Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 3490 / 55 / 0
Crookers pisze:
madafakers pisze:
najlepiej faje lub lufe owinac sreberkiem i zrobic w nim dziurki igłą - nic sie nie wysypie i można rzucać... a odpala sie zajebiscie łatwo i nie ma komet jak sie uzywa siteczka dodatkowo

folia aluminiowa to szczyt geniuszu
btw jakie sa nastepstwa palenia przez folie? Bardzo szkodliwa?
Potencjalnie białaczka i nowotwór wątroby.

Jak nie ma alternatyw? Można włożyć drucik jakiś, choćby sprężynkę z długopisu, odpowiednio pogiętą, połamaną czy jak wam pasuje. Można na dno lufki upchnąć inne zioło, kawałek igiełki iglaka, cokolwiek.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1615 / 28 / 0
Jak dla mnie jedyną słuszną metoda palenia mj są jointy. Z kulturą i fasonem ;-)
  • 3362 / 349 / 0
Kurwik pisze:
Crookers pisze:
madafakers pisze:
najlepiej faje lub lufe owinac sreberkiem i zrobic w nim dziurki igłą - nic sie nie wysypie i można rzucać... a odpala sie zajebiscie łatwo i nie ma komet jak sie uzywa siteczka dodatkowo

folia aluminiowa to szczyt geniuszu
btw jakie sa nastepstwa palenia przez folie? Bardzo szkodliwa?
Potencjalnie białaczka i nowotwór wątroby.

Jak nie ma alternatyw? Można włożyć drucik jakiś, choćby sprężynkę z długopisu, odpowiednio pogiętą, połamaną czy jak wam pasuje. Można na dno lufki upchnąć inne zioło, kawałek igiełki iglaka, cokolwiek.
a jak robimy butelke-fajke? jako cybuch to tylko z folii. no przynajmniej moim zdaniem.
  • 1229 / 180 / 0
Ja robie dwie dziurki w butelce plastikowej, jedna na sprzeglo, druga na lufe zwykla i styka.
  • 3490 / 55 / 0
A jak robimy butelkę fajkę to idziemy do szkoły, odkładając palenie na potem, aż nauczymy się kupować lufki, bądź wstrzymywać od palenia.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 1053 / 75 / 0
co myslicie o fajkach bezdymnych jako tanszej alternatywie waporyzatora?

http://allegro.pl/fajka-lufka-bezdymna- ... 78834.html
  • 1387 / 2 / 0
To nie jest alternatywa dla waporyzatora. Bezdymna, bo dym nie ucieka znikąd. Przeczytaj aukcję, nie ma tam nic o tym, że pozbywamy się dymu w ogóle, tylko że będzie on chłodniejszy i nieco oczyszczony.

P.S. Hehehe, różowy Brian :D
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 1053 / 75 / 0
no ale tym samym temperatura spalania jest nizsza, a o to chodzi w waporyzatorze, chyba ze cos pojebalem.

P. S. No :p
  • 1387 / 2 / 0
Spójrz jak ta fajka jest zbudowana - zioło podpalasz normalnie i ciągniesz jak w zwykłej lufce. Różnicą jest to, że dym przechodzi przez oczyszczającą spiralę i dodatkowo się chłodzi.

Waporyzacja to podgrzewanie ziół i ulatnianie się z nich substancji bez kontaktu z ogniem i bez spalania.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 3490 / 55 / 0
zioloziolo pisze:
no ale tym samym temperatura spalania jest nizsza, a o to chodzi w waporyzatorze, chyba ze cos pojebalem.
Bardzo pojebałeś. W waporyzatorze chodzi o to, że spalanie nie zachodzi ;-)

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.