Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 292 / 31 / 18
rv48505 pisze:
Czy hydroksyzynę opłaca się rozgryzc, zamiast połknąć; dorzucenie do tego alpry 1mg da jakiś fajny efekt
Nie warto, próbowałam dwa razy, o mało co nie wypaliło mi skóry... Za to pozostały czerwone ślady pod językiem i ból przez kolejnych kilka dni. Jakiegokolwiek działania tą metodą nie poczułam.
Biodostępność w przypadku podania doustnego wynosi 80%, dlatego też nie jest warto niszczyć sobie język i jamę ustną.
Nie polecam. Nie warto. Ewentualnie można podać sobie domięśniowo, jeśli ktoś lubi....

Alprazolam do hydroksyzyny... Hm, możesz spróbować, nie przekraczaj 25-50 mg. (zależy od tolerki). Osobiście wolałabym jednak samą alprę :D.
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 68 / 2 / 0
To gówno różowe jest dla starych bab które boją się w wyniku przeży tej wojny pukania do drzwi, bo myslą, żę gestapo. Na normalnych ludzi to nie działa i hmsko zamula na długo. Jako histamina może sie sprawdza ale ja znam lepsze niezamulające. Działanie przeciwlękowe jest 0.
Uwaga! Użytkownik UwalniamEmocje jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 292 / 31 / 18
rv48505 pisze:
W sensie, że hydroksyzyna w ogóle nie zadziałała, czy, że nie było różnicy w działaniu?
Raz nie udało mi się wytrzymać dłużej niż kilka minut, więc nie wchłonęło w całości. Drugi raz dotrwałam do końca, lecz zupełnie nie poczułam niczego więcej prócz bólu i pieczenia języka :D.
Odnośnie tolerancji, hydroksyzyna poniżej 50mg w ogóle na mnie nie działa, alprazolam minimalna odczuwalna dawka to 1 mg.
Aha, więc okej. Zatem 3 mg alrpy i 100 mg hydroksyzyny (o ile w ogóle zadziałała) nie powinno być aż tak bardzo niebezpiecznie :).
Hmmm a jak się ma sytuacja z rozgryzaniem/ aplikowaniem pod język alprazolamu właśnie? Daje jakieś korzyści w porównaniu do normalnego połknięcia?
Tu niestety się nie wypowiem, bo nie chcę wprowadzać Cię w błąd. W dziale benzodiazepiny i barbiturany znajdziesz pewnie odpowiedź. Jeśli chodzi o sam alprazolam, to są tableteki podjęzykowe, więc teoretycznie powinno zadziałać. Nie jestem jednak pewna jak się ma to do wchłanialności alpry w zwykłej postaci ;).

@kolega dwa posty nade mną
Napisz lepiej, że na Ciebie nie działa, zamiast wprowadzać innych w błąd. Każdy ma inny organizm. Zapewniam Cię że taka "lajtowa" hydroksyzyna działa przeciwlękowo, uspokajająco i nasennie nie tylko na "stare baby". Na mnie np działała dobrze przeciwlękowo. Poczytaj sobie więcej na ten temat, zamiast tworzyć teorie na podstawie własnych doświadczeń.

Pozdrawiam :)
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 214 / 18 / 0
Ile wrzucać hydroksyzyny na mocną bezsenność? Do tej pory tylko benzo i alko działają mi nasennie. Znów udało mi się ogarnąć hydroksyzynę, ale tym razem 25mg a nie 10mg. Co dziwne to fakt, że 50mg nawet nie smyra, jedyne co to suszy japę strasznie. Wrzucane około godziny 22 nie powodują ŻADNYCH efektów aż do 5-6 następnego dnia. Później jest tylko doskwierająca suchota, fakt faktem jak już zapadnę w sen po hydro to jest on twardy i nie da się mnie wybudzić, ale liczę na senność, nie na twardy sen. Odstawić w cholerę i szukać czegoś innego czy próbować większych dawek? Tolerancja zerowa bo brałem ok. 5 razy i to w odstępach czasowych.
Uwaga! Użytkownik cancerous nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 340 / 4 / 0
praktycznie nie ćpam, a benzo to już zapomniałem jak działają, byłem wyspany i o 22 wrzuciłem 100mg trazodonu i 100mg hydroksyzyny, poczułem dość sporą sedację jak dla mnie i obudziłem się o 10 rano (ale fest przymulony), zjadłem, wypiłem średnią kawę, zapaliłem szlugę i od razu dalej spać do 15

jeszcze muszę stestować te środki osobno w takich dawkach, ale 100mg hydro solo to można śmiało wrzucać, nawet na ulotce piszą max. 100mg jednorazowo
Kliknij, by zobaczyć prosty przepis na zajebistego metkata.
Daruj sobie b-k RC, zrób własnego ketona 
:finger:

Przepis doszlifowany w 2012/2013, już od dawna nie biorę kota i nie zamierzam
  • 1653 / 298 / 0
Myślę, że jak ktoś nie miał doświadczenia z antyhistaminami przed spróbowaniem hydroksyzyny, to wyraźnie poczuje jej działanie nasenne i uspokajające. Ja często wrzucałem APAP Noc (difenhydraminę) do deksiwa jako antyrzygacz i po nabyciu tolerancji na działanie nasenne hydroksyzyna również żadnego działania nie wykazuje.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1 / / 0
Po prawie dwóch latach depresji i pobycie w szpitalu psychiatrycznym psychiatra przepisał mi Fevarin i hydroksyzynę. Nigdy wcześniej nie brałam żadnych... psychoropów? nie wiem czy to tak można nazwać
Będzie to miało jakiś realny wpływ na mój stan?
Wiem, dość ogólne pytanie, ale jedyne co odczuwam to wieczne zmęczenie, pustkę w głowie i senność. Wolałabym już tego nie brać i po prostu męczyć się z tym jak jest...
  • 181 / 4 / 0
Czy ktos wie ile lekarz moze zapisac opakowan hydroksyzyny na recepcie? Czy moze tylko jedno, czy na przyklad 3? Recepta bylaby 100% odplatna.
W piatek bylem u psychiatry, nawet sie mnie spytala czy wole 10mg czy 25mg :D Ale sie pomylila i zapisala jedno opakowanie 10mg. No i teraz musze isc do przychodni i ciekawi mnie czy jak poprosze lekarza to zapisze mi na przyklad 3 pudelka po 25mg.
  • 492 / 16 / 25
Teoretycznie przyjecie na raz pol grama hydroksyzyny dla masy ciala 70kg moze miec jakiejs powazniejsze uboki poza rzyganiem?
I nagle czas zaczyna płynąć wolno jakoś w slowm'ie
Robi się chłodniej, czekam na to kiedy mnie pierdolnie
I jest goręcej serce bije mocniej w piersi...
To po tym koksie, goście robią sobie selfie :cool:
  • 4807 / 266 / 0
Teoretycznie nic się nie stanie, jadłem 400mg żeby się uśpić i nic się nie stało, spać zresztą też nie poszedłem. Ale to ja, Twój organizm może zareagować inaczej, więc to Twoje ryzyko.

Po co Ci pół grama hydroksyzyny na raz?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.