Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 197 / 0
Ale pewnie nie waliłeś do tego do żołądka PEA, kofeiny, pieprzu i energy drinków. Wszystkie podnoszą histaminy w żołądku i drażnią układ pokarmowy. Dołącz do tego GBL i budzisz się z masakrycznymi bólami żołądka po imprezie, a po dłuższym czasie takich jazd wrzody byłyby raczej pewne :)

Teraz mocniej rozcieńczam, ograniczam kofeinę i pea do żołądka, dodaję ranigast (tyle, żeby wyrównać kwas, a nie go obniżyć) i na razie jest OK. Tak czy siak dla pewności wolę walić GHB zamiast GBL.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 554 / 14 / 0
A kiedy się ostatnio badałeś?
Bo możliwe, że wrzody to już masz i też stąd potrzeba mocniejszego rozcieńczania.
  • 1472 / 197 / 0
Nie badałem się i nie mam :P
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 34 / 2 / 0
Około roku doświadczenia z przerwami, jakieś 2 litry (może więcej %-D ) Początek 1,5 na sen powyżej 2, dwa miesiące ciągu i 2,2 by wróciła normalność. Żeby się uśpić potrzebowałem ponad 4 ml. Sort sortowi nierówny ale dawkowanie o dziwo zawsze mniej więcej takie samo miałem. Teraz już 3 tydzień przerwy, ale to raczej związek na dłużej :-)
  • 2976 / 256 / 0
Odmierzam 2ml i wstrzykuję do piwa lub bezpośrednio do ust i popijam.
Dawkuję mniej więcej co 90 minut, ciężko jest mi teraz to określić.
Podchodzę ostrożnie teraz do giebla, bo 2 miesiące temu zasnąłem na rowerze. Nieprzyjemna sytuacja, dobrze że jechałem już przez las do domu.
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1205 / 10 / 0
Heh Tyler - nie badales sie i nie masz :D ? moja siostra, tez nie miala az na SORze wylądowała :P

A ludzie zamiast wrzucac ranigast, ktory tylko tlumi odczuwanie nadkwasowości, rano wrzucajcie cos "osłonowego" w stylu polprazolu/piastprazolu czyli omeprazol ( stosowany na wrzody ) lub np pantoprazol ( typowa osłonówka ! ) - to faktycznie obniza stezenie kwasu w zoladku i zaleca sie przy stosowaniu duzej ilosci lekow porannych... mnie lekarz polecil i przepisal cos na recepte ale po skladzie to bylo to samo - jakis (......)prazol tylko w 4krotnie wyzszym stezeniu co te dostepne bez recepty... wiec po ch*j ladowac w siebie tyle chemii jak te mniejsze stezenia mi w zupelnosci starczaly... a sa to leki, ktorych NIE WOLNO rozdzielac/przepolawiać, bo to dojelitówki ---> albo kapsułki twarde albo w oslonce, ktora zapobiega trawieniu w zoladku... serio posluchajcie sie i chociaz sprawdzcie.... no i taniej Was to wyjdzie bo takie opakowanie (..)prazolu kosztuje chyba z 7zl is starcza na min 2tyg ( jedna na dobe ), a ranigast TYLKO doraznie...

Nie chce sie wymadrzac, ale chce dobrze ;)
  • 510 / 14 / 0
Zgadzam się z @drobiv. Przy czym, o ile mnie pamięć nie zwodzi - korzystniej w bilansie zdrowotnym wychodził pantoprazol nad omeprazolem, co nie znaczy, że któreś z nich jest nieskuteczne ;).
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 1205 / 10 / 0
tez tak uwazam ze na dluzsza mete pantoprazol zda lepiej egzamin, bo mozna go stosowac chyba przez dluzszy czas.... ale nie jestem farmaceuta ani lekarzem... a medycyny tez nie studiowalem, wiec co ja sie znam :rolleyes:
  • 510 / 14 / 0
Jakoś tak to było. Ja odpadłem przy haśle "inhibitor pompy protonowej" w porównaniu.

PS. Modzi, wywalcie proszę ten przecinek przed "lub" w opisie tematu :)

takom i zrobił - wawe
Powyższy post jest subiektywnym spostrzeżeniem z doświadczeń sennych usera.
Przed zastosowaniem, skontaktuj się z grabarzem i opłać kwaterę.
...since 2006
  • 1141 / 9 / 0
To co będzie najlepsze jeśli chodzi o ochronę i o zaleczenie ewentualnych następstw?
Wychodzi najlepiej omeprazol, gdyż można go stosować bardzo długo :-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.