uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
dobrze sie bedzie trzymalo no chyba ze kupisz taka szeroka za 4 zl. polecam taśmy aluminiowane lub powertape, albo użyć kropelki a tasma okleic dla szczelnosci. btw, skoro ta kolumna ma stac na szafce to tylu nie bedzie widac wiec mozna zamontowac tam zewnetrzne kolanka.

w sumie to sobie mozemy tak gadac w nieskonczonosc, moglby autor watku nam powiedziec czy kolanko odpada czy nie a jezeli nie to czy zew czy wewnetrzne. a my biedni sie produkujemy:(
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
hehe kruczy, swiete slowa, my sie produkujemy a autora threada nie ma :)

potwierdzam przymocowanie kolanka na kropelke czy inne badziewie jest ok, na tasme jak przyklejalem odpadalo...
takie kolano 110 srednica wystawalo by jakies 20cm od scianki boksa... troche duzo.... kolano takiej srednicy powinno wejsc na wentylator o srednicy 8cm (w rzeczywistosci jest nieco wiekszy, ale wszyscy wiedza jakwyglada wentyl :P ) tak, zeby go calkowicie zakryc, zreszta nie bede gdybal, jak bede mial czas to jutro sprawdze :)

Ciekawym rozwiazaniem moglo by byc takie cudo :)

zamiast kolanka uzyc tzw. redukcje, z 110 na 50, 50 powinna idealnie pasowac do weza od odkurzacza, wiadomo taki waz mozna zamontowac pod samym sufitem gdziekolwiek go poprowadzic, a swiatelko nie bedzie sie wydobywac, kurde ale to bedzie fajne, chyba w moim boksie to zastosuje hehe ;)do weza mozna podpiac filtr, uhhhh ile mozliwosci.. szkoda tylko ze wentylator komp. jest tak slaby.... nie wiadomo czy uradzi...

kruczy, jakas odpowiedz? hehe
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mateks1 »
sory ale ostatnio rzadko jestem na necie, bo mam kare :/ myśle, że to kolanko to jest ciekawy pomysł :) kumplowi stara czasami sprząta w pokoju, a więc na szafie również, więc mogła by coś jej nie pasować, jakby zobaczyła kolanko wychodzące z kolumny. Myśle jednak, że kolanko można okleić jakąś taśma nie wiem okleiną czy coś i nakleić na to jakieś naklejki, żeby to wyglądało profesjonalnie <lol> dodatkowo przy wyjściu jebnać jakąś siatkę (np. metalową) taka jest czasami przy głośnikach wiecie napewno o co chodzi i wcisnąć kit starym, że to jakiś dodatkowy głośnik co wzmacnia brzmienie. myśle, że można pokombinować, bo jego starzy nie znają się na takim sprzęcie i można na prawdę pozmyślać troche :D kolumne już mamy i jest całkiem niezła podaje wymiary:
wysokość: 70 cm
długość: 50 cm
szerokość: 25 cm (troche mało)

co myślicie o tych wymiarach ? czy da rade wjebać 2 roślinki ? czy tylko jedna wejdzie? acha i jaka odmiana by była najlepsza ? najlepiej jakaś z cannabis.fr.pl jakaś co daje sympatyczny high i wiadomo nie wydziela mocnych zapachów i taka co by idealnie się nadawała na taką kolumne. czekam na propozycje. pozdro
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
co myślicie o white widow z cannabis.fr.pl dałoby rade w takiej kolumnie ?
Uwaga! Użytkownik mateks1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 1 / 0
wcisnac mozna wszystko tylko babrania sie bedzie sporo... wg mnie nawet afrykanska sative bys zmiescil :) ale czy to ma wogole sens :P .... wykielkuj 4 ziarna odrazu flo...

wiesz juz ktora scianka posluzy jako drzwi? jak boczna do scrog i heja :) nawet 70W hps tam da rade hehe :) jak w komputer wejdzie to i w kolumne tez, tylko ciezko z chlodzeniem, ale wszystko da sie zrobic tylko sprytu potrzeba :)

jakiej firmy masz kolumne i ile za nia dales? tak czysto z ciekawosci pytam hehe :)
moze jakies foto?
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
jak 4 ziarna ? dlaczego tak ? myśle, że 4 roślinki nie wejdą w taką kolumne. jakby co to oczywiście kupuje nasionka ferminizowane. i dlaczego odrazu flow ? bez vega ? hmm .. to nie słyszałem o takim czymś jeszcze .. jeśli chodzi o drzwi to tylna ścianka jest otwierana. jutro zamieszcze foty kolumny :D no właśnie nie wiem czy warto kupić hpsa 70W bo mam już 2 kompakty 24W i teraz bym jeszcze dokupił z 2 i myśle, że było by git. Czy lepiej jednak zainwestować w hpsa? polak co o tym myślisz ? jak to się odbije później na plonach? kolumne mam jakieś szwabskiej firmy :D stare gówno szczerze ale jak na uprawe to jest dobra :D dostałem ją za free od kumpla :p a z tymi nasionami to jakie będa najlepsze? pozdro
  • 218 / / 0
HPSy emituja o wiele wiecej ciepla niz swietlowki, wiec mogą być one świetnym rozwiązaniem. jezeli bedziesz kupowac female, to pewnie z female seed. wtedy bedzie wystarczylo ze zaczniesz kielkowac 2 nasiona. mozesz uzyc np, graperfruita, wrzucić go na weg 1 tydzien i pozniej flow. bys musial użyć scroga przy tej wysokości.
  • 71 / 1 / 0
mateks1 pisze:
jak 4 ziarna ? dlaczego tak ? myśle, że 4 roślinki nie wejdą w taką kolumne. jakby co to oczywiście kupuje nasionka ferminizowane.
dlaczego 4... nie wiedzialem, ze fem. wchodza w gre, wg. strata kasy, zawsze mozna porobic wlasne nasiona trzymajac faceta, a te 4 to ze zwyklego rachnku prawdopodob. 50% szans na kobitke, a dwie bym upchnal na tej powierzchni i sii
i dlaczego odrazu flow ? bez vega ? hmm .. to nie słyszałem o takim czymś jeszcze ..
dorazu flo... mysle ze na wega to zbytnio miejsca nie bedzie, chociaz ze dwa tygodnie bylo by ok hehe ]
jutro zamieszcze foty kolumny :D
[/quote]

czekam na foto :)
no właśnie nie wiem czy warto kupić hpsa 70W bo mam już 2 kompakty 24W i teraz bym jeszcze dokupił z 2 i myśle, że było by git. Czy lepiej jednak zainwestować w hpsa? polak co o tym myślisz ? jak to się odbije później na plonach?
wiadomo, ze hps jest o wiele lepszy niz swietlowki, ale jak mowisz ze masz juz kupione dwie zarowki.... Zrob tak, jezeli masz fundusze walnij hps, napewno bedizesz zadowolony, swietlowki? niekoniecznie wyjdzie taniej niz hps, zale sa ogolnie dostepne nie ma z nimi problemu... jak nie uprawiasz komercyjnie, tylko dla siebie i kilku znajomych to i pod swietlowkami bedziesz zadowolony.... pare gr. bedzie, ale nie spodziewaj sie oszalamiajacych rezultaow, jezeli to jest Twoja pierwwsza uprawa to eksperymentuj, porownuj wyniki, sprawdz najpierw swietlowki, z czasem uzbieraj na hps, zobacz co bedzie lepsze, jeszcze pozniej polacz i hps i swietlowkia (a co tam, jak szalec to szalec) ...

wszystko zalezy od Ciebie, zalezy Ci na ilosci --> HPS
na dobrej zabawie, raodosci stworzenia czegos wlasnego, po nizszych (niekoniecznie) kosztach --> swietlowki
kolumne mam jakieś szwabskiej firmy :D stare gówno szczerze ale jak na uprawe to jest dobra :D dostałem ją za free od kumpla :p a z tymi nasionami to jakie będa najlepsze? pozdro
grunt to umiec zalatwic wszystko jak najtaniej :) popytaj o druga, taka sama i mozesz dwa grow jednoczesnie przeprowadzic hehe :) zalety steath.... odrazu sprawdzisz dwie odmiany i zaczniesz szukac tej, ktora najbardziej Ci odpowiada, albo w tej drugiej kolumnie bedizesz prowadzil weg, cloning, trzymal tam rosliny matki, naprawde mozliwosci jest bardzo wiele :)

ja rowniez pozdrawiam,

edit:
@kruczy

mysle ze grapefrui nie byl by za dobrym rozwiazaniem... z tego co wiem m a strasznei intensywny zapach.. nei konopny ale owocowy, tylko nie wiadomo jakie pheno sie trafi ;)
pozatym hps za szyba, wentylacja, i z temp. nei powinno byc problemow ;)

polak
Ostatnio zmieniony 03 września 2006 przez polak, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 218 / / 0
z grapefruitow mozna dosc duzo wyciagnac, zapach nie jest taki wcale zabójczy, to nie skunk, ale przy zwyklych filtrach bedzie b.dobrze. No chyba ze sie chlopak zdecyduje na Northern Light, jest to b. malo zapachowa odmiana.

Mateks: nie wiem czy wiesz ale wentylatory mimo wszystko robia troche halasu. starsza sie napewno skapnie, zmniejszenie obrotow sprawi ze spadnie efektywnosc pracy, a co za tym idzie, temp w boxie sie podwyzszy.
  • 71 / 1 / 0
po tym jak zamontowalem filtr, halas wydzielany przez wentylator znacznie sei obnizyl, oczywiscie mozna zamowic z allegro bardzo ciche wiatraczki, kwestia funduszy...
ODPOWIEDZ
Newsy
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.