Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 43 / 8 / 0
A ja schodzę z 100mg pregabaliny odczekam chwilę i zacznę mikrodawki amanity muscaria + soplówka + kordyceps. Jako, że pregabalina i amanita pracują z GABA to dlatego odstawiam ten lek. Ogólnie jestem jeszcze na brintellix i wellbutrin czyli SSRI/SNRI i z tego nie schodzę i jestem ciekawy czy uda się coś osiągnąć pozytywnego bo tak naprawdę zależy mi na małym relaxie lepszym nastroju czy większej chęci i kreatywności do życia. Nie traktuje amanity jako narkotyk czy odskoczni od problemów do wakacji w głowie a raczej wspomóc mój główny problem i przepracować go w sobie. Nie pije alkoholu ani nie używam żadnych używek wyjątek chce zrobić z tym mixem 3 grzybów w celach terapeutycznych. Jeżeli ktoś jest zgłębiony w tym to wie o co chodzi :)
Ostatnio zmieniony 21 marca 2023 przez Jankes323, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3 / 1 / 0
Jestem na escitalopramie 10mg od 2 miesięcy i ostatnio zdarzyła mi sie przygoda z mckennaii iiii wow, nie spodziewałam się że tak zadziała po tym jak poczytałam sporo opinii że to się gryzie z ssri i nie ma prawa zadziałać albo zadziala słabo. Wszystko było w jak najlepszym porządku, tak samo jak moje przygody jeszcze przed esci. Po jakimś czasie zjadłam jeszcze raz shroomsy, innym razem kwas- efekt? 3 piękne podróże :) planuje kolejne:)
  • 83 / 10 / 0
@thordis może Ci na których grzyby nie działają na SSRI to efekt zażywania też innych substancji? Przykład:tydzień temu przyjął jakąś ilość ketonów typu 3cmc a w niedalekim odstępie zarzucił grzyby? Ewentualnie po prostu już tak mają,każdy z nas jest inny.Ja też byłem w szoku jak na mnie podziałały podczas kuracji na lekach(nie stosowałem więcej żadnych innych substancji psychoaktywnych) jedynie właśnie grzyby i SSRI.
  • 3501 / 573 / 1
05 kwietnia 2024thordis pisze:
Jestem na escitalopramie 10mg od 2 miesięcy i ostatnio zdarzyła mi sie przygoda z mckennaii iiii wow, nie spodziewałam się że tak zadziała po tym jak poczytałam sporo opinii że to się gryzie z ssri i nie ma prawa zadziałać albo zadziala słabo. Wszystko było w jak najlepszym porządku, tak samo jak moje przygody jeszcze przed esci. Po jakimś czasie zjadłam jeszcze raz shroomsy, innym razem kwas- efekt? 3 piękne podróże :) planuje kolejne:)
A ile tych grzybów zjadłaś?
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3 / 1 / 0
Ok 2g, nie wiem dokładnie bo miałam wtedy wagę na innym mieszkaniu ale tak na oko :p z tym że ja zawsze tak oscyluje w tej granicy, nie dla mnie heroic dose:)
  • 1 / / 0
Biorę oribion 150mg i velaxin 37,5mg i mam zamiar zarzucić grzyby, jest to wogle bezpieczne i czy ma to jakiś wpływ na faze.
  • 168 / 58 / 2
@Pazdan420 bupropion nie powinien nic zmienić za to wenlafaksyna może zmniejszyć lub całkowicie zablokować działanie grzybów.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 957 / 174 / 0
@Devixo zanim zaczęła się moja przgoda z SSRI nie brałem grzybów czego żałuję bo nie wiedziałem że mają takie zbawienne działanie na umysł.Na mnie grzyby będąc na SSRI działają naprawdę dobrze,w zależności od dawki ale standardowa dawka 2,5g wywołuje piękne efekty(taka mi spokojnie wystarcza na porządnego tripa) a im wyższa dawka tym mocniej.Zastanawia mnie czy one nie działają na mnie i tak z pełną mocą będąc na SSRI bo jeżeli nie to jak one muszą działać nie będąc na lekach 😁 Może to kwestie osobnicze bo są osoby na które nie działają wgl na lekach,działają słabiej a może jest i grono takich jak ja ze te leki nie mają wpływ na ich działanie.
  • 168 / 58 / 2
@tajemniczy25 owszem, sa to kwestie osobnicze. wszystko rozchodzi sie o to, że ssri łacza sie z tymi samymi receptorami serotoninowymi co psylocybina a dokładniej 5-HT2A (nie tylko). przez to psylocybina z ssri "konkuruje" o receptor, również leki antydepresyjne wpływajace na serotonine desyntyzuja ten receptor. możliwe, że bez leków grzyby zadziałaja na ciebie mocniej.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 14 / 1 / 0
Wyhodowałam sobie Golden Teacher z growkitu i po pierwszej próbie nic nie zadziałało, jestem na 100% pewna że to przez te cholerne leki. Zjadlam w sumie garść w ciągu 2 h i rozczarowana dopalilam ziolo, czulam tylko dziwne odcięcie od świata bez żadnej euforii ani innych efektów specjalnych. Aż mi się odechciało dalszej hodowli :( Niedługo zamierzam zejść z ssri bo już tyle lat biorę że jestem ciekawa jak by wyglądało funkcjonowanie bez i nie wiem czy coś w ogole mi jeszcze robią. Mam nadzieję że wtedy grzybki zadziałają
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.