Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 84 / 13 / 0
@ymka Flupentyksol brałem w połączeniu z lamotryginą i kwetiapiną. Miał mnie aktywizować, ale niestety tego nie robił. Byłem po nim śpiący i musiał pójść w odstawkę. Ale co ciekawe, miałem na nim fajne sny - takie życiowe, w tym erotyczne. A takie mi się ogółem nie zdarzają.
  • 110 / 9 / 0
@MarekWawka
A oprócz senności i braku aktywizacji poprawiał Ci jakoś nastrój, miał jakiś efekt przeciwdepresyjny i likwidował lęki?
  • 84 / 13 / 0
@ymka Ciężko powiedzieć. On działał na mnie na tyle tłumiąco, że nie jestem w stanie ocenić jego wpływu na dane objawy.
  • 1093 / 186 / 0
Biorę flupentiksol od kilku dni 2 mg i nie ma tej stymulacji jak za pierwszym razem, ale trochę robi się lepszy nastrój i chyba jest też lekki efekt przeciwlękowy, mniej odczuwam stres w pracy, przy ludziach. Żadnych efektów ubocznych nie ma, kiedyś zaburzał mi libido i sprawność seksualną ale teraz już i tak jest z tym kiepsko także nie da się stwierdzić czy ma na to wpływ.
  • 110 / 9 / 0
Czy flupentyksol w małych dawkach do 3 mg podnosi poziom dopaminy?
  • 110 / 9 / 0
@zburzony
i jak dalej go bierzesz? jak działanie?
dalej dawka 2 mg? to jakoś podzielone bierzesz?
  • 1093 / 186 / 0
Tak, biorę go dalej ale już w dawce 3 mg (2x1,5 mg). Nie jestem zachwycony efektami, nastrój ok ale objawy lękowe się pojawiają, np. nerwowość w pracy przy ludziach, stres. Biorę już dość długo i nie sądzę żeby to się zmieniło. Będę brał dalej ale jutro pogadam z lekarzem żeby coś jeszcze dołożyć, na przykład tianeptynę.
  • 110 / 9 / 0
@zburzony
Bierzesz dalej ten flupentyksol? Jak tak to jak działanie? Coś dołożyłeś?
  • 1093 / 186 / 0
Nie biorę już, doszedłem do wniosku że nic mi nie dawał.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.