Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 225 / 22 / 0
STR88 pisze:
Dodaj więcej glikolu/podgrzej go. Zależy od substancji, ale np. etizolam 5mg/1ml glikolu wychodzi łatwo.
Spirytus odradzam podgrzewać.
Czyli 500mg eti spokojnie rozpuszcze w 100 ml glikolu?
Swiat na trzezwo jest nie do przyjecia.
  • 2897 / 613 / 10
@KrwawyJanek69, najpewniej tak.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 92 / 15 / 9
Ile mniej więcej i czy w ogóle może stracić na mocy taki roztwór spirytusowy flubromazolamu po roku w temperaturze pokojowej?
  • 3442 / 715 / 9
Polecam przechowywać roztwory w buteleczkach z brązowego szkła. Działają one jak filtr UV przez co substancje nie będą narażone na degradację pod jego wpływem. Do kupienia w aptece.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 355 / 98 / 0
Dałoby radę rozpuścić 1g eti w 100ml spirytusu? Ewentualnie gdyby część się nie rozpuściła można by w trakcie dolać kolejną setkę?
  • 980 / 83 / 0
Da radę.
  • 2897 / 613 / 10
@Wariat108, w glikolu propylenowym na pewno by się rozpuściło, nie pamiętam już jaką rozpuszczalność w alkoholu miał etizolam, ale myślę, że też nie będzie problemu. Tak, w razie czego możesz dolać kolejną setkę.
  • 1876 / 193 / 0
W spirytusie rozpuści się bez problemu błyskawicznie
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 3442 / 715 / 9
Bo wy te roztwory chcecie do podania PO co nie? Ewentualnie PR. A jak ktoś chce do IM albo do IV to obowiązkowo czysta woda. W wersji pro, super czyścioch antyseptyk to może być woda destylowana albo injekcyjna z apteki. Ja mam arylcykloheksaminy w wodzie niegazowanej i wszystko ładnie się rozpuszcza w takiej temperaturze jaka jest obecnie pokojowa. W stężeniu 1g/50 ml. Jedynie z 3-ho-pce miałem problem i musiałem buteleczkę do wrzątku wsadzić kilka razy i mieszać.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 2897 / 613 / 10
Zaktualizowałem FAQ o jeden przypis.
03 kwietnia 2018STR88 pisze:
[2] - etanol może wejść w reakcję z zanieczyszczeniami, co z kolei może zwiększyć toksyczność roztworu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.