Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 839 / 67 / 0
Jest zdatna do użytku jak tylko przestanie z niej lecieć krew. Czyli jak skończysz dociskać wacikiem, to możesz strzelać dalej (możesz równie dobrze nie czekać, ale wtedy zrobi Ci się siniak po zaciśnięciu stazy). Oczywiście, jeśli będziesz strzelać wiele razy w to samo miejsce jednego dnia, to możesz później spodziewać się zrosta i ogólnie nie jest to zalecane, bo taka żyła po dłuższych przygodach może się obrazić i schować, zacząć boleć, albo przestać działać.
Jeżeli chcesz strzelać w tą samą żyłę kilka razy to każde następne wkłucie najlepiej robić odrobinę wyżej od poprzedniego.
Mam pod oczami cienie życia
I wargi mi spierzchły od suszy
w duszy.

47828580/missiv@protonmail.com - napisz mi coś miłego
  • 545 / 8 / 0
Ja mam to "szczęście", że mam bardzo grubą żyłę na lewej ręce i zawsze pukałem to samo jedno miejsce przez dwa lata i pomimo zrostu też dalej mógłbym tam pukać, gdybym chciał. Ale nie pukam. Bo nie i chuj.
Luk.low@interia.pl
  • 95 / 3 / 0
Witam w ten piękny dzień(przynajmniej u mnie w Krakowie jest przyjemnie) xD.
Wracając do mojej wczorajszej iniekcji, bólu, opuchlizny itp.
Gdy kładłem się spać wczorajszego dnia bólu prawie w ogóle nie czułem, obrzęku nie było.
Dziś obudziłem się z lekkim zaczerwienieniem wokół miejsca, w którym wczoraj znajdowała się igła. Pojawił się ból, nie duży. Prawie nie zwracam na niego uwagę, ale coś tam jest. Opuchlizna jest minimalna.

Stało się coś poważnego czy powinno mi to zejść do kilku dni? Stosować zimne okłady?
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / / 0
Nic ci nie będzie, ale jeżeli chcesz mieć spokój duszy to idź sobie do apteki i kup sobie maść z heparyną. Smaruj rękę dwa razy dziennie. Przyda się nawet w przyszłości zapobiegawczo stosować po iniekcjach
  • 839 / 67 / 0
Tylko nie od razu po iniekcji tą heparyną.
Możesz też posmarować jakimś NLPZ-em jak masz w domu, jakiś ketonal, naproxen, olfen czy co tam się miewa w domowych apteczkach.
A, no i żebyś mógł spać spokojnie: nie, nic się nie stało.
w duszy.

• 336 / 4 / 0
Mam takie pytanie, otóż dostałem gieta osiedlowej fety, które okazało się być 400 mg APVP 300-400 mg cukrem pudrem i 100 mg lidokainy. Domyślam się, że wapo czegoś takiego średnio podejdzie (a alfę toeleruję jedynie wap i iv). Czy huknięcie gieta (nie na raz ofc) takiego elixiru nie zabijhe ojego układu krwionośnego?
  • 34 / / 0
@Boloxx Ni cholery bym się na coś takiego nie odważyła. Cukier puder przerasta górną granicę moich resztek zdrowego rozsądku.
· I'm too sensitive. I need to be slightly numb in order to regain the enthusiasm I once had as a child. ·
Przed uzyciem skonsultuj się z lokalnym ćpunem bądź moderatorem hyperreala, gdyż część leków właściwe stosowanych daje niezapomniane przeżycia
  • 839 / 67 / 0
Zdrowe to nie będzie, ale umrzeć nie umrzesz. A jak umrzesz, to przynajmniej wiesz od czego. Nieraz puka się nieznane z ulicy, a tam pewnie gorsze syfy siedzą, niż cukier-puder i lidokaina.
w duszy.

• 267 / 16 / 0
Zapalenie żył powierzchniowych i ropień.. Recki załatwię bez problemu tylko jakie środki? Wolałbym się obejść bez zabiegu...
Kiedy celem jest brak celu.
Sex, drugs & rap - to mój przepis na życie.%-D
  • 289 / 4 / 0
Zapalenie żył powierzchniowych i ropień.. Recki załatwię bez problemu tylko jakie środki? Wolałbym się obejść bez zabiegu...
Na ropnie jednak i tak polecam zawsze wizytę na SORze - nacięcie, sączek i przepiszą Ci przeciwbólowe (ketoprofen 100mg) i antybiotyk na 5dni (Augmentin 1g). Do tego polecam okłady z Rivanolu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.