Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 6154 / 431 / 12
Maskaradore pisze:
Najlepszym antagonistą na giebla są ketony - sam byłem świadkiem 3-krotnego przedawkowania i kolo uniknął, nawet nie zasnął dzięki soczystemu sniffowi NEBa (do dziś mu zazdroszczę tej fazy :-D
Beta-ketony nie są antagonistami receptora GHB, ani nie są neuromodulatorami GABAB, więc to wyrażenie jest błędne. Ketony mają działanie odwrotne do GABAnergików - pobudzają układ współczulny, gdy GABAnergiki pobudzają przywspółczulny.

Co nie zmienia faktu, że Pan Wybredny wykluczył w oczekiwanych odpowiedziach "speeda". Może gorliwa modlitwa pomoże.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 2876 / 99 / 0
Maska, w kwestii mieszania z browarem kolega miał chyba na myśli wrażenia smakowe, bo picie giebla z piwem to straszne przeżycie. W sytuacjach skrajnych w moim towarzystwie panuje podział "lepiej z piwem czy z wodą?" i niektórzy wybierają wodę. Ja tam wolę coś smakowego, ale zgodzę się z faktem, że z piwem smakuje strasznie.
Czy te dane są potwierdzone? Wg. moich źródeł dostępny jest tylko płyn z Niemiec albo z polskich labów - o chińszczyźnie nie słyszałem, choć znając ich to pewnie beczka kosztuje grosze.
Z tego co wiem, w PL się w ogóle nie produkuje GBL, jedynie kupuje duże beczki i rozlewa na mniejsze ilości zdatne do detalicznej sprzedaży. Kiedyś pisał o tym murti, ale ciężko mi to teraz znaleźć.
Swojego czasu co najmniej jeden polski sklep internetowy sprzedawał chińszczyznę i ceny były podobne do tych które oferują nam produkt ze stajni BASF - zapewne wychodzi znacznie taniej w kupnie, chociaż (i znowu odwołuję się do wspomnień postów murti-binga) o ile dobrze pamiętam produkcja tony GBL to koszt rzędu 14$
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 535 / 48 / 0
GBL z piwem jest nawet zajebisty, w działaniu jak i w smaku. Piwo staje się bardziej gorzkie, z dobrego piwka robi się tani sikacz. Ale mnie klepie 1,2ml więc ktoś z tolerką kto musi polac ze 2-3ml cienko widzę pijącego taki miks.
  • 630 / 3 / 0
Syn Bozy pisze:
Swojego czasu co najmniej jeden polski sklep internetowy sprzedawał chińszczyznę i ceny były podobne do tych które oferują nam produkt ze stajni BASF - zapewne wychodzi znacznie taniej w kupnie, chociaż (i znowu odwołuję się do wspomnień postów murti-binga) o ile dobrze pamiętam produkcja tony GBL to koszt rzędu 14$
W Niemczech są sklepy gdzie masz do wyboru, do koloru – GBL różnorakiej produkcji – w tym dwie marki niemieckie i dwie lub trzy marki chińskie.
Jeśli chodzi o koszt produkcji 14$ za tonę to ciężko w to uwierzyć – wychodzi ok 1,5 centa za litr, a to rzecz jasna nierealne. :D
Może 14$ za litr? Czyli 45zł. To by już prędzej się zgadzało. Dla przykładu – koszt produkcji etanolu to ok 1$ za litr.
  • 231 / 2 / 0
http://hyperreal.info/node/2315#axzz1n2XrOYXl tu macie przepis przepis razem z orientacyjnymi kosztami (ceny sa dosyć stare, jutro zamieszczę tutaj aktualne)
Kosztorys:
siarczan magnezu bezw. cz.d.a 1kg - 65,60zł; cz. 1kg - 56,10zł
nadmanganian potasu cz.d.a 1kg - 37,10zł; cz. 1kg - 17,65zł
wodorosiarczan potasu cz.d.a 1kg - 42,75zł; cz. 1kg - 25,30zł
siarczan(IV) sodu cz.d.a 1kg - 48zł; cz. 1kg - 33zł
tetrahydrofuran cz.d.a 1dm3 - 30,58zł; cz. 1dm3 - 28,22zł
bromian sodu, do syntezy, 250g - 55,18zł
dichlorometan cz.d.a, 1dm3 - 32,50zł; cz. 1dm3 - 11,75zł
tlenek glinu cz. prażony 1kg - 37,60zł
siarczan miedzi cz.d.a 1kg - 27,50zł; cz. 1kg - 15zł
Z aktualnych cen sprawdziłem teraz na szybko tylko 50l THF pozwalające wyprodukować ~33l GBL wysokiej czystości to koszt ok. 1250zł. Ale jak dojdzie reszta odczynników będzie sporo więcej.

Trzeba tez zaznaczyć ze są to koszta syntezy laboratoryjnej które do masowej produkcji mają się z pewnością nijak.
'Duch w nim zagrał odkrywczy a twórczy, wydał okrzyk radosny i dziki,
Złapał szuflę i dawaj mieszać różne leki i specyfiki'
  • 545 / 8 / 0
agsfd pisze:
Jeśli chodzi o koszt produkcji 14$ za tonę to ciężko w to uwierzyć – wychodzi ok 1,5 centa za litr, a to rzecz jasna nierealne. :D
Może 14$ za litr? Czyli 45zł. To by już prędzej się zgadzało. Dla przykładu – koszt produkcji etanolu to ok 1$ za litr.
Ani to, ani to. Na alibabie chiński GBL jest po $2-5 / litr czyli od $2000 za tonę przy zamówieniach rzędu 1t+. Może więc chodziło o $1.4 / litr :)
agsfd pisze:
W Niemczech są sklepy gdzie masz do wyboru, do koloru – GBL różnorakiej produkcji – w tym dwie marki niemieckie i dwie lub trzy marki chińskie.
Z tym całym niemieckim GBLem to nigdy nie wiadomo. Wg sprzedawców jak BASF to oczywiście z Niemiec, ale BASF ma zakłady m.in. w Niemczech, Chinach i Malezji... a wyguglować można, że GBL i 1,4 BDO produkuje conajmniej w tych trzech krajach i sprzedaje po całym świecie.
  • 3449 / 121 / 8
BASF ma również zakłady w Polsce, a produkcja litra GBL to koszt około paru złotych za litr przy hurtowych ilościach. Na pewno nie kilkudziesięciu złotych za tonę. Kiedyś pisałem do BASF, ile by chcieli za beczkę 100 lub 200 litrów, odpisali mi że nie zajmują się sprzedażą takich ilości (minimalne zamówienie to kilka ton), a dystrybucją mniejszych ilości zajmuje się PKN Orlen i do nich mam pisać %-D

a wiesz, że jest zakaz dyskusji o źródłach? ^_^ - surveilled

ups %-D
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2012 przez Czeslaw, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 98 / 1 / 0
Cześć panowie, jak tam u was ze zdolnościami umysłowymi po gieblu? Na pewno nie spodziewam się poprawy, to nie stymulant; pytanie brzmi raczej czy (np. pisząc jakieś testy) was trochę "upośledza", czy wszystko jest w normie? Pozdrawiam.
Prepare to be liberated.
Freedom as though your actions have no consequences;
confidence as though the world exists solely for you to conquer.
  • 6154 / 431 / 12
@d_fect: Lekko umniejszone, acz w niespodziewanie małym stopniu. Nieporównywalnie do alkoholu i benzo, na poziomie kodeiny. Prawdopodobnie ze względu na efekt dopaminergiczny GBLa.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 268 / / 0
Pierwszy raz z GBL, 1.5ml - Cieplutko, jakieś załążki euforii, lekka stymulacja, czułem się troche jak Raoul Duke po eterze, bardzo dziwnie się chodziło. Po ok, 2-3h - 2ml - kompletny brak działania. Po 1h dorzuciłem kolejne 2ml, rzygałem dalej niż widziałem %-D

Smak obrzydliwy :kotz:

Edit: Dodam, że w towarzystwie 7 osób, przy dawkach 1.7ml - 2.0ml, tylko dwie nie wymiotowały. Pewnie kwestia doboru dawki. Czy treść żołądka ma wpływ na trip?
ja jestem człek tolerancyjny, kopie dopiero po trzeciej kaczy
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.