poza tym jak pijam wlasnie czarnego yunana to jak nasypie zbyt duzo a mowie tu o standartowych ilosciach 1-2 lyzeczki to strasznie muli mnie w brzuchu, wiec nie wyobrazam sobie sypac z pol opakowania na jedno wypicie. :kotz:
a np. kawy moge wypic duzo na raz i to bardzo mocnej i mnie nie muli. :huh:
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
eso pisze:raz pilem czaj i po 5 min od wypicia przeniosl sie z mojego zoladka do wc.
poza tym jak pijam wlasnie czarnego yunana to jak nasypie zbyt duzo a mowie tu o standartowych ilosciach 1-2 lyzeczki to strasznie muli mnie w brzuchu, wiec nie wyobrazam sobie sypac z pol opakowania na jedno wypicie. :kotz:
a np. kawy moge wypic duzo na raz i to bardzo mocnej i mnie nie muli. :huh:
Dzisiaj powtórka zaraz ostatnie parzenie i na balety:) Dzisiaj również Yunnan firmy Bastek 100g.
Pozdrawiam
SzataneK pisze:
Całe opakowanie:)
Dzisiaj powtórka zaraz ostatnie parzenie i na balety:) Dzisiaj również Yunnan firmy Bastek 100g.
Pozdrawiam
SzataneK pisze: Dzisiaj powtórka zaraz ostatnie parzenie i na balety:) Dzisiaj również Yunnan firmy Bastek 100g.
Pozdrawiam
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
1. Gotuje sie w pustej szklance mniej niż 250 ml. wrzątku poczym po wierzchu wsypuje sie torebkę herbaty.
W momencie opadnięcia na dno ostatniej granulki czy listka, czaj jest gotowy do picia.
2. Najlepiej w wiekszym garczku (półlitrowym). Wsypuje się paczkę herbaty, wkrusza 3-4 fajki i zalewa wodą. Do garczka wkłada się grzałkę (buzałę) i jeszcze po zagotowaniu wody, gotujemy do uzyskania prawie czarnego płynu. Po wystudzeniu pijemy.
Czaj spożywany na pusty żołądek ponoć lepiej pobudza, lecz ryzyko wymiota jest dużo większe.
Po wypiciu czaju najlepiej nie palić fajek przez 10-15 min. Niech wszystko się w brzuchu ułozy.
Rzeczoną herbatką ratowałem sie kilka razy, gdy nie miałem kawy. Troche pobudza fakt ale cena ( torebka sagi-2.50 )
jest mało opłacalna.
Te dwa sposoby znam z opowieści znajomka garucha.
nord pisze:W puszcze czaj robi się na 2 sposoby:
1. Gotuje sie w pustej szklance mniej niż 250 ml. wrzątku poczym po wierzchu wsypuje sie torebkę herbaty.
W momencie opadnięcia na dno ostatniej granulki czy listka, czaj jest gotowy do picia.
2. Najlepiej w wiekszym garczku (półlitrowym). Wsypuje się paczkę herbaty, wkrusza 3-4 fajki i zalewa wodą. Do garczka wkłada się grzałkę (buzałę) i jeszcze po zagotowaniu wody, gotujemy do uzyskania prawie czarnego płynu. Po wystudzeniu pijemy.
Czaj spożywany na pusty żołądek ponoć lepiej pobudza, lecz ryzyko wymiota jest dużo większe.
Po wypiciu czaju najlepiej nie palić fajek przez 10-15 min. Niech wszystko się w brzuchu ułozy.
Rzeczoną herbatką ratowałem sie kilka razy, gdy nie miałem kawy. Troche pobudza fakt ale cena ( torebka sagi-2.50 )
jest mało opłacalna.
Te dwa sposoby znam z opowieści znajomka garucha.
Od ostatniego posta sporo herbaty się zaparzyło także mogę się nazwać doświadczonym w tej dziedzinie.
Kilka dobrych rad.
Nie radze mieszać herbaty z fajkami bo wylądujecie nad kiblem.
Mieszanie czaju z pastą do zębów to głupota jedynie dla smaku.
Wskazana porcja dla jednej osoby to minimum 100gram czarnej herbaty parzonej w około 500ml wody
Jedyne skuteczny rezultat może dać mocna czarna herbata jakbyście byli po tym za mało nabuzowani proponuje zaparzyć herbatę kilkukrotnie.
Smacznego:) i do zobaczenia w dziale z codą:)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/f5.large_.jpg)
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu
Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/10_lat_dla_producenta.jpg)
10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok
Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."