Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 407 / 40 / 0
Dzisiaj wyszly pierwsze 2 piny jak je zobaczylem od razu wywietrzylem folie i trochę spryskalem woda teraz mysle ze sie troche pospieszylem. Kiedy wy otwieracie torbe od razu jak pierwsze sie pojawia czy czekacie az trochę wiecej tego bedzie?
  • 2 / / 0
Cześć, zakupiłem swój pierwszy growkit GT od firmy wycięto źródło - delicsajko
Wszystko idzie okej, prawdopodobnie jutro pierwsze grzyby będą gotowe do zbioru. Czy mogę zebrać wszystkie grzyby (nawet te małe) za jednym zamachem i rozpocząć kolejnego flusha? Czy te małe grzyby nadają się do wysuszenia i spożycia, czy należy je wyrzucić? Z góry dziękuję za pomoc! (:
  • 1613 / 1026 / 7
@Karck

Jasne, że tak. Te małe nieraz mają większy potencjał klepliwości, niż te przerośnięte. Nie marnujemy absolutnie ani jednego osobnika, traktujemy wszystkie jednakowo.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 63 / 2 / 0
Podeśle ktoś na priv jakiś prawilny sklep?
  • 358 / 80 / 0
@sevenload przecież masz temat w grzybach ze sklepami.
  • 416 / 18 / 0
pewnie już było pytane (albo i nie), ale gdzie najlepiej kupić growkit?

pozdro :)
  • 358 / 80 / 0
@ArsonMJ uczyłeś się czytać ? Przecież, wyżej już innej osobie NAPISAŁEM, że jest dział z takim tematem i tam znalazł byś odpowiedź na swoje pytanie, a jeśli nie to powinieneś je zadać tam.
Odsyłam tutaj:
grzyby-sklepy-z-zarodnikami-i-sprzetem-t48400.html
  • 407 / 40 / 0
Mckennaii tydzien od pinow
Gotowe do zbioru czy jeszcze poczekac?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 1455 / 592 / 0
@kacpergx zbieraj juz , ogolnie zasada jest taka , ze najlepiej tuz przed otwarciem kapelusza i wypuszczeniem zarodnikow
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 4 / / 0
Hej, takie pytanie. Growkit za pierwszym razem wydał bardzo ładne plony, ale za drugim razem wyrosło mi tylko kilka większych grzybów i masa małych. Grzyby były delikatne wykręcane. Przy trzecim zbiorze było podobnie, postanowiłem zamiast wykręcania grzybów je wycinać i zostawiać małą resztkę trzonu. Czwarty zbiór dał plony podobne do pierwszego, ale jednen trzonek pokrył się białą naroślą, która nie przypomina natywnego meszku (jest bardziej zbita i gładka niżeli watowata), prawdopodobnie pleśń. Będę celować w piąty zbiór, mam nadzieje że jeszcze coś z tego wyjdzie.

I tu moje pytanie, ponieważ za drugim i trzecim razem średnio wychodziło - jeżeli widać że grzybnia rozwija się tylko na powierzchni i do tego punktowo w kilku miejscach, jest sens pownego nakłuwania gąbki przy ponownym flushu żeby zrobić miejsce dla rozwoju grzybni? Czy to co zrobimy na początku jest na amen.
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).