Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Mocna herbata chyba szkodzi na zoladek, a czaj to juz na pewno. Mozliwe, ze bedziesz po tym spawal dalej niz widzisz. Nie radze. Watroba tez sie chyba rysuje od herbaty, oczywiscie w nadmiarze.
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
JA to juz nie wiem co o co chodzi z tym żołądkiem . Ja ostatnio rozgryzłem w gebie thiocodin wraz ze zmrozona coca - colą i nie miałem żadnych mdłości . A kopnęło najmocniej jak do tej pory w porównaniu do Antidolu . Zarzucone później DXM zadziałało bardzo słabo . Czy wiąże się to z wyczerpaniem enzymu przez zarzucenie kodeiny ?
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 333 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: benzodxm »
Dziwne, ze slabo podzialalo. Powinno mocniej. Ale to tylko teoria, praktyka jak widac mowi co innego :-/ .
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
Herbata i zaladek.
Zawarte w herbacie garbniki dosc dobrze dzialaja sciagajaco i moga miec pozytwyny wplyw na zoladek , ja pije od dziecka bardzo mocna herbate i moj zaladek ma sie swietnie uwielbiam tez bardzo ostre papryczki. Natomiast kofeina zawarta w herbacie zwieksza wydzielanie sokow zaladkowych co moze powodowac draznienie zoladka. Herbata zmniejsza wchlanianie soli mineralnych i witamin szczegolnie B1 Slyszalem o ludziach u ktorych herbata wypita na pusty zoladek powoduje nudnosci i chyba to jest zwiazane z pobudzaniem produkcji kwasu solnego przez kofeine ale ta sama uwaga powinna sie tyczyc kawy.
O ile dobrze pamietam to " stare zakapiory" z mojej dzielnicy ktore nie jedna zime spedzily w pudle mialy taki przepis na czaj: paczka herbaty madras ( klasycznie chodzi tu o taka stara Madras w czerwonym pudeleczku , hit za komuny . Chyba bylo tam 100g) na pół litra wody. Pijemy a potem chodzimy po scianach. Jak ktos ma slabe serducho to raczej grozne. To raczej rodzaj zatrucia ( trzesiawki) niz jakis przyjemny trip. Dodatek tytoniu znacznie pogarsza smak napoju no i powoduje ze jest bardziej niebezpieczny a napewno zabujczy dla zoladka.
.
  • 160 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: dysocjat »
Offtop : czytałem co piszecie o czaju z tytoniu - wiem to od dawna ze wygotowanie tytoniu z 3 szlugów moze zabić wiec nie radze.

Co do czaju pilem kilka razy , raz po ostrym piciu wodki nie bylo co robic zrobilismy czaj.
Moim zdaniem on tak zamola poniewaz zapycha sie wątroba , ktora nie daje przewalic tyle tego herbacianego wywaru i dlatego mamy faze(ale na pewno to nie wiem)
Nic specjalnego nie polecam, lepiej juz zapalic 3 szlugi zeby sie w głowie zakręciło (najlepiej sam tytoń z bonga heh ) powodzenia ja z czajem dałem sobie spokoj , robilem je przewaznie z 60 torebek herbaty (około 60 :) ale napewno nie mniej niz 50 ) dziekuje.
[b]!!!!!!!!!!!!!JESTEM DYSOCJAT NIE DYSOCJANT TO RÓŻNICA !!!!!!!!!!! :|[/b]

[]------[][]    
     |_0 _|
        /       
      _/\_
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Czaj-nik »
Co do czaju poda ktoś sprawdzony przepis na jego przyrządzenie. Czytałem dość dużo przepisów i nie wiem które są warte rozważenia. Dodam że do dyspozycji mam herbatkę Madras czarną liściastą która ponoć najczęściej używana jest w więzieniach.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mooshie1 »
a probowal ktos moze czaju z yerba mate?
  • 18 / / 0
Co przez to rozumiesz? Żeby yerba miała jakikolwiek smak, to trzeba nasypać minimum pól kubka, ja preferuję 2/3 - 3/4. Dosyć mocne to jest, po dwóch, trzech zalaniach chodzę po ścianach, ale trochę dyscypliny i idzie przesiedzieć nad książkami parę godzin bez większych problemów.
Uwaga! Użytkownik King Felix nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 48 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mooshie1 »
dobrze wiedziec, thx :-)
  • 202 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkem »
nie ma jednego przaepisu na czaj, to napoj "regionalny" i robiony z tego co jest dostepne aktualnie... ogolnie to paczka junanka na litr albo pol litra wody , oczywiscie wszelkie mieszanki z tytoniem sa bardzo niebezpieczne . A mate to niejako z definicji robi sie czajowata...
Ostatnio zmieniony 11 marca 2008 przez alkem, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wpływ świadomości lekarzy na doświadczenia pacjentów z terapią medyczną marihuaną

W ostatnich latach temat medycznej marihuany zyskał na ważności zarówno w kręgach medycznych, jak i wśród pacjentów. W miarę legalizacji oraz wzrastającej dostępności preparatów konopnych dla pacjentów, pojawia się potrzeba przeanalizowania, jak zrozumienie i wsparcie lekarzy wpływa na skuteczność terapii. W badaniach przedstawianych przez Clobesa i współpracowników z California State University, zbadano, jak współpraca z lekarzami i informowanie o stosowaniu medycznej marihuany przez pacjentów wpływa na wyniki terapii.

Nie mógł pogodzić się z rozstaniem, rozsypał "biały proszek" na dachu auta byłej partnerki

36-latek dobijał się w gminie Giby (Podlaskie) do drzwi swojej byłej partnerki. Awanturował się i krzyczał, a na koniec rozsypał na dachu jej samochodu amfetaminę. Został zatrzymany przez policję. Był tak pijany, że nie był w stanie dmuchnąć w alkomat.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.