ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
Czy szwy rozpuszczalne są aż tak drogie, by nie stosować ich zawsze? Trudno mi znaleźć tę cenę, więc tutaj pytam, może jest ktoś, kto pracuje w szpitalu. A może nie cena, tylko jest inny powód?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1951 / 15 / 0
Boli jak się wchłaniają. A wyciąganie szwów jest bezbolesne, albo conajwyżej takie śmieszne uczucie, coś pomiędzy swędzeniem, łaskotaniem i szarpaniem.
  • 3 / 1 / 0
oczywiście, że można. wyjmowałam sobie sama szwy z głowy, bo z przychodni odesłano mnie do szpitala, ze szpitala do innej przychodni ..etc.jest to prosty i szybki zabieg, tylko oczywiście trzeba zdezynfekować.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.