Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
Jakie grzyby są Twoim zdaniem najlepsze?
Krajowe łysiczki
965
62%
Krajowe muchomory
103
7%
Importowane (wszystkie wrzucam do jednego wora)
490
31%

Liczba głosów: 1558

ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
U mnie też bardzo biało u góry.. nowa odmiana GT, worek zawinięty. Tydzień czasu od włożenia do kartonu. Poproszę o komentarz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 18 / 1 / 0
@granicus
Co tu komentować, jak jest grzybnia jest biała z góry to znaczy, że jest dobrze rozwinięta.
Jak narazie rób to co mówi producent, czyli postaw folie jak pokażą się piny, wietrz 2-3 razy dziennie, nie spryskuj ścianek, bo to nic nie daje i czekaj aż wyrosną.
  • 36 / / 0
Znowu cały rzut wyrósł po bokach, boki boxa oklejone czarna taśmą i do tego włożony do kartonowego pudełka :( I nie podobają mi się te kapelusze, to choroba?
  • 605 / 156 / 0
@IWILLDIE Teraz wyrosły, bo ciastko się obkurczyło i do tej przestrzeni pomiędzy nim, a ściankami pudełka, światło nadal dociera. Dodatkowo grzybury mają tam najlepsze warunki do wzrostu.

Kapelusze są okej.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 18 / 1 / 0
23 lutego 2023IWILLDIE pisze:
Znowu cały rzut wyrósł po bokach, boki boxa oklejone czarna taśmą i do tego włożony do kartonowego pudełka :( I nie podobają mi się te kapelusze, to choroba?
Nie jestem pewien, ale białe kropeczki na kapeluszach mogą być od za małej ilości wietrzenia.
  • 36 / / 0
Stosuje się w 100% do nowej instrukcji, ale to chyba jest błąd. Swoją drogą widzę że większość osób mające te nowe growboxy narzeka na małe zbiory, jest tu jakiś weteran który ma porównanie?
  • 605 / 156 / 0
Ja tam jestem zdania, że to pozostałości po błonce z początkowych etapów rozwoju. Coś jak kropki na kapeluszu muchomóra.
Nie wygląda to na strzępki grzybni.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 1 / / 0
czesc, jestem nowy w hodowli grzybow, chcialem sie was zapytac czy jest mozliwe suszenie grzybkow w mikrofalowce, na necie czytalem to pisali ze mozna suszyc ale tyczylo sie to ogolnie grzybow, czy wysuszone w ten sposob grzybki nie straca swojej mocy?

Przeniesiono do już istniejącego wątku — CATCHaFALL
  • 7 / / 0
Tydzień temu zaszczepiłem 5 słoików (PF tek).
Przez ten czas nic nie ruszyło do przodu.
Żadnej postępu kolonizacji, czy zakażenia.
Po środku miejsce iniekcji.
Coś nie tak?
  • 18 / 1 / 0
24 lutego 2023Dawid2276 pisze:
czesc, jestem nowy w hodowli grzybow, chcialem sie was zapytac czy jest mozliwe suszenie grzybkow w mikrofalowce, na necie czytalem to pisali ze mozna suszyc ale tyczylo sie to ogolnie grzybow, czy wysuszone w ten sposob grzybki nie straca swojej mocy?

Przeniesiono do już istniejącego wątku — CATCHaFALL
Ja bym nie ryzykował, jak nie masz suszarki do owoców, albo piekarnika to lepszą opcją będzie suszenie na grzejniku lub parapecie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.