Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 239 / / 0
Wy tak na poważnie z Tą odstawką gbla? Czy to jest spowodowane obecną sytuacją nie możliwości zakupu GBL?
  • 1205 / 10 / 0
Ja odstawiam z przyczyn niezależnych od w.w. sytuacji geopolitycznej :D

Ogolnie po tych kolejnych 6h musze stwierdzić, że dziś jest gorzej... za bardzo chyba okroiłem dawkowanie i zaczęło być nieprzyjemnie tzn:

- wewnętrzne roztrzęsienie i niepokoj
- bardzo nieprzyjemne napięcie mięśniowe.... najlepiej by je rozluźnić... czym ? baklofenem :D nie no ale szkoda ze nie mam np mydokalm-u forte
- nerwowość
- problemy ze skupieniem się , brak motywacji

...i pewnie kilka innych.

No nic jutro tez jest dzien....
  • 239 / / 0
NoLimit, dziwie się że jesteś w stanie funkcjonować między ludźmi w takim stanie. Życzę Ci jednak szybkiego powrotu do normalności. Mogę wiedzieć ile ogólnie czasu zażywałeś gbla?
NoLimt opisz mi na tego drugiego maila co pisałem kiedyś :-)
  • 545 / 8 / 0
4acoDMT pisze:
Jak dlugo moza miec uczucie zimnych i zdretwialych konczyn po g? Pytam bo pierwszy raz mnie takie cos spotyka. Nie tknolem dżi od tyg nie bylo zadej deliry czy typowych efektow odstawienia bo nie walilem 24/7 ale uczucie zdretwialych konczyn pojawilo sie i trwa do teraz do tego prady na brzuchu przy zmianie pozycji lezenie/siedzenie/wstawanie.
hugo1718 pisze:
Mi do tej pory kończyny drętwieją jak siedzę czy leżę, bardzo szybko, a rzuciłem ciąg 2 lata temu. Praktycznie codziennie budząc się mam zdrętwiałe nogi lub ręce. Dodatkowo dziwne uczucie niepokoju na czubku głowy (?), jak próbuję coś tam napiąć to czuje niepokój i "otępienie".
Drętwienie kończyn (a także innych miejsc, w tym czubka głowy) to częsty objaw nerwicy, niekoniecznie bezpośrednio związany z GBLem, ale może to być też neuropatia obwodowa (wikipedia), co jest jednym z możliwych skutków odstawiania G czy alkoholu, często długotrwałym.

4acoDMT sprawdź sobie ciśnienie. Jak stopy zimne może być wazokonstrykcja po prostu, też związane z nerwicą/stresem "pogiblowym".
Ostatnio zmieniony 14 października 2013 przez euzebiusz, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 1205 / 10 / 0
@alkoholik30: heh a mam wyjście? życie musi się toczyć dalej i "świadomie" wpędziłem się w bagno, to świadomie muszę z niego wyjśc... chociaż na chwile :P

Poszukam i odpisze ;) Ciąg ten konkretny trwał równe 6 miesięcy. Od początku b. wysokie dawkowanie. Wcześniej miałem 2 lata przerwy po kilku ale mniejszych ilościowo ( niekoniecznie krótszych ) ciągach... tyle

Dobra kolejny dzień, dawkowanie i komentarz:

10.20 - zaraz po tamtym 25mg baklo - wrzuciłem 2,3g Choliny
13.45 - 25mg baklo + 2,5g Ch
15.20 - 10mg
15.35 -2.3g Ch
18.00 - 25mg

Tutaj przeżyłem dzień ciężej... częściej uciekałem od ludzi, bo źle się czułem... zresztą opisałem to w poprzednim poście.
Powodów mogło byc kilka:
1. Nie polewałem sobie kropli walerianowych - serio po polaniu 2.5 ml + 1.5ml po 30 min i po godzinie kolejnych 2.5ml spora cześć uprzykrzeń zniknęła ...
2. Po nocy miałem spory deficyt w dawkowaniu baklofenu, stąd GABA-B wołało o pomoc...
3. Weźmy pod uwagę, że wczoraj dawkowałem 50mg co 2h, w nocy znacznie mniej, a w ciągu dnia chciałem 25mg co 4h... Takie schodzenie z 80ml/dobe jest zdecydowanie za szybkie... przynajmniej dla mnie i założeń, że MUSZE byc chociaż w 75% sprawny... trudne to...
4. Kofeina i geranium spożywane początkowo pomagały, lecz oprocz zwiększenia skupienia i chęci do wstania z fotela, to jednak narosła agresja i frustracja... i tutaj krople walerianowe idealnie by siewtedy sprawdziły. Na mnie taki mix działa jak należy.

Cały czas to jest jeden wielki eksperyment. Trzeba słuchać swojego organizmu i obserwować cialo.
Od ok 1.5-2h czyli po załadowaniu dorzuconego wcześniej 10mg baklofenu i po jakimś czasie po pierwszych polaniach kropli waler. nagle mi większość dolegliwości minęła i czuje sie znowu na 4 ;)

Ufff :-p

Poprawiłem @up na odniesienie do właściwego posta. mrstothet.
Ostatnio zmieniony 14 października 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 110 / 1 / 0
NoLimit widzę ładnie lecisz, może Ci się uda to w końcu odstawić.
PS>>Sprawdź pocztę :)
  • 1205 / 10 / 0
A fajnie człowiek musi walczyc ze swoimi demonami:

Z 350ml rozcienczonego i gotowego nG , pod stolikiem 10ml dobrego sortu, 50ml niedobrego wszystko w promieniu 1.5m od kanapy, z której teraz piszę :D ... nawet w lodówce 2 znakowane napoje naszykowane po 5ml każdy w butelkach osobnych... :nuts: :-D

No i te poranne myśli, :D:D:D:D jak mnie oczywiście skręcało po nocy.... no ale na szczęście leży wszystko nietkniete dalej ;)
Ostatnio zmieniony 14 października 2013 przez BSKY, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 402 / 3 / 0
Tej, waleriana jest zajebista na odstawke. To strukturalny analog GHB. Wlasnie wypilem butle 35ml I czuje sie jakbym solidna dawke dobrego G jebnal i 20 wodeczki do tego. Fajna rzecz.
Nie wiem moze Sie myle ale jest w tym potencjal
Duza torba :grin: dla Surva ktory to odkryl I nolimit ze mi przypomnial

Aa koszt butli 35ml to 3,2zl wiec tyle co browar, nie zaszkodzi sprobowac
p.s. dzis 2 dzien trzezwosci z rzedu. Planuje ze 12 dni z rzedu total przerwy ogolnie. Poki co

Wogule ta waleriana bedzie tansza lepsza niz jakies rc benzo na sen na odstawke
alko to wgule strata kasy
No I sporo tansza.
Wiadomo ze baclo (dzialanie( czy klon ( cena) zamiata ale tak niewielu chce recki sepic ( ja tam pitole nfz)
wiewi2@bk.ru
  • 402 / 3 / 0
Zrodlo post Surva:
(Pisze z telefon wiec temu dupnie(
  • Redukują większość symptomów odstawienia, pozwalają na agresywniejszą redukcję dawek.
    • wyciąg z dziurawca - w formie nalewki lub tabletek Deprim.
    • wyciąg z koziołka lekarskiego, a.k.a. waleriana - strukturalny analog GHB. Dostępny jako Valerin Max (10x360mg za ~15zł).
wiewi2@bk.ru
  • 1934 / 107 / 0
taaa ? a ja myslalem ze kwas walerianowy to strukturalny analog GABA (Kwas γ-aminomasłowy).....

dobra zeby nie pozostawiac nie jasnosci:

"Kwas walerianowy jest podobny w konstrukcji do GHB i neuroprzekaźnika GABA , ponieważ jest krótkołańcuchowym kwasem karboksylowym, chociaż brakuje alkoholowych i aminowych grup funkcyjnych, które przyczyniają się do aktywności biologicznej GHB i GABA."
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".