już u nas sąsiada tak złapali. Ledwo co dojechał na parking, jeszcze pijany uderzył o ścianę. Kamery z rana łatwo ogarnęły, kto jest sprawcą całego zamieszania.
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
27 lutego 2022pomarszczona pisze: Zdarzyło mi się, prowadziłam przywłaszczony samochod po jednym promilu. Dziwna okoliczność, szlam se po parkingu i cos tajemniczego pokierowało mnie do auta w których drzwi był otwarte a w stacyjce kluczyki. Wyjeżdżam jak swoim, wrzucam drugi bieg a tu nagle zatarasowali mi drogę w kilku mężczyzn, pewnie właściciel auta też tam był. Błędem było zatrzymanie się, spanikowałam. Teraz po czasie, myślę, że lepiej było ich wyminąć, albo przedrzeć się przez nich. Ale odciski palcow na kierownicy..... przejechałabym że 5km i zadzwoniła na 112 z budki na impulsy xD że ktoś porzucił auto, które było prawdopodobnie uprowadzone.
Cóż....
Przyszedł wyrok a w nim utrata prawa jazdy, oraz 2lata prac spolecznych/30 miesiąc.
Teraz śmieszy mnie ustawa, że prowadząc rower po pijaku wlepiaja mandaty.
Dlatego jadąc bacznie obserwuje czy to uber, taxi, radiolka.
Mam skazę do funkcjonariuszy,, podczas legitymowania i wyjmowania fantów. Rzucam tekstem "nie lubię cię funkcjonariuszu". To żadne ubliżanie, chociaż reagują, jakbym ich krzywdziła.
Wgl, przymuszanie do czegoś wzbudza we mnie poirytowanie, no chyba, że zagrożona zostane pozbawieniem życia, wtedy ustąpię
Jazdy pod żadnym pozorem nie pochwalam, ani nie tłumaczę.
Ogromna ilość w ciągu roku ginie pod kołami samochodów, stąd kary związane z jazdy pod wpływem alkoholu, oraz na kacu powinny być absurdalnie wysokie.
PS: bardziej kłaniam się ku faktowi, że kradzież mogła być spowodowana nie samym alkoholem, a innymi substancjami powiązanymi z działaniem samego alko.
USA może zaoszczędzić 29 miliardów rocznie dzięki legalizacji marihuany medycznej
Konsekwencje płynące z rozporządzenia MZ ograniczającego pacjentom dostęp do medycznej marihuany
Aptekarka sprzedawała we Wrocławiu leki na kilogramy. W taki sposób produkowano z nich narkotyki
Emerytowana farmaceutka przez 5 lat sprzedawała we Wrocławiu i dwóch innych miejscowościach leki na zapalenie błony śluzowej nosa producentom narkotyków. Ze sprzedanych w nadmiarze tabletek można było pozyskać ponad... 216 kilogramów pseudoefedryny – substancji, z której wytwarza się metamfetaminę.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
Diplo wystąpił w telewizji na... kwasie. Sylwester po LSD
Diplo to jeden z najpopularniejszych twórców muzyki elektronicznej. Zna go każdy fan EDM, bywalec Tomorrowlandu czy entuzjasta tripowych rave'ów. Oprócz swojej muzyki Diplo znany jest również z upodobania do środków psychodelicznych. Jeden z jego projektów (obok Major Lazer) nazwał nawet LSD - no, powiedzmy że w hołdzie dla ulubionej używki. Tak naprawdę skrót pochodzi od inicjałów członków grupy: Labrintha, Sii i Diplo. Ale czy na pewno nie ma tam drugiego dna?