Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Mam pytanie do wrocławskich zbieraczy. Czy próbował ktoś szukać grzybków na wałach przy odrze? Konkretnie chodzi mi o miejsce między mostami warszawskimi a śluzą bartoszowice. Jak oceniacie szanse występowania grzybków w tym rejonie?
Oida ouden eidos.
  • 5299 / 104 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Szukaj poza miastem w krainach sępolna. Dobre łąki tam są. Miejsce sprawdzone, ale skitrane :)
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 228 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nautic »
Dzieki za info pigułożerco. Ucieszyła mnie ta informacja bo mieszkam niedaleko. Teraz tylko muszę rower załatwić i nie omieszkam wybrać się na tournee w odpowiednim czasie. Pozdrawiam
Oida ouden eidos.
  • 587 / 2 / 0
Słyszał ktoś o gribach w okolicach Żywca ?
oj dana dana, nie boje się bana
  • 5299 / 104 / 0
Tak, rosną na puszcze po Tyskim, które leży zaraz koło puszki po Żywcu. Tobie też trzeba powtarzyć, że rosną od końca sierpnia do października, a ich znalezienie podczas >wiosny< niemal graniczy z cudem?
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 587 / 2 / 0
Nie sprecyzowałem, chodziło mi oczywiście o sezon,. Nie będę szukać ich tam teraz ;-) Pytam się tylko, czy ktoś przypadkiem nie znalazł tam jakiś miejsc co dają griby co rok(i nie chodzi mi o podanie informacji gdzie takie miejsce leży... tylko, czy po prostu są tam wysypy.)
oj dana dana, nie boje się bana
  • 2129 / 27 / 0
Właściwie to czemu miałoby ich tam nie być ? Łysiczek jest sporo na takich górskich/ podgórskich terenach. Szukaj w okolicach pastwisk, łąk, leśnych polan, których w rejonach Żywca nie brakuje. Dokładnej miejscówki i tak nikt Ci nie poda. Ze swojej strony mogę polecić góry- Gorce ( okolice Rabki ), Nowy Targ. Tam było zawsze sporo owocnych wycieczek na grzyby, niekoniecznie prawdziwki.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 138 / 2 / 0
Na razie pada w chuj w chuj. Grzybnia się już rozwija? Jak tak sie utrzyma to będzie wysyp w chuj :D
jestem naprawdę dobry. Wszytko jest dla mnie łatwe, wad mam niewiele i marnuje się... Nie mogę wziąść się za siebie, bardzo to dla mnie trudne, nie szanuje moich naprawdę zajebistych genów :(
  • 94 / / 0
i tak w sumie za szybko jeszcze na zibeny, byłem wczoraj na mojej polance , ale puki co jest jeszcze dużo suchej trawy przy ziemie i jest zbyt wilgotma, rok temu sezon rozpoczołem 5 wreśnia i było wyśmienicie .
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Civik »
Siema all
mam pytanie do zbieraczy w bielsku-białej lub szczyrku.dobre miejsca w na zbieranie w tym rejonie?(wiem wiem pastwiska i polany).Ale tak szczególniej;-)
z gory dizeki jak wam sie zechce to na priv pisac pozdro ;-)
Uwaga! Użytkownik Civik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.