Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 964 / 17 / 0
Jakie zioła można stosować na depresje
  • 8103 / 907 / 0
Waleriana, Rumianek, Lipa
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 231 / 41 / 0
Dziurawiec zwyczajny, ale trzeba z nim uważać stosując leki bo może z nimi wchodzić w interakcje.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1974 / 520 / 0
^ +1
Dziurawiec, polecam wyciąg alkoholowy herbapolu.

Kurkuma w ilościach 5g + 1g pieprzu.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 964 / 17 / 0
A np 5htp lub gotu koli lub pasifllora
  • 2193 / 365 / 0
Różeniec górski
Waleriana
Ashwaganda
Chmiel
Dziurawiec
Kanna
Ilex guayasa
Yerba
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 617 / 5 / 1
23 marca 2021blokowiska666 pisze:
^ +1

Nie wystarczy szczypta pieprzu na 5g kurkumy ?
  • 964 / 17 / 0
Zależy mi na mocnych ziołach depresyjnych
  • 1974 / 520 / 0
Kurkuma to nawet nie zioło chyba ale na pewno nie działa słabo, poczytaj o niej na forum. Dziurawiec (w formie wyciągu alkoholowego) działa, śmiem twierdzić, z podobną mocą co antydepresanty na receptę, a jedynym skutkiem ubocznym jest konieczność unikania słońca, na zimę w sam raz. Brałem dziurawiec w kilku podejściach i różnych formach, w różnym czasie i nikt mi nie wmówi, że czułem placebo. :świnia:
23 marca 2021fraktal pisze:
23 marca 2021blokowiska666 pisze:
^ +1

Nie wystarczy szczypta pieprzu na 5g kurkumy ?
Wiesz co, ja to właściwie walę łyżeczkę kurkumy i czubek łyżeczki pieprzu albo chwilę kręcę młynkiem i szczypta faktycznie wystarczy, po prostu kiedyś czytałem na jakichś bluelightach czy gdzieś, że pieprz od ilości 1g, sam w sobie daje ciekawe efekty. Jest bodajże inhibitorem enzymu CYP3A4, więc wpływa na metabolizm różnych rzeczy, ja sam zauważyłem kiedyś, że łyżka pieprzu przed wrzuceniem kodeiny, wydłuża jej działanie, nasila sedację i zwiększa wyrzut histaminy, ciekawa sprawa. Tak samo zauważalnie zmieniał metabolizm DXM ale nie umiem opisać co konkretnie się działo, na pewno DXM wchodził trochę inaczej. :krowa:
23 marca 2021OdwiertKorzenny pisze:
Różeniec górski
Waleriana
Ashwaganda
Chmiel
Dziurawiec
Kanna
Ilex guayasa
Yerba
Yerba spoko ale wywołuje stymulacje, która może nie być wskazana gdy chodzi o "zioła na depresje lękowa"

Kanna działała na mnie jak słabe SSRI, tłumiła emocje w ten sam sposób. Ilex, miałem tylko próbkę ale działał widocznie, muszę jeszcze go kiedyś zbadać.
Chmiel dobry na wieczór, zamula z lekka i uspokaja. Spoko są jakieś tabletki z wyciągiem z chmielu i melisy. Jakiś czas temu znalazłem takie, gdzie chyba jeszcze rumianku wyciąg był i moja matula w nerwowym okresie wrzucała na nerwy i problemy ze snem, była zadowolona.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 964 / 17 / 0
A takie zioła jak soplowka i Passiflora są dobre na zaburzenia depresyjno lekowe
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Papier nasączony syntetyczną marihuaną

W strzelińskim zakładzie karnym wykryto próbę przemytu substancji ABP, którą nasączone były kartki listu. Działanie syntetycznego narkotyku można porównać do silnego działania marihuany.