Odwrotni agoniści receptorów histaminowych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 867 / 12 / 0
boberator pisze:
polecam: 50mg hydro (najlepiej pod język, choć jest obrzydliwa)
Widzisz i nie grzmisz... :rolleyes:
Co ta hydroksyzyna pod język Ci niby da? Miałoby to sens gdyby nie była substancją której pełnia działania jest odczuwalna po ok.2 godzinach od spożycia to 1, a 2 hydroksyzyna nie ma działania rekreacyjnego - nawet jak lubisz sedację to ona sedacji nie wywołuje ;)
Edit:
fabrykaklamstw pisze:
Dziś poszło jakieś 50 hydro + 300 kody i tak mnie wszystko swędzi..
A na ile przed kodeiną wziąłeś tę hydroksyzynę?
Najlepiej odpisz w: http://talk.hyperreal.info/kodeina-knajpa-t32320.html
powyższy wątek bardziej nadaje się do takich dyskusji, tutaj to offtop który byłbym zmuszony wyrzucić ;)
ChÓj!
  • 451 / 2 / 0
Lotnik pisze:
boberator pisze:
polecam: 50mg hydro (najlepiej pod język, choć jest obrzydliwa)
Widzisz i nie grzmisz... :rolleyes:
Co ta hydroksyzyna pod język Ci niby da? Miałoby to sens gdyby nie była substancją której pełnia działania jest odczuwalna po ok.2 godzinach od spożycia to 1, a 2 hydroksyzyna nie ma działania rekreacyjnego - nawet jak lubisz sedację to ona sedacji nie wywołuje ;)
pozwolę się z Tobą nie zgodzić drogi Lotniku, działanie jest znacznie szybsze w tej formie przyjęcia, do pół godziny czuję działanie :) po wtóre - nie powiedziałem, że ma działanie rekreacyjne, tylko że "ubarwia"(?) działanie benzodpiazepin, JEŚLI lubi się sedację ;) nie wycinaj zdań z kontekstu ;p
btw, jak Twój detox? wciąz czysty? :D
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 12 / 0
boberator pisze:
pozwolę się z Tobą nie zgodzić drogi Lotniku, działanie jest znacznie szybsze w tej formie przyjęcia, do pół godziny czuję działanie :) po wtóre - nie powiedziałem, że ma działanie rekreacyjne, tylko że "ubarwia"(?) działanie benzodpiazepin, JEŚLI lubi się sedację ;) nie wycinaj zdań z kontekstu ;p
Nie mówię, że powiedziałeś ale tak też to mógłby ktoś odebrać za to faktycznie może zwiększać depresyjne działanie benzodiazepin (choć podejrzewam, że to też w dużej mierze sugestia) - chciałem to sprostować ;)
boberator pisze:
btw, jak Twój detox? wciąz czysty? :D
Od opio owszem (nie licząc kilku pojedynczych wyskoków) za to raz na miesiąc mi się jakiś beta-keton zdarzy, ze dwa razy w tygodniu napiję się piwa, benzo nie jem w ogóle ale to nie miejsce do rozmowy o tym ;)
ChÓj!
  • 8 / / 0
Nie jest sugestia. hydroksyzyna - zależnie od dawki - potrafi w znacznym stopniu spotęgować działanie, zarówno kodeiny jak i alprazolamu (ja jeśli już mam brać coś na uspokojenie, to robię miks 50 hydro i 0.5 alpry - działanie wyraźnie lepsze niż samo 0.5 alpry).
  • 1345 / 6 / 0
Tylko sedacja i to marna IMO, poza tym nie działa na każdego.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bender

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • 451 / 2 / 0
zależy też, czy chcesz się uwalić, czy uspokoić ;]
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1345 / 6 / 0
Wiesz, na mnie np. początkowo mocno działały dawki typu 25-50mg (jeśli chodzi o depresanty, to doświadczenie mam głównie z kodą, z benzo raczej nikłe i 0 tolerki), ale po krótkim czasie przestały i potrafiłem wjebać pół listka i nie móc zasnąć (koda - miniskręt).
Czytałem też relacje ludzi, na których H. w ogóle nie działa psychoaktywnie (np. ETF).

Bender

• 3309 / 21 / 0
Bo to jest jak z benzo czy u niektórych z lekkimi opio. Liczą na nie wiadomo co, a prawdziwe, dyskretne działanie im przelatuje. Antyhistaminy mają to do siebie, że na każdego działają (generalizuję, ale tu nie ma tak jak np. z kodeiną), tylko u niektórych nie da się tego "ćpać", a pomaga na konkretne schorzenia. Tolerka rośnie bardzo szybko, z tego co widzę po opisach, ale ja biorę rzadko (~raz na kilka miesięcy, do kody jako antyhistamina brałem częściej), więc tego nie odczuwałem.
sqrt(666)
  • 1345 / 6 / 0
Do kody jako antyhistamina jest chujowa jak dla mnie, bo zwiększa sedację kosztem całkowitego braku euforii.

Bender

• 3309 / 21 / 0
Dlatego ją stosowałem na początku, jak reakcje występowały, potem bez. Za to jak ktoś potem nie ma euforii po jakimś czasie, to nic nie traci.
sqrt(666)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.