Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3454 / 1110 / 0
Początki leczenia charakteryzują się wzmocnieniem myśli samobójczych i samego napędu, tak aby tego samobójstwa się podjąć ;-), o tym masz w ulotce.

PS. Co jak co, możemy się wymieniać opiniami, ale fluo to bardzo słaby lek w kwestii mocy działania, co do samej jakości działania się nie wypowiem.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2017 przez misspill, łącznie zmieniany 1 raz.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 1180 / 103 / 0
fluoksetyna potrzebuje trochę czasu, poproś doktora o np. mirtazapinę na sen, albo więcej wysiłku fizycznego typu sport...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 276 / 3
fluoksetyna chyba najdłużej osiąga stan stacjonarny ze wszystkich SSRI. Średnio 7 tygodni.

Jan Potocki, lepszy będzie trazodon. Do SSRI prawie zawsze lepszy będzie trazodon. Są wyjątki. Ale nie ma sensu dawać od razu mocniejszej mirtazapiny (jeżeli chodzi o sumaryczne działanie), skoro trazodon niweluje wiele skutków ubocznych SSRI, jak na przykład libido czy sen właśnie. A powalić może też ładnie do wyra.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 1 / / 0
Witajcie,

Mam następujący problem. Fluoksetyne biorę ze względu na przedwczesny wytrysk. Zebrałem się w sobie aby złagodzić ten problem, ale czasem chyba żałuję.

Biorę seronil wpierw 10mg, teraz 20mg jest w pełni zadowalajace, bo przy 10mg nie działało jeszcze jak powinno. Problem taki, że bralem to już rok, pozniej wg zaleceń seksuologa przeszedłem z regularnego brania na tzw doraźne, czyli branie po 3-4 dni - ale takich sesji miałem nie tak dużo.

Problem ogólnie dotyczy tego, że wcześniej byłem w pełni zdrow i nic mi z głową nie było ;). Teraz, po około 1.5 roku.. czuję się tak stłumiony emocjonalnie, brak mi jakiejkolwiek motywacji, zamknąłem się. Najgorszy z tego jest brak kreatywności, gdzieś po prostu zniknęła, codziennie mózg mój jakby otepialy stracił na wigorze.. A mam raptem 29lat i nie mogę sobie na to pozwolić..

Jak można odkręcać to bądź chociaż trochę pogodzić mój cel fluo że zmniejszeniem takiego stanu?
  • 62 / 1 / 0
Witam. Dobra znajoma ma depresję, przez 3-4 miesiące była w ciągu na fecie zamiast iść do lekarza, bo "było po niej dobrze", wyłączała uczucia i działała "jak robot". Teraz poszła, dostała fluxemed, ale żeby zaczął jakoś działać potrzeba co najmniej 2 tygodnie. Boi się zawalić szkołę i chce jakoś funkcjonować, więc ponownie chce sięgnąć na te 14 dni po krajówkę. Zastanawia się czy może ona zakłócić działanie leku. Więc orientuje się ktoś czy znosiłaby ona działanie fluoksetyny lub negatywnie wpływała na leczenie? Osobiście jej odradzam, chociaż nie mam wiedzy w tym temacie, no ale kto by mnie słuchał. Więc może jeśli ktoś z odpowednią wiedzą powie co i jak to w końcu jakoś do niej dotrę :-(
scalono - aire
Drogi adminie, proszę o scalenie gdyż nie mogę edytować.

No i jeszcze myśli samobójcze, kilkukrotne, które fluoksetyna pewnie teraz dodatkowo na początku "wzmocni", a które mogą być mocniejsze po kolejnym ciągu na ścierwie.
  • 299 / 8 / 0
Ciągi odbijają się zawsze na psychice, a co dopiero przy depresji i na lekach. Takie leczenie o kant dupy można rozbić. Osobiście nie pokusiłabym się o ciąg na sztynksie biorąc depresanty, a co dopiero kolejny na przeczekanie. Takie pierdolenie żeby się usprawiedliwiać, że niby nie wale z ochoty tylko z musu. Niestety dziewucha będzie przedłużać zły stan, być może go pogorszy. Sąsiad popłynął na sztynksie, dorobił się schizofrenii i psychiatryk to był jego drugi DOM, bo wychodząc z powrotem walił i leczenie było bez sensu. Z czasem nikt mu nic już nie ogarniał na dzielni taki miał pierdolnik pod sufitem.
Oni patrzą z pogardą na każdy mój wyskok, się klepią po czołach.
Idę z podniesioną gardą, na złość - nie wiem co to pokora.
  • 28 / / 0
Jestem mocno zdziwiony , że nie znalazłem żadnego postu w tym temacie mówiący o tym , że pamięć krótkotrwała na fluo jest straszna. W temacie o prozacu dużo piszą o memory loss itp. Nikt z was tego nie zauważył ? Na Paro nie miałem tego ale był straszny leń.
  • 2278 / 276 / 3
Może to dlatego, że fluoksetyna jest pozytywnym allosterycznym modulatorem GABA-a i ma pewną komponentę upośledzającą pamięć, jak wszystkie podobne substancje (szczególnie Z-drugs z zolpidemem na czele).
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 1599 / 47 / 0
Mam pytanie czy fluosketyna(SSRI) może spowodować uczucie, że ciebie ktoś obserwuje na ulicy ?
  • 968 / 96 / 0
tak może wywołać lub nasilać psychozę.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ayahuasca a zdrowie psychiczne: Przełomowe wyniki największego badania

Badanie opublikowane w prestiżowym ournal of Psychoactive Drugs objęło ponad 7,500 uczestników z całego świata i wykazało, że częste używanie ayahuaski wiąże się z niższym poziomem stresu psychicznego oraz wyższym poczuciem dobrostanu. Kluczowe okazały się takie czynniki, jak intensywność doświadczeń mistycznych, wglądy osobiste oraz wsparcie społeczności. W tym artykule przedstawimy kluczowe wyniki badania oraz wyjaśnimy, dlaczego ayahuasca budzi tak duże zainteresowanie naukowców i osób szukających alternatywnych terapii.