Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Hydro to wielka ściema, nie działa na mnie ani 50 ani 200mg, może z kodą trochę nasila jej działanie ale z kodą też bywa różnie- raz 150 a raz 600 pokopie podobnie więc ciężko mi się odnieść.
Generalnie lekarze chętnie to przepisują bo wiedzą że nic z tym ciekawego się nie da zrobić.
pozatym: mój pies w sylwestra dostaje hydroxyzynę żeby nie wariował jak za oknem strzelają.
  • 1743 / 25 / 0
Ano bo hydroksyzyna to lek przeciwhistaminowy, a tylko i wyłącznie jego efektem ubocznym jest lekkie uspokojenie, działanie przeciwlękowe i nasenne.
To jak ceteryzyna (Zyrtec, Alertec) niby lek na alergie, a jak zjesz z 4-5 tabletek to się spać chce...
  • 5 / / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: Gonzales »
Emilia_Maria_Gie pisze:
Pewnego dnia wzięłam ok 30 tabletek (25mg) i nic. Tylko senna byłam i rozkojarzona. Nie baniaczy.
Ja nawet nie byłem senny po całym takim opakowaniu (właśnie 25 mg). :#: Pewna osoba dowiedziała się o tym ile tego zażyłem i zadzwoniła po policję (sic!). Policja nie chciała przyjeżdżać bez karetki a pogotowie nie chciało nikogo wysyłać bez policji (jak to wszystko słyszałem to zamiast chodzić zamulony to stałem i się śmiałem). W końcu zabrali mnie do szpitala gdzie zajrzano do dość grubej książką, której tytuł mógłbym sparafrazować jako "Księga zatruć" po czym stwierdzono, iż powinienem mieć "źrenice wielkości główni od szpilki i bełkotliwą mowę" a ja nie dość, że czułem się świetnie (pielęgniarka stwierdziła nawet, że moja mowa jest "bardzo logiczna") to w dodatku zasnąłem około 5 godzin po zażyciu (a wziąłem to właśnie na sen). Wypisali mnie po niecałych 2 dniach. W celach pozamedycznych używałem tego tylko kilka razy i to wyłącznie jako wzmocnienia działania alkoholu (8 tabletek i jedno piwo a potem słyszę: "Jeszcze nigdy cię w takim stania nie widziałam." :-D ).
  • 519 / 2 / 0
Na mnie 10mg działa już mocno chillująco, a po 20mg już jestem bardzo senny.
  • 43 / / 0
u mnie po 10 miligramach jest porządny chillout, bardzo przyjemna ta hydro jest, ale jak miałbym to na lęki brać czy coś to chyba bym się zjebał :emo: taaaaaakaaaaa zmuła
  • 156 / 2 / 0
postanowiłem dodać obserwacje u siebie,
ogolnie na codzien jarałem od czasu początku dopalaczy codzien 0,4 lub 0,5 albo 1g jakis mieszanek przez okrągło 2 lata mieszajac czasem z haszem lub mj, tolerancja mega duza na kannabinole, jwh itp. np jwh81 wogole nic nie robiło mnie a żeby sie ujebać to trzeba było palić ipalić a prędzej bym usnał niż poczuł przyjemność z fazy, nałóg? %-D
jako ze od czasu depenalizacji mam ograniczony dostep do kannabonolów jak i mj( nie mogę ryzykować z nielegalami)
czuję niedosyt, głód także mam ochote coś się odużyć na podobizne mj, znalazłem po byłej ex prawie poł butelki Hydroxyzinum, poczytałem i postanowiłem skosztować.
W południe 20mg, pod wieczór 20mg potem 2 piwa i znów 20mg i jak siedze tak siedze, zasnac nie moge, nie czuje jakiejs fazy bo tego nie bedzie, piwa mi nie podkreca hydro choc powinno troche a jestem słaby do alko.
mysle ze działanie "uspokajające" zależy od wielu czynników, przede wszystkim jakie substancje stosowano wcześniej,
podejżewam że przy stymulantach działanie było by bardziej poprawne, jednak z uwagi na wysoką tolerancje receptorów kannabinowych działanie uspokajające Hydroxyzinum, szyszkek chmielu, melisy czy mieszanek uspokajająco nasennych jest znikome wyczuwalne na granicy placebo
potwierdzam wypowiedz iż tą substancją nie odużysz się, "może" uspokoisz, ciezko pisac skoro nie poczulo sie efektów,
pozdro
  • 104 / 3 / 0
Moje retrospekcje:
- podbijała kodeinę, tramadol itp.
- sama w sobie nie działała na mnie nasennie
Co ciekawe, swego czasu (nie wiem jak teraz) na ulotce było napisane, że mechanizm działania hydroksyzyny nie jest do końca znany.
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 22 / 0
Madison Twatter pisze:
Co ciekawe, swego czasu (nie wiem jak teraz) na ulotce było napisane, że mechanizm działania hydroksyzyny nie jest do końca znany.

Czytaj więcej na: Hydroxyzyna (Hydroxyzinum, Atarax) : Leki nieopioidowe - 11 • talk.hyperreal.info
W tej chwili jest już praktycznie w 100% znany. Hydroksyzyna jest odwrotnym agonistą receptora H1 oraz antagonistą receptora 5HT2A, α1 oraz receptora D2. Efekt przeciwlękowy uzyskiwany jest dzięki blokowaniu receptora 5HT2A.
  • 136 / 5 / 0
Hydro...KICHA!Nie oplaca sie w ogole! Nawet zasnac sie nie da po tym gownie normalnie (wziete na raz 200mg). Nie dam sobie juz wcisnac tego kitu, o niebo lepszy bedzie browarek niz hydra.
  • 617 / 5 / 1
Ja dzisiaj z powodu nagłego podskoku ciśnienia zadzwoniłem po karetkę. W szpitalu zrobili ekg serca i mam jakieś 'bloki' czy coś w tym stylu, ponoć nie jest to duża wada serca. Poza tym nadciśnienie - średnio 150/85, czasami 170/100. Osłuchiwali płuca i ok, badania krwi też w porządku.
Pani doktor mi przepisała na sen i lęki hydroxyzynę, 10mg na noc, ewentualnie rano i wieczorem.
Mam pytanie - czy picie alkoholu do hydroxyzyny jest niebezpieczne / nieprzyjemne ?
Ostatnio zmieniony 12 listopada 2010 przez Kanapka z Acodinem, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).