Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 627 / 7 / 0
Dead Kennedys pisze:
A w czym jest dużo 5-htp? Za konkretny link byłbym wdzięczny :-)
w allegro :]
  • 200 / 3 / 0
L-5-HTP bardzo dobrze sprawdza się w połączeniu z SSRI. Tylko nie wolno przecholowywać, bo można załapać ZS, chociaż ten ZS, to przereklamowany straszak.
  • 3247 / 354 / 2
5-htp byłoby spoko, gdyby nie to że trzeba je jeść w odpowiedni sposób i to że powoduje srake :P

rippberg - paraliż senny
  • 641 / 16 / 0
Na początku wydawało mi się że działa, a obecnie uważam, że to bardzo drogie jak na placebo, są już tańsze, choćby tabletki z witaminą C.
  • 361 / 12 / 0
Lepiej łykać SSRI (5 złotych za paczkę) i/lub dostarczać z pożywienia odpowiednie ilości aminokwasu:
Though 5-HTP is found in food only in insignificant quantities, it is a chemical involved intermediately in the metabolism of tryptophan, an amino acid found in turkey, milk, potatoes, pumpkin, and various greens.
Poza tym zdrowe odżywianie to podstawa, nic dziwnego że bez niego jest tyle sezonowej pseudo-depresji.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
Tryptofan chyba tylko zwiększa zapasy, z których można zrobić potem 5-HTP, a następnie serotoninę. 5-HTP trafia od razu do mózgu skąd jest przekształcany na serotoninę i na prawdę działa. Dla mnie bardzo dobry środek na lekką depresję, badania wykazały, że w takich przypadkach jest skuteczniejszy od SSRI. Do tego nie wywołuje tylu efektów ubocznych (co dla mnie było głównym powodem do odstawienia SSRI).
Ja go biorę, głównie po to by zlikwidować objawy odstawienia sertraliny. Wstrząsy elektryczne po wzięciu (w dawce 100mg) znikają na parę godzin. Na dodatek wychodzi prawie 2 razy taniej niż kuracja SSRI.
W tej chwili jedyny efekt uboczny to senność, ale to najprawdopodobniej jest spowodowane dodatkiem waleriany w suplemencie. No i dużo lepiej się po nim śpi.
Więc ogólnie polecam, naturalny i zdrowy antydepresant, jak ktoś lekką/średnią depresje, lęki czy problemy ze spaniem. Przynajmniej zanim się zacznie brać SSRI, może akurat okaże się, że jest skuteczne i nie trzeba się truć tymi lekami.
Uwaga! Użytkownik vvv nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 16 / 0
Też odstawiałem sertralinę, to był koszmar fakt, dobrze że już mam to za sobą, spróbuję tego 5-htp bo widzę że bierzecie dawki zdecydowanie większe niż ja brałem, szkoda że nie ma naturalnych środków na trochę większą depresje.
  • 845 / 12 / 0
Z naturalnych ja bym celowal w l5-HTP + L-tyrozyna + suchy wyciag z dziurawca+ ashwagandha + arktyczny korzen + kumpleks witamin i elementow + wysilek ficzyny + zdrowa dieta + 0 cpania ;-)
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / / 0
Jak jest z łączeniem 5-htp z iMAO-B [selegilina]?
  • 300 / 6 / 0
po jakim czasie moge sie spodziewac efektów?
dzisiaj wrzucilem 1 raz 400mg na pusty żaładek, i costam niby czuje ale bez fajerwerków

zamawialem z shaman shopu, paczka doszla na 2 dzien i jeszcze gratis 15g Ilex guayusa :-)

aha i mozna to mieszac ze wszystkimi dragami (nie mówie o lekach)?
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.