ODPOWIEDZ
  • 871 / 119 / 22
Czy doświadczył ktoś ciekawych, odmiennych stanów świadomości przy wysokiej gorączce? Jak byłem dzieckiem i miałem 41°C to miałem wyraźne i bardzo przyjemne wizje kolorowego motyla rozpościerającego się przede mną. To wrażenie pamiętam do dziś jako jedno z najsilniejszych doświadczeń, a próbowałem różnych psychodelików. Drugi raz ciekawą zmianę codziennego nastroju miałem podczas grypy w szpitalu, dopadło mnie wtedy 39,6°C gorączki i poczułem się fantastycznie "nagrzany" jak po opiatach ze zmienioną percepcją. Też to ciekawe było.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / 4 / 0
Tak, jako dziecko miałam halucynacje i sama nie wiem, jak to nazwać? Zaburzenia przestrzeni? wydawało mi się, ze ściany się zwężają, idą w moją stronę z każdej strony. Poza tym balansowanie na granicy jawy i snu też jest ciekawe przy wysokiej gorączce. Łatwo mi wtedy przychodzą świadome sny. Co ciekawe, tak samo miałam kilka razy w życiu jak byłam bardzo czymś rozemocjonowana (głównie nieprzyjemne emocje) i zasypiałam - wtedy stany jak przy gorączce
  • 41 / 3 / 0
Dokładnie trzy razy miałem odmienne stany świadomości w gorączce. Już jako dziecko widziałem kolorowe mrówki chodzące po pościeli, nie bałem się nigdy i nie była to psychoza.
  • 12 / 1 / 0
Ta, powyżej 40 stopni, gdy robiłam detoks w domu, majaczyłam i prosiłam zaufana osobę która że mną siedziała, żeby podłączyła mi kroplówki, których nie było, bo był to mój pierwszy detoks w domu. Wiem, bo mówiła mi to ta osoba, ja pamiętam to jak przez mgle. %-D
Uwaga! Użytkownik IrbisSniezny jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu

Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?

Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.