...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12433 / 2419 / 0
tomaszu99 pisze:
tak, jest po to, żeby je używać, ALE NIE KURWA POST NAD TOBĄ CZŁOWIEKU!

A skąd mam wiedzieć, czy w w trakcie redagowania przeze mnie odpowiedzi, kilka osób nie doda posta? Wtedy już nie będzie NADE MNĄ CZŁOWIEKU! Jak już pisałem - jeżeli nie pasuje, nie czytaj : )
  • 40 / / 0
Mi zawsze pomagała kwetiapina, ale jest na reckę.
Nawet potrafiła mnie uśpić w wypadku mocnego pobudzenia po meth, chociaż wstawałem po paru godzinach jak działanie kwety słabło.
Poza tym to bardzo skuteczny neuroleptyk, więc o żadnych psychozach po przestymulowaniu się nie ma mowy.
  • 867 / 18 / 0
krople walerianowe z apteki najtansze a skuteczne
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12433 / 2419 / 0
Proszę Cie... Kiedyś na skręcie wypiłem 3/4 buteleczki i tylko sraczkę miałem większą.
  • 1262 / 17 / 0
Aviomarin, apap noc(Of course pierdolić dawkowanie na ulotce) mi nawet po tripie na MXE pomagało zasnąć.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 10 / 0
Z tymi dawkami, to bym nie przesadzał. Nie zapominajmy, że jedna tabsa apapu to też 500mg paracetamolu. Powyżej 4g i to w dawce dobowej, a nie jednorazowej można sobie poharatać wątrobę. A jak ktoś jeszcze sobie walnie jakieś alko, aby wspomóc zasypianie, to już nie robi się fajnie. Ja bym na raz nie jadł więcej niż 2-3 tablety.
Mi w potrzebie wystarczyła jedna, a do tego dorzucić po trochę ekstraktów z melisy, chmielu, passiflory, melatoninę czy też L-teaninę. Wszystkiego w małych ilościach, a takie combo potrafi poskładać do łóżka. Ja byłem nawet nieco zmulony jeszcze rano po obudzeniu. Chociaż nie powiem, stress test takiego "naturalnego" zestawu pewnie dopiero przeprowadzę, bo na razie sprawdził się tylko w lekkim przestymulowaniu.

Co do kropel walerianowych, to działają, ale chyba tolerka skacze szybko na to. Kiedyś faktycznie pół buteleczki potrafiło nieźle zmulić. Ostatnio nie poczułem nic. Albo tolerka, albo jak Różański opisywał, ciężko o dobrze jakościowo przyrządzony wyciąg.
  • 1262 / 17 / 0
Za czasów jak jadłem to apap noc miał 325 mg, a jak ktoś chla alkohol to dla mnie jest gównem sorry bardzo uraza do alkoholików do końca życia za dużo ich w rodzinie miałem kopa na ryj i wlać spirytus bez popity.

Te preparaty z melatoniną to też dobra opcja!
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 55 / / 0
ze swojego doswiadczenia polecam melatonine,magnez, do tego jedzenie proste weglowodany typu zupka chinska tez ulatwiaja zasniecie..w skrajnych wypadkach pije nerwosol z piwkiem..jak dobrze wejdzie to mocniej gnie niz benzo ;)
:nuts: Ekstaz nawpierdalal sie..a mowilem im, ze sa bardzo mocne ! :nuts:
  • 1987 / 106 / 0
Dobry temat. Jak odstawiałem giebla cold turkey przy dawkach jednorazowych rzędu 2.5ml (z opcją dorzutki po 3-4 godzinach snu), gdy schodziło 30ml dziennie, to sobie poradziłem bez pomocy lekarza, ośrodka, benzo itp., do tego chodząc jeszcze do pracy. Po latach jak na to patrzę to jestem w szoku, że takie coś odwalałem, bo teraz pijam po 1ml i jest spoko i nie budzę sie po 3h i tak dalej.

Tak czy siak lista usypiaczy z których korzystałem przy odstawianiu giebla.
1. Ziołowe Tabletki uspokajające Labafarm (chmiel, waleriana, melisa itp.)
2. Benosen (teanina i chmiel)
3. 5-HTP
4. Melatonina
5. Aviomarin (1-2 tabletki)
6. hydroksyzyna
7. Sceletium tortuosum (na godzinę przed snem).
8. 150ml browara.

Do tego programowanie psychiczne, wkręcałem sobie, że piję giebla, lałem do menzurki wodę i popijałem nią kilka Labafarmów.
Pierwszych kilka dni było ciężkich (płytki sen, łatwo o wybudzenie), ale dałem radę. Labafarmy łykałem po 2-4, benosen też po 2-4 - przez pierwsze dni nie było innej opcji.

Dodam jeszcze, że taką akcję przerobiłem DWA razy.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 642 / 18 / 7
Melisa 4,5g herbaty i krople walerianowe do 3 ml.
Można też spróbować mulungu.
The sooner you stop, the less you suffer.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.