• 3 / / 0
GrowBox
Nieprzeczytany post autor: kutqz123 »
84x84x122

Do rzeczy, planuje box z PŁYT OSB
WYMIARY 84x84 WYSOKOŚĆ 122
W środku pomalowane na biało
1 Wentylator wyciągający łazienkowy
1 Wentylator który będzie wtłaczał do boxa powietrze.
2 Doniczki / 2 roślinki
Stacja pogodowa do pomiaru wilgotności i temperatury
Hpsy będzie bez żadnej szyby i cooltuba.

I mam pytanie bo mam zamiar kupić HPS 150
Czemu na allegro Kosztuję 184 zł z całym osprzętowaniem, a na hemp +- 400 zł
https://allegro.pl/oferta/lampa-sodowa- ... 9207547388
https://www.hemp.pl/produkt/o-zest-hps-150w-pvt40x40gfs

Pytania
1.Czy jest to jakas znacząca różnica i będzie git jak wezme tą tańszą na allegro?
2.Jak z tym wystartować jeżeli na początku wrzucę już wykiełkowane do doniczek, to światło rozumiem zniżyć trochę, czy od początku do końca ma być na maksymalnej wysokości
3.Czy coś będzie mi oprócz tego co wymieniłem tutaj potrzebne jeszcze?
4. Planuje ruszyć z lowryderami jak na początek żeby zobaczyć z czym to się je.
5. Co ile podlewać i ile, patrzyłem są działy z hydroponiką a nie doszukałem się ile normalnie się powinno, jak macie temat to możecie podrzucić, chętnie sam poczytam.
Newsy
18-letni diler zakopał narkotyki w lesie. Po zatrzymaniu grzecznie zaprowadził tam policjantów

Za posiadanie i udzielanie narkotyków odpowie 18-latek zatrzymany przez lipskich kryminalnych. Policjanci zabezpieczyli środki odurzające oraz wagi, a część narkotyków podejrzany ukrywał w słoiku zakopanym w ziemi. Młodemu mężczyźnie grozi kara nawet do 10 lat więzienia.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Duda: prezydent nie może mieć nałogów, które wpływają na jego świadomość

Zwierzchnik sił zbrojnych nie może mieć nałogów, które powodują, że nie w pełni świadomie będzie podejmował decyzje w najważniejszych sprawach - powiedział w poniedziałek prezydent Andrzej Duda. Dodał, że całkiem byłoby rozsądne, gdyby rzeczywiście taka kwestia była sprawdzana.