Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Wróciłam po dwóch dniach poza domem i moje grzyby znacznie urosły. Wyjeżdżając nic nie było widoczne. Problem jest taki że jest na nich takie coś. To pleśń?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12 / / 0
Co oznacza czarny pył na grzybni? Na kapuleszach to wiem z poradnika, ale nie ma nic wspomnianego o tym, jak jest on na substracie. Jestem po drugim zbiorze. Czy nadaje się na ponowne zalanie?

Zdjęcia: https://imgur.com/a/JCA0GAt
  • 2348 / 474 / 0
@Abacus0211 Znacznie za długo trzymałeś te grzyby, otworzyły kapelusze i uwolniły się zarodniki.
23 grudnia 2024SerioSergio pisze:
Twoim podstawowym błędem poznawczym jest myśl, że nie należysz do tych ludzi których masz za gówno do utylizacji.
https://youtu.be/HU5p8b3ozVM
  • 12 / / 0
@Vetulani44 zalałem grzybnie ponownie na trzecie zbiory. Coś się dzieje, więc to zostawiam. Czy już za późno na ewentualne zebranie zarodników? Zastanawiam się nad rozmnożeniem gatunku oraz zrobieniem własnego ciasta, itp...
  • 1794 / 123 / 0
Witam. Kolega zamierza zamówić sobie growboxa Golden Teacher i ma kilka pytań :

1. Czy po zasadzeniu ich, kolega może na tydzień gdzieś wyjechać i zostawić je, czy wymagają opieki w pierwszych dniach (np żeby wietrzyć)?
2. Z którego sklepu najlepiej zamówić?
3. Ile by tego wyszło ilościowo powiedzmy po 2 miesiącach?

Z góry dzięki.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 132 / 32 / 0
1 trzeba się opiekować, doglądać czy wszystko idzie prawidłowo.
2 obojętnie.
3 wydaje jakiś konkretny plon i grzyba traci właściwości rozwojowe z każdym zbiorem jest mniej w dobrych warunkach 6-7 rzutów. Około 50-60 g suchego.
  • 1 / / 0
Z mojego doświadczenia, czasem zrobisz wszystko jak w książce pisze, a nie wyjdzie ;(
  • 1 / / 0
Witam, mija 25 dzień od umieszczenia namoczonego growkita Golden Teacher w dołączonej do zestawu torby. Oświetlenie sztuczne lampka led 5W 6200K, świeci 5 godzin dziennie, zestaw ogrzewany grzałką akwariową, całość w szafce. Do dzisiaj nic nie urosło, zapach lekko grzybowy, powierzchnia ciastka bez zmian w kolorze. Wilgotność - krople wody na ściankach worka, na dnie tok 200ml wody. Czekać czy wywalić?
  • 132 / 32 / 0
Nie wyrzucaj tylko zmień warunki. Wyciąg z szafy postaw na szafie nie świeć sztucznym światłem tylko pozwól żeby przez okno wpadało naturalne, grzybnia nie potrzebuje światła prawie wcale tyle, że jest jasno w pomieszczeniu już w zupełności wystarczy.
Wypierdol tą mate grzewczą bo może jest za gorąco i dla tego nie rosną. Albo postaw coś pomiędzy mate a grzybnie np tekture.
Wylej wodę z dna tam wcale nie musi być wody po prostu częściej zaglądaj wietrz torbę i spryskaj wodą ścianki nie mocz grzybni worek ma być zaparowany dobrze.
Możesz jeszcze zrobić po szamańsku 😂 czyli chuchnąć do środka z intencją żeby zaczęły rosnąć i szybko zamknąć worek XD może pomoże a jak nie to albo grzybnia chujowa albo nie dane jest ci wychodowac grzybki bo ich nie potrzebujesz.
  • 64 / 7 / 0
Mogę zamówić ze spokojem growkita z internetu? Czy mam się spodziewać wjazdu na chate i lepiej iść do lasu ?
Zamierzam poraz pierwszy spróbować grzybów ale nie wiem jak wygląda w praktyce kwestia kontroli ich posiadania
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Liczba przestępstw związanych z marihuaną spadła od czasu legalizacji w Niemczech

1685 zamiast 5315: od czasu wejścia w życie nowych przepisów w Berlinie zarejestrowano znacznie mniej przestępstw związanych z marihuaną. Legalizacja marihuany w Niemczech odciąża wymiar sprawiedliwości?

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.