konradts pisze: Shakira tez mi sie wydaje ze indica bardziej plesnieje,ale jesli ty mowisz,ze masz za male doswiadczenie,to siedze cicho
ps: na przełomie lipca i sierpnia: NIGDY nie widziałem pleśni ?!. pierwsze objawy - Raczej pod koniec wrzesnia.
mam właśnie problem z roślinami w swoim domu. W doniczkach pojawił się taki nalot na ziemi, który właśnie przypomina grzybnie, pleśń. Jest to taki szarawy meszek. Już jakiś czas temu zauważyłem, że coś jest z tą ziemią nie tak, ale nie interweniowałem, bo rośliny wyglądają na zdrowe. Czy to może zaszkodzić moim kwiatkom? Jak walczyć z takim syfem? Będe wdzięczny za wszystkie fachowe porady.
Shakira-blondyna pisze: ps: na przełomie lipca i sierpnia: NIGDY nie widziałem pleśni ?!. pierwsze objawy - Raczej pod koniec wrzesnia.
lots of laugh
konradts pisze: moze wiesz lepiej i roslina pokryla sie cala trichomami. w takim razie zle zrobilem ze oberwalem "oszronione" czesci rosliny
lots of laugh
Shakira-blondyna pisze:Bez jaj ;) rotfl. Nawet na kwasie byś odróżnił jedno od drugiego ;Pkonradts pisze: moze wiesz lepiej i roslina pokryla sie cala trichomami. w takim razie zle zrobilem ze oberwalem "oszronione" czesci rosliny
lots of laugh
stworze w tym roku jednej roslince takie same warunki,zrobie foto w sierpniu w pelni dojzalego,pieknego grzyba i Ci wysle na pm ;)
pozdro
konradts pisze: pis ;)
stworze w tym roku jednej roslince takie same warunki,zrobie foto w sierpniu w pelni dojzalego,pieknego grzyba i Ci wysle na pm ;)
pozdro
Pozdro.
Jej zarodnikom udaje sie przebic skórke rosliny gdy jest zraniona lub "rozmiekczona" przez długotrwały kontakt z wodą dlatego pojawienie sie szarej plesni zwiazane jest scisle z pogoda ale nie tylko z opadami ale i z temperaturami. Zimne noce = wysoka wilgotnosc
Dlatego polecam wszystkim (poza ekologami ekstermistami) zabieg srodkiem chemicznym jeszcze zanim pojawą sie objawy - jest wtedy skuteczniejszy
Wystarczy obserwowac pogode i kupic jakis preparat jest ich bardzo duzo
Pozostałościami tez bym sie nie przejmował bo po to podana jest własnie karencja czyli czas od ostatniego zabiegu do zbioru po którym w roslinie nie ma sladu po preparacie, ulega on rozkładowi
Jest nawet taki preparat który ma jeden dzień karencji: Teldor
A to inne też na szara pleśń: Euparen, Rowral, Amistar, Sumilex, Kaptan
Jest tez preparat pochodzenia naturalnego zawiera wyciag chyba z grejfruta: Biosept napewno słabiej działa niz pozostałe wymienione
muczaczo pisze: Cześć wszystkim,
mam właśnie problem z roślinami w swoim domu. W doniczkach pojawił się taki nalot na ziemi, który właśnie przypomina grzybnie, pleśń. Jest to taki szarawy meszek. Już jakiś czas temu zauważyłem, że coś jest z tą ziemią nie tak, ale nie interweniowałem, bo rośliny wyglądają na zdrowe. Czy to może zaszkodzić moim kwiatkom? Jak walczyć z takim syfem? Będe wdzięczny za wszystkie fachowe porady.
ale moze utrudniac wnikanie wody i powietrza do podłoża
Mozesz ja delikatnie zebrac ale mysle ze powinno udac ci sie pokonszyc uprawe do konca a w przyszłym sezonie torf biez z innej firmy
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.