Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 3485 / 573 / 1
u mnie juz prawie 10 dni, jeszcze nie wypinowały. postawilem kita na szafie, bo cieplej pod sufitem. Moze temperatura wyzsza o 1 lub 2 stopnie cos da...
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 499 / 109 / 0
Z pewnością 1 stopien to diametralna różnica dla tego prostego stworzenia :)
  • 3485 / 573 / 1
ciagle czekam, sa dwie wyspy białości na powierzchni substratu. Ale nic nie rośnie

• 64 / 17 / 0
nie panikuj - jest biało, to już kwestia czasu zanim pojawi się skupisko pinów. Obstawiam dwa dni :) daj znać
  • 2394 / 653 / 0
@SteelSlade Skupisko powiadasz ??? To jak wytłumaczysz to. Mchu białego trochę sie zrobiło. Dziś upływają dokladnie 2 tygle od rozpoczęcia przygody i owszem - Dziś się pojawiły piny... ALE - DOSŁOWNIE 2 SZTUKI jeden mały kutasik z jednej strony pudła i drugi jeszcze mniejszy z drugiej strony pudła....i to tyle.... Powinienem się cieszyć czy wręcz przeciwnie ???? BO przeciez siaty nie będę odwijał z powodu 2 pinów a z drugiej strony one przeciez tak bez powietrza za dlugo chyba nie pożyją, co ?
  • 3485 / 573 / 1
Wujek, ja tak samo jak ty widze startowalem :)
U mnie mija chyba 11 dni, dzis sie wkurzylem, otworzylem baga, powachlowalem, psiknąłem i z powrotem zamknąłem.
Widać z wierzchu ten camembert, ale widocznie musze poczekac okrągłe 14 do ujrzenia dwóch pręcików... -,-
Jakie masz? Ja dostalem Goldeny

• 16 / 1 / 0
Widziałem na niektórych stronach "COPELANDIA HAWAIIAN MUSHROOM GROW KIT" Z tego co piszą to 4-5 x mocniejsze od p. cubensis i rosną na końskim łajnie. Próbował to ktoś uprawiać? Na co zwrócić szczególną uwagę?
  • 2394 / 653 / 0
Kurde serio pytam po dwóch tygodniach wyrósł mi 1 pin którego już w sumie można grzybem nazwać takim 2/3 cm. I Tyle nie ma nic więcej... wtf?
  • 2394 / 653 / 0
Kolega ktory jest za to odpowiedzialny mówi żeby mimo wszystko otwierac i zaczynac wachlowac tak jakby się pojawiły piny. Że grzybnia dostanie powietrza i bedzie git. tak siedzę nad tym pudlem i czekam aż mi ktoś coś opisze bo ostatecznie to zrobie - to jest growkit kolesia u mnie tylko stoi.
  • 3485 / 573 / 1
Widzę, że dostaliśmy w tym samym czasie to samo od tego samego kolegi.
I sytuacje mają się identycznie. Wysyłka uczciewie szybka, postepowanie zgodne z instrukcją, ale może jakość podkłądu zła? Moze stare spory zostały tam zaprowadzone? Moze za ciepło było w czasie trransportu? :(
Kurwa, no jak tak będzie to zdisuje szruma na forum

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).