4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Pomożecie?
W temacie używek jestem pewnie +12 lat. Najczęściej mef / ewentualnie MDMA. Już samo to, że to trwa tyle lat, można uznać za problem.
Ale czy tak jest?
Nigdy przez to nic nie zawaliłem, nie byłem pod wpływem w pracy czy w „realnym” życiu. Nigdy nie miałem ciągów kilkudniowych, najczęściej impreza w nocy + ewentualnie poprawka następny dzień (bez spania pomiędzy). I do spania.
Ja to po prostu lubię. Ten stan. Z niczym nie można porównać.
Takie 2g to pewnie max, ile zejdzie. A często mniej (ok 1g). Z częstotliwością jest różnie. Czasami co 2 tygodnie kilka razy (przez te +12 lat były może 3-4 takie serie), częściej np raz w miesiącu lub rzadziej. Bywały też przerwy 2-3 miesięczne, chociaż kiedyś częściej niż teraz.
Wiadomo, że najchętniej do seksu, wtedy można wszystko.
Na raz biorę pewnie ok 150 mg donosowo + drugie tyle w wodzie. To trzyma 2-3 godz. Później uzupełnianie donosowo po ok 150 mg, raczej nie więcej, ale mówię na oko.
Nie mam porównania, jak to wygląda u innych. To dużo? Mało? Wiem, jak na mnie działa i nie zamierzam tego zmieniać, ale jak to pozycjonuje się wśród innych „zawodników”? Jakie były / są Wasze dawki? Jak często?
Traktuję to czysto rozrywkowo. Nie chcę tego zmienić, chociaż ma to kilka minusów. Czy jestem chory?
  • 130 / 19 / 0
Pytanie czy jesteś chory. No jakby nie patrzeć uzależnienie to choroba. Tak się wydaje, że bierze się od czasu do czasu, a tam na imprezie, tu czasem do seksu, a czasem tak o wleci bo ma się humor na zabawę samemu. Dla mnie to już znak, że tak, jesteś uzależniony bo pewnie bez tego trudno ci wyobrazić sobie fajną i dobrą imprezę z "tym stanem" bo "to po prostu lubisz" jak to określasz. No lubisz ćpać i nie widzisz w tym nic złego bo pozornie nie przesadzasz i pewnie w twojej głowie wydaje ci się, że jest to w miarę poukładane ze zdrowym i normalnym życiem ale uwierz mi, tak się zaczyna. Zadałeś dobre pytanie, bo czy to dużo, to już kwestia subiektywna, ale fakt, że o tym myślisz i o to pytasz znaczy, że coś cię niepokoi albo ktoś w twoim życiu zwrócił uwagę na Twój styl życia. Jak dla mnie to jest już dosyć sporo. Wiadomo, nie będę opowiadać o hardkorach cpajacych dzień w dzień i porównywać ciebie, ale gdybym miał to porównać do siebie to jesteś na krawędzi, która jest sliska i sam nie wiesz kiedy spadasz. Nie zarywanie nocek nie oznacza tej chęci wejścia "w ten stan" na imprezie czy podczas stosunku. Ja tu widzę problem, ale jeszcze we wczesnym stadium bo nie siedzisz po nocach sam z workiem mefedronu a później nie zbierasz okruszków z podłogi jak się skończy. Jeśli nie zamierzasz tego zmieniać, no to przecież twoja sprawa o ile nie krzywdzisz tym innych w tym bliskich i rodziny a jeszcze jesteś w tym rekreacyjnym trybie to nie widzę problemu oprócz tego, że no wiadomo jednak uzależniony jesteś. Jedyne co się ciśnie na usta co będzie jeśli to już Ci nie wystarczy i zaczniesz szukać mocniejszych wrażeń.
  • 3 / / 0
01 listopada 2024Wazzup85 pisze:
Pomożecie?
W temacie używek jestem pewnie +12 lat. Najczęściej mef / ewentualnie MDMA. Już samo to, że to trwa tyle lat, można uznać za problem.
Ale czy tak jest?
Nigdy przez to nic nie zawaliłem, nie byłem pod wpływem w pracy czy w „realnym” życiu. Nigdy nie miałem ciągów kilkudniowych, najczęściej impreza w nocy + ewentualnie poprawka następny dzień (bez spania pomiędzy). I do spania.
Ja to po prostu lubię. Ten stan. Z niczym nie można porównać.
Takie 2g to pewnie max, ile zejdzie. A często mniej (ok 1g). Z częstotliwością jest różnie. Czasami co 2 tygodnie kilka razy (przez te +12 lat były może 3-4 takie serie), częściej np raz w miesiącu lub rzadziej. Bywały też przerwy 2-3 miesięczne, chociaż kiedyś częściej niż teraz.
Wiadomo, że najchętniej do seksu, wtedy można wszystko.
Na raz biorę pewnie ok 150 mg donosowo + drugie tyle w wodzie. To trzyma 2-3 godz. Później uzupełnianie donosowo po ok 150 mg, raczej nie więcej, ale mówię na oko.
Nie mam porównania, jak to wygląda u innych. To dużo? Mało? Wiem, jak na mnie działa i nie zamierzam tego zmieniać, ale jak to pozycjonuje się wśród innych „zawodników”? Jakie były / są Wasze dawki? Jak często?
Traktuję to czysto rozrywkowo. Nie chcę tego zmienić, chociaż ma to kilka minusów. Czy jestem chory?
Witam.

Wg mnie pojęcie dużo i często jest totalnie osobiste. Jak wszystko inne, narkotyki działają na człowieka bardzo indywidualnie. Jeden ma większą wrodzoną tolerancję niż drugi człowiek. Osobiście nie mam dużego doświadczenia, od imprezy do imprezy, czasami na tańce, czasami do wódki itp. Ale od pewnego czasu zauważyłem, że spotkania z dobrym szwagrem nie odbywają się bez czegoś do nosa, z dobrym przyjacielem koksik itp. Czy to teraz objaw czasów współczesnych czy zawsze tam było to ciężko powiedzieć. Ja osobiście teraz sporo bawimy się z żoną. I teoretycznie wszystko pod kontrolą, dzieciaki zaopiekowane, praca nie zawalona. Ale często też było tak ze juz kończymy, maks do 2 a robiła się 5 nad ranem;) Skończyliśmy torbę kryształu to często się człowiek łapał że myślał już o zakupie kolejnej... No wciąga:) Ja myślę że każdy musi sam sobie postawić jakąś granicę, coś co mu powie, że trzeba zrobić stop i skończyć zabawę. Ale nie każdy też tak będzie potrafił;) Znam mnóstwo ludzi, którzy się w coś wciągnęli, żyją i pracują "normalnie" ale jednak ciągle na bani.
Wytrwałości i rozsądku życzę każdemu:)
  • 4 / / 0
Ja osobiście miałem od początku świetną tolerancję jak się w to bawiłem. Generalnie ten prawdziwy temat jaki był kiedyś mega mnie uspokajał wewnętrznie, pewnie przez podbicie serotoniny. Dość szybko wszedłem na końskie dawki i nigdy nie miałem dość. Negatywne skutki były raczej w wyniku niejedzenia i spania. Po prostu wyczerpanie. Absolutnie nie namawiam do takiego postępowania, bo podejrzewam, że akurat mój organizm dobrze znosił większe dawki.
  • 154 / 13 / 0
Dużo to jest wtedy jak cię już drugi raz w tym samym dniu pogotowie zabralo więc wypadałoby już do północy ograniczyć, nie ma że za mocno, trzeba napierdalac
  • 1888 / 421 / 4
mefedron Ma ciekawą zaletę mianowicie, sam z siebie zaburza/niweluje a przynajmniej daje wrażenie tłumienia subiektywnych uboków, które zaczynają pojawiać się pod odstawieniu ( stad też potężny bodziec uzależniający )

każda kreska, którą jeden czuje mniej - drugi więcej , zaburza to postrzeganie "stanu naszego ciała",
i to czy jeden z drugim zażyłeś "za dużo" objawi się w najbliższych godzinach po opróżnieniu wora ( bo coś wątpię, że jeden z drugim sobie nagle przestanie mefka smyrać ).

wszystko będzie zależeć od:
- dawki nr 1
- dorzutek
- częstości dorzucania
- wielkości tych dorzutek
- no i ile sobie ogarnąłeś tematu na noc
- - - już na marginesie piszę o jedzeniu bo rzadko kto o tym pamiętam kiedy gram/dwa/5? przed Tobą.

mef to nie zabawka, ratując siebie zawsze zamawiaj tyle, ile ew. wiesz że możesz ogarnąć w określonym czasie.

Jeśli pojawi się:
- gorączka
- drżenie rąk/nóg ogólnie mięśni
- klatkowanie obrazu które nie ustaje do 10-15 min a trwa ponad godzinę
- silny ból głowy
- paraliż którejś części ciała

ODSTAW TOWAR!

jeśli któraś z wyżej wymienionych rzeczy nie będzie ustępować do około godziny... zadzwoń po karetkę, prawdopodobnie przedawakowałeś.
DXM
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.