Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 263 / 12 / 0
Ja po 5-meo-mipt mam tak, że jak patrzę w jeden punkt przez jakieś 10 sekund, obraz lekko się rozmazuje i faluje (np. literki lekko falują). Pytanie od Was, to też HPPD?
  • 2115 / 628 / 0
drlooney pisze:
Ja po 5-meo-mipt mam tak, że jak patrzę w jeden punkt przez jakieś 10 sekund, obraz lekko się rozmazuje i faluje (np. literki lekko falują). Pytanie od Was, to też HPPD?
Najkrótsza z możliwych odpowiedź - tak. ;) Miałam coś podobnego po tryptaminach.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 36 / 3 / 0
Mój bliski przyjaciel cierpi na HPPD po zażywaniu LSD, nbomów i 2c-x. Co ciekawe, w kręgu, w którym się bawił w ten temat, był jednym z najmniej aktywnych eskperymentatorów. Ma ktoś może informacje na temat jak kwestie osobnicze wpływają na ryzyko wystąpienia HPPD przy zażywaniu psychodelikó?
  • 20 / / 0
wie ktos czy benzo jest w stanie zbijac hppd? bo mam wrazenie ze troche zeszlo po clonazolamie, chyba ze to tylko placebo
Uwaga! Użytkownik bugmenot2 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
@up, tak, pisane w tym watku wiele razy. HPPD leczy sie benzodiazepinami :)
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 47 / 3 / 0
po dłuszym bawieniu sie tryptaminami i dyso(najczesciej nbomy i MXE) zauwarzyłem ze mam zmiane w widzeniu a objawiała sie migotaniem czarno zielonych kropek w bardzo dużej ilości i w dużym nasileniu. Zancie jakiś złoty środek?
  • 162 / 4 / 0
Ja wieczorem gdy jestem bardzo zmęczony rozmazuje mi sie wszystko i tak jakby kontury nie nadążają gdy obracam głowa
Np jak machne ręka to tak jak w matrixie agenci robili uniki tak widzę totalnie na trzeźwo.
Nie wiem co z tym zrobić.
W takich chwilach wkurwiam sie ze wogole sie poznałem z cpaniem
  • 263 / 12 / 0
herrfuhrer pisze:
Ile trzeba brać żeby nabawić się teho hhpd? W ciągu trzech lat zjadłem ze 100 paczek DXMu. Doświadczenia w fenyloetyloaminach; 3 x 25c nbome i raz doc. Tryptamin nie próbowałem

Wbrew pozorom hppd brzmi wesoło xD szczególnie cev'y występujące same z siebie, umiem panować nad dość dobrze nad wyobraźnią i tworzyć dość skomplikowane obiekty w jakości jak na zdjęciu to z hppd miałbym niezłą zabawę
Każdy jest inny. Ja po jednej przygodzie z 5-meo-miptem nabawiłem się pierwszego HPPD. Potem po nieudanym tripie na lizergamidzie (przez benzo) w ciemności jak się przyjrzę moim szafkom, to widzę, jak do mnie 'pełzają', albo moje zdjęcie z legitymacji z podstawówki stroi do mnie śmieszne miny, książka z moim zdjęciem, którą dostałem na komunię (ma tylko kształt książki, to jest jeden obiekt z moim zdjęciem), a książka przewija strony i na każdej z nich jestem ja w innym stroju, albo zupełnie inne dziecko. :D Całkiem zabawne, ale liczę, że kiedyś minie, bo z czasem to może stać się męczące. CEVów nie mam, więc jak chcę spać, to obracam się do ściany, oglądam jakiś film, ew. zamykam oczy. Czuję też czasem mrowienie, jakby coś po mnie chodziło (jakieś robactwo), ale to jest najprzyjemniejsze HPPD, bo to mrowienie wbrew pozorom jest bardzo przyjemne dla mnie, czasem i nawet lekko pobudza mojego małego. :D
  • 180 / 7 / 0
Nie wiem, chyba jeszcze tego nie pisałam, a to pytanie mnie dręczy od dawna: czy jest możliwe, żeby przy zażywaniu psychodelików kilka razy do roku HPPD w pewnym momencie osiągnęło taką intensywność, że całkowicie przysłoni rzeczywistość?

Co do tego 'leczenia benzodiazepinami' - bo jeszcze ktoś przeczyta i tak zrobi... Odradzam, ładowanie się z deszczu pod rynnę. Zaczęłam żreć klony m.in. dlatego, żeby pozbyć się cholernych kropek i jak to się dalej potoczyło, wiadomo. Atomy jak były, tak są, a ja straciłam półtora roku z życia.
- Wielcy artyści zawsze dużo ćpają.
- Hurrra będę wielką artystką!!!
Z psytrance od 2012 roku.

Jestem odklejona. :heart:
  • 357 / 2 / 0
Nie znam jeszcze takiego przypadku, aby te zaburzenia postrzegania całkowicie utrudniły komuś funkcjonowanie, a tym bardziej po nieregularnym cpaniu. Wpływ tutaj mają oczywiście Twoje predyspozycje oraz/lub genetyka, czy jesteś podatna na takie coś.
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ksiądz podejrzany o posiadanie mefedronu. Prokuratura prowadzi dochodzenie

Prokuratura Rejonowa w Grodzisku Mazowieckim nadzoruje postępowanie wobec księdza z Archidiecezji Warszawskiej. Duchowny usłyszał zarzuty posiadania mefedronu i jego nieodpłatnego udzielenia innej osobie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.