Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 133 / / 0
Jak odstawić fluanxol?

Pytam poważnie, nagłe zaprzestanie zażywania = przeogromny lęk, niepokój, naprawdę mocne martwienie się o przyszłość, uczucie beznadziejności, bezsensu. Chce się płakać, krzyczeć z rozpaczy. A powrót działania fluanxolu po zaprzestaniu trwa ok. 3-4 dni.

Teraz się czuję, jakbym się od niego uzależnił. Kiedy nie wezmę przez 2-3 dni, czuję lęk przed wszystkim, dosłownie. Lęk nawet gdy nie ma czego się bać.

Jak to odstawić? :(
  • 133 / / 0
Po 2 miesiącach lek przestał działać, nadal mam lęki a doszły dziwne ruchy skręcające i niespokojne nogi.
  • 886 / 9 / 0
Zbyt mała dawka, żeby działał aktywizująco. W tej dawce może działać ewentualnie przeciwlękowo. Jeśli chcesz uświadczyć działania aktywizującego to wskocz na wyższą dawkę. Od 3mg wzwyż.
Uwaga! Użytkownik tinos jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / 1 / 0
Jaka bajera na dostanie fluanxolu? Moge opowiadać bajeczki co to brałem na nerwice z lękiem, depresją i zmniejszeniem aktywności. Czy jak dorzucę do tego że zaproponowałem lekarzowi atypowe neuroleptyki, a on mnie chciał dalej faszerować kolejnymi TLPD po przetestowaniu wcześniej dużej ilości SSRI to przejdzie ? Mogę jeszcze dodać że boję sie zasypiać i często mam spore zmiany nastroju %-D
Uwaga! Użytkownik thebigbos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 156 / 2 / 0
bardzo dobry lek,a przerabialem juz troche ssri snri tlpd i troche neuro.....moze jakos specjalnie wybitnie nie aktywizuje i lekko raczej poprawia nastrój za to dzialanie przeciwlękowe ma najlepsze chyba....biore to od tygodnia w dawce 1mg na dzien i czuje sie taki bardziej wyluzowany i spokojniejszy na dworzu....Czy jesli chodzi o dzialanie przeciwlekowe to lepiej dziala na 3mg?...gdzies czytalem ze mozna w nerwicy i depresji tyle max brac.....Mam dosyc silną fobie społeczną i jak narazie ten lek bije na glowe wszystkie esseraje jesli chodzi o dzialanie na lęk i niepokuj.
Uwaga! Użytkownik kalikali nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 536 / 3 / 0
Mogą być po tym rozwalone źrenice jak po SSRI?
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 693 / 7 / 0
Ciekawe u mnie na FS w ogole nie dzialal.
  • 536 / 3 / 0
Bezpieczne jest picie i ćpanie będąc na tym leku?
More is all you need

Wszystkie posty tego autora są wymysłem nie mającym odzwierciedlenia w rzeczywistości.
  • 133 / / 0
Minęło ponad pół roku odkąd przestałem zażywać Fluanxol 0,5mg 1-0-0
Nadal odczuwam drobne problemy z opanowaniem nadpobudliwości ruchowej - przykładowo, leżąc na łóżku, czuję przymus poruszania lewą stopą. Ustały niekontrolowane drżenia mięśniowe. Wahania nastroju ustabilizowałem poprzez ponad 3-miesięczną kurację paroksetyną 20mg 1-0-0.

Nie radzę bawić się tym lekiem.
  • 536 / 3 / 0
uuu... nie brzmi to fajnie.

Co dokładnie powiedzieć lekarzowi by mi odstawił ten lek, a zostawił benzo i dał może jakiś inny lek. Dostałem to[+benzo doraźnie] bo SSRI źle działają na mnie. Po opiniach jednak chyba wolę tego nie testować.
Ostatnio zmieniony 29 lipca 2012 przez M864, łącznie zmieniany 1 raz.
More is all you need

ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.