Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Choruję na jaskrę, palenie pomaga, ale co mogę jeszcze sobie spróbować co nie zaszkodzi moim oczom?
Czego kategorycznie nie mogę spróbować?
  • 641 / 16 / 0
Wiele używek (większość) podwyższa ciśnienie śródgałkowe, naprawdę przy jaskrze musisz cholernie uważać na to co bierzesz. Wszelkie alkaloidy tropanowe,co do koki to nie jestem pewny - sprawdź czy mógłbyś ją stosować - pewne źródła podają tylko że "zmienia" ciśnienie śródgałkowe), alkaloidy glistnika, o ile pamiętam opiaty i benzodiazepiny i od cholery innych leków podwyższają ciśnienie śródgałkowe a więc będą szkodzić na jaskrę.
Lwia część depresantów podwyższa ciśnienie śródgałkowe. Nie chce mi się teraz sprawdzać (wybacz) ale wydaje mi się że również pseudoefedryna (a więc pewnie i metcat) podwyższają ciśnienie śródgałkowe, jako że nie należę do osób używających psychodeliki to nie mogę się wypowiedzieć co do nich, ale z pewnością duckduckgo wie na ich temat trochę ;)
  • 1 / / 0
Czy można brać 2C-P chorując na jaskrę?
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.