Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 9 / 0
Dojadam do sertraliny 5-htp, bo mi to pomaga chyba sporo, dużo lepiej się z tym czuję. I zastanawiam się, czy dobrze robię - to znaczy czy 5-htp rzeczywiscie jest taki nieszkodliwy, mozna go sobie tak jesc ile sie chce itp.? Nie chodzi mi to w ogole o kase oczywiscie, tylko o przyzwyczajenie organizmu do podawania "gotowca", no i czy nie wplynie to negatywnie na jakies receptory serotoninowe albo cos... Nawet stosunkowo małe dawki rzędu 100mg już czuję wyraźnie, a jem codziennie od miesiąca 100mg sertraliny która polepszyła mój stan tylko troszeczkę...
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Xinill »
5-HTP jest bezpieczne nawet w sporych dawkach, ale niekoniecznie w kombinacji z SSRI. Poczytaj o zespole serotoninowym, i uważaj.
Toker pisze:
Ja zdobyłem Tonisol i tak sobie myślę 100mg rano i 100mg wieczorem, czy 200mg wieczorem?
Pomyliłeś tematy, Tonisol ma L-Tryptofan a nie 5-HTP.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2008 przez Xinill, łącznie zmieniany 1 raz.
Your parents don't like me, they say i'm too po-o-or!
They say i'm not worthy to enter your door!
  • 67 / 4 / 0
no i znow niektorzy na upor propaguja znakomite dzialanie SUPLEMENTU . To prawie tak znakomite jak dziurawiec, mi akurat to gowno nic nie dalo , ..no spierdolilo zegar biologiczny w nocy niechcialo mi sie zasnac a w dzien mul i bylem zjebany . bralem po pare dni 50 mg i po paru zwiekaszalem o 50mg az doszedlem do 600mg i ..... y ooo huj . Proponuje nie pierdolic sie z suplami tylko znalezc lek. suplement doraznie mozna wrzucic na jakas okazje . , a po nieudanych kuracjach SSRI przejsc np. na DARI SNRI etc
Uwaga! Użytkownik paroxetinum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3247 / 354 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
paroxetinum pisze:
no i znow niektorzy na upor propaguja znakomite dzialanie SUPLEMENTU . To prawie tak znakomite jak dziurawiec, mi akurat to gowno nic nie dalo , ..no spierdolilo zegar biologiczny w nocy niechcialo mi sie zasnac a w dzien mul i bylem zjebany . bralem po pare dni 50 mg i po paru zwiekaszalem o 50mg az doszedlem do 600mg i ..... y ooo huj . Proponuje nie pierdolic sie z suplami tylko znalezc lek. suplement doraznie mozna wrzucic na jakas okazje . , a po nieudanych kuracjach SSRI przejsc np. na DARI SNRI etc
Tobie nic nie dało to nie pierdol ze nie działa, bo ja moge potwierdzić na 100% że działa.

A kombbinacja z SSRI jest chyba jednak bezpieczna, nie słyszałem jeszcze zeby ktoś po tym miał SS, piszą na ulotkach chyba na wszelki wypadek jakby ktoś jadł 500mg sertraliny i 2500mg 5-htp.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 9 / 0
Xinill, mi o SS nie chodzi, bo raczej wyczuje jak bedzie cos nie tak, a nigdy nie bylem chocby bliski jakiemus zespolowi serotoninowemu mimo mixowania 5htp i paroksetyny w przeszslosci. Tylko mi chodzi o to, zeby sie cos w organizmie nie pojebalo, tzn. zeby nie bylo tak, ze do konca zycia bede musial pozniej zrec 5htp o wyznaczonych porach, bo organizm sobie sam nie bedzie go umial zmetabolizowac z normalnego pozywienia.

No, ale tak czy siak innego wyjscia nie mam, bo sama sertralina mi raczej gowno daje, albo bardzo mało. Jak dolaczylem 100mg 5htp do sertraliny to zwiekszsyly sie skutki uboczne brania (bardziej rozszerzone zrenice, wieksze dysfunkcje seksualne), ale troche lepiej sie czuje.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Brałam 5-HTP przez jakiś czas - najpierw w dawkach 50 mg rano i 50 mg wieczorem (ale nie mogłam po tym zasnąć - chociaż możliwe, że to z powodu stresu). Potem zwiększałam dawki do 100 mg. Większej różnicy nie zauważyłam, poza ustępowaniem głodu i trochę lepszym samopoczuciem po fukaniu (bo ostatnio czułam tylko pobudzenie, bez euforii). Efekty marne - tylko schudłam (a imię jego 40 i 4 kg) i po wzięciu SNRI wylądowałam w szpitalu z zespołem serotoninowym (no, wtedy miałam przez moment lepszy humor, pomimo nudności, gorączki i takich takich).
Zwiększyć dawkę, zmniejszyć? Czy po prostu mój mózg już nie reaguje na serotoninę tak, jak powinien? (po pigułach też nie czuję euforii, tylko psychodelę, myśli same się myślą, raz jest miło, raz nie - zależy od S&S).
anonimowy_uzytkownik pisze:
Hmm tak się teraz zastanawiam, czy fobie społeczne itp. są faktycznie spowodowane niedoborem serotoniny...
Myślę, że to taki typ osobowości. Naprawdę tak bardzo Ci to przeszkadza? Może to nie fobia społeczna, a taka większa nieśmiałość?
Psychiatrzy bardzo lubią każdą cechę charakteru określać jako zaburzenie psychiczne... przecież wszyscy nie musimy być tacy sami, wręcz nie powinniśmy.
Omega pisze:
czuje się kapitalnie, otwartość na świat, glowa pełna pomysłów, mniej odczuwalna fobia społeczna (choć ciągle daje się we znaki:/), w ogole zycie odwróciło mi się o 180 stopni i mam nadzieję ze taki stan utrzyma się do usranej smierci:P
To nie jest fajne. Hodowałeś kiedyś kwiatki? Wiesz co się dzieje z roślinką, kiedy cały czas podlewa się ją nawozem i zmusza do kwitnienia? Daj sobie trochę odetchnąć od tej radości. Równowaga jest ważna.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 684 / 9 / 0
Naprawde dostalas ZS? Bralas 100mg 5-htp, do tego raz wzielas SNRI (wenlafaksyna? tramal?) i dostalas zespolu serotoninowego od razu? Heh dziwne... Napisz cos wiecej ;P
Ostatnio zmieniony 17 grudnia 2008 przez anonimowy_uzytkownik, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 320 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: befree »
Gdzie przepraszam bardzo można dostać to kochane 5-htp:) jakis mistrz na poczatku tematu podal mi witryne ktora nie ma ochoty sprzedawać poza USA :D .tyle sie z tym pierdolilem ze mam dosc, odnowa paypala szukanie hasel kart kredytowych qrwa ludzie gdzie sprzedaja to 5-htp w miare rtozsadnej cenie do.......branoc
Uwaga! Użytkownik befree jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
dostaniesz w każdym lepszym sklepie z odżywkami dla sportowców np tutaj
http://www.pitbullshop.pl/index.php?k22 ... ce-nastroj
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
anonimowy_uzytkownik pisze:
Naprawde dostalas ZS? Bralas 100mg 5-htp, do tego raz wzielas SNRI (wenlafaksyna? tramal?) i dostalas zespolu serotoninowego od razu? Heh dziwne... Napisz cos wiecej ;P
To był taki zespół serotoninowy w wersji light ;-) - przeszedł po około kilku godzinach i dwóch zastrzykach (uspokajającym i przeciw nudnościom, ale nie wiem co to było, bo nie mogę znaleźć wypisu).
Wzięłam 50 mg 5-HTP około 8 rano i 37,5 mg wenlafaksyny o 15. Od razu pojawiły się nudności, potem gorączka, drgawki, rozszerzone źrenice i, co dziwne, tętno zaczęło mi spadać (przy ZS podobno tętno jest podwyższone). 65-60-55-50 i wtedy pojechałam do szpitala. Aha, fizycznie czułam się jak po pigule - takie specyficzne uczucie, jakby wszystkie komórki mojego ciała krzyczały "hurra", cieszyły się; dotyk sprawiał niesamowitą przyjemność.
Podejrzewam, że lek był dla mnie dość mocny, a połączenie go z 5-HTP jeszcze bardziej go wzmocniło.
Teraz biorę tianeptynę (2 razy dziennie po 12,5 mg) i mogę łączyć ją z 5-HTP bez problemu, chociaż raz pojawiło się to takie przyjemne, fizyczne uczucie (ale delikatnie, niemalże na poziomie placebo).

befree - 5-HTP kupiłam na allegro (90 tabletek po 50 mg za 60 zł - z kosztami przesyłki).
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".