Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 705 / 16 / 0
Powtarzam to co roku i w tym powtórzę: z moich doświadczeń wynika że grzybki najczęściej znajduje się na obrzeżach łąk, tudzież na zboczach, tj. w miejscach bardziej zacienionych.
Dziękuję
Ryyyyyyyba!
  • 451 / 2 / 0
Ja nie wiem kurwa. Albo jestem ślepym debilem, albo mam kurewskiego pecha. Istnieje też opcja, że obie opcje są poprawne. W niedzielę uderzam na Turbacz. Jak tam nic nie znajdę, to zrobię sobie koszulkę z wielkim napisem NAJBARDZIEJ CHUJOWY GRZYBIARZ SEZONU.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Im mniej cierpliwości tym mniejsza masa grzyba w sakwie.

Poszukaj zdjęć na których widać charakterystyczną roślinność łączek. Samą trawę, choćby była króciutka, czesz starannie, miarowo, powoli, ze spokojem - w szamotaninie grzybków, które potrafią być drobne jak zapałki nie znajdziesz.

Jak Ty przeszukujesz łączki? Na jakich łączkach szukasz? (opis)
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 143 / 21 / 0
@boberator
Na Turbaczu znajdziesz na bank skoro ja będąc totalnie zielonym w temacie natargałem w kilka wypadów tam już jakieś 300 sztuk mimo cholernej suszy. Jak zacznie padać, to pewnie będzie można garściami zrywać. Z czystej ciekawości,od której strony będziesz wchodził/wjeżdżał i na której hali zbierał? Chętnie też bym wyskoczył, ale akurat śmigam do krk teraz bo studia się zaczynają, ale na następny weekend wracam i jak będzie w miarę mokro to śmignę tam moim skatowanym rowerkiem ;) Powodzenia w poszukiwaniu.
  • 451 / 2 / 0
Staram się to robić tak dokładnie, jak potrafię, cierpliwości zazwyczaj zaczyna mi brakować w momencie, gdy po godzinie nie znalazłem nic, poza kołpakami. Ciężko to opisać, generalnie chyba na dobrych łączkach, skoro roi się tam od innych grzybów, kołpaków, jakichś pieczarko-podobnych itp. Staram się szukać tych pieprzonych jeżyków, ale w okolicy jest tylko jeden teren, gdzie występują. Przeczesałem cały trzykrotnie, mimo, że kręci się tam sporo ludzi, każdy jeżyk dokładnie, mały i duży, ich okolice - i ciul.
Uwaga! Użytkownik boberator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 291 / 1 / 0
Przeczesałeś czy przeszedłeś? Grzybów szuka się na kucka lub na kolanach.
  • 451 / 2 / 0
@Pani Jedyna - jak mówię "przeczesałem", to mam na myśli "przeczesałem" :)

@MagicMushroom - właśnie jeszcze nie wiem od której strony. Jak będzie ładna pogoda, to sobie wyjdę z Koninek lub z Rabki, jak będzie brzydko, to się śmignę wyciągiem z Tobołowa, czy jak mu tam :)
Zależy też gdzie dojadę, bo raczej stopem śmigam :) Na Turbaczu pamiętam, że są takie hale, gdzie nie da się zrobić kroku, żeby nie wdepnąć w owcze gówna (na lewo od schroniska jest takich hal od groma, bodajże w kierunku na Tymbark), tam planuję zaatakować, jak finanse pozwolą to się tam zatrzymam na kilka dni, bo bardzo lubię to schronisko :) i darmowego oscypka można zjeść od bacy, czy żętycy się napić :heart:
  • 2518 / 27 / 0
Bez przesady z tymi kuckami, lub chodzeniem na kolanach. Moim zdaniem wystarczy iść powoli pochylonym i ręką przeczesywać trawę na łące. Nie wiem może się mylę i dlatego od kilku sezonów nie znalazłem nic w okolicy, w której mieszkam.
Uwaga! Użytkownik Dzielnicowy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / 4 / 0
Zawsze na grzybach, byłem na kolanach i z nosem w trawie. Zbierałem 4 x więcej niż moi kompanii, którym nie chciało się schylać. Zresztą inni doświadczeni grzybiarze robili zawsze to samo. Tak się zdaje, że wystarczy iść i patrzeć, ale bardzo dużo się w ten sposób omija i traci się czas. Ale róbcie jak chcecie, więcej dla mnie :)
Uwaga! Użytkownik DJ_Samo_Zycie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 157 / 5 / 0
Hehe, jakby psylogrzybiarze nie wyglądali wystarczająco dziwnie :). Może jeszcze grzebień i suszarka na akumulator do tego. Trzeba będzie spróbować rzucić się na kolana w tym roku. Domyślam się, że bez woreczków foliowych obwiązanych w okolicy podkolanowej się nie obędzie i każdy tak robi? Kreatywność w moich wymówkach do okolicznych chłopów chyba sięgnie zenitu.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.