Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 3406 / 534 / 0
Ok rozkręciło się, muzyka aż się rozpływa, miłe kolorki, źrenice powiększone czuje dopaminę i relaks w jednym, bardzo dobre nootropowe działanie. Długo się ładuje... tak smak jednak kwaśny mam pamięć ostro zajechaną po benzo ciągu i nie pamiętałem...

Następny raz być może w sylwestra.

Muszę to zamieniać wraz z pregabaliną, na dtx benzo.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 1070 / 135 / 0
Tylko nie wpadnij z deszczu pod rynnę bo jak zaorasz sobie jeszcze gaba-b to będzie kaplica;) Phenibut to żaden nootrop a zwykły drug.
  • 3406 / 534 / 0
Z deszczu po rynnę ? a ile tych dachów jeszcze zostało ; ]

Baklofen wykazuje działanie nootropowe i też wali w GABA-B.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 542 / 37 / 0
30 grudnia 2017polymerase pisze:

Baklofen wykazuje działanie nootropowe i też wali w GABA-B.
Nie ma takiego działania, tak samo jak takiego działania nie ma fenibut.
  • 585 / 62 / 0
ok, musze powiedziec ze substancja ta na dluzsza (2 tyg...) mete jestem rozczarowany. efekty szybko zanikaja, bo tolerka rosnie pod slonce, a to raczej nie robi sie juz zbyt zdrowe i ekonomiczne. jedyne co ta substancja mi dawala to szybkie zagonienie do lozka i krotkie, acz mocno regeneracyjne lulu. szybko poobcinalem dawki, pare dni polecialem na pregabalinie, w miedzyczasie przewinelo sie jeszcze 10 mg diazepamu i czuje sie od tego w miare wolny (jeszcze pare dni poleci pregabalina). albo agonizm gaba-b mi nie siada, albo sa do tego lepsze substancje, chocby gbl czy baklofen - niestety nie dane mi bylo ich sprobowac. no i ten dlugi czas ladowania...

ostateczny werdykt: polecam wjebac pare razy i zapomniec. ew. dlugoterminowe lecenie na dawkach terapeutycznych, tj. <= 500 mg moze dawac zamierzone efekty anksjolityczne ("nootropowe" jak to sie reklamuje); do cpania jednak slabe. nie wykluczam natomiast ze do owej subst wroce za jakis miesiac i przerobie torbe 10g na 2-3x, bo imo fajnie sie komponuje z opioidami - znacznie zwieksza grzanie.
  • 216 / 39 / 0
Zupełnie znikła mi euforia po fenibucie i benzo. Po prostu chce mi się spać. Tragedia.
Ile tussidexów paczek muszę zjeść by to znowu tak zajebiście klepało.

Fenibut nie działa nootropowo, to gówniany marketing, zmniejsza ogar i podnosi nastrój czyli piszesz egzamin na wyjebce myśląc, żę to praca życia. Jedna rada, weź pół tego co chciałeś wziąć bo nawet 1,5 g na egzamin to za dużo, gram maks + ziółka na uspokojenie jak nie chcemy sobie zaburzać zdolności. Sprawdziłem na sobie, że tak jak benzo obniża IQ jak dla mnie i naprawdę do egzaminów trzeba malutkooooo
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 1070 / 135 / 0
@up Dokładnie, tyle w temacie nootropowego działania. Z tym, że jak ktoś jest nerwusem to stres mu jeszcze bardziej obniży IQ i gorzej wypadnie niż jak weźmie 1,5g phena. Ja zdawałem na nim egzaminy i pamiętam je jako coś fascynującego i jako przyjemną rozmowę ;D

Też dla mnie phenibut praktycznie zatracił działanie euforyzujące. Kiedyś ono przeważało, teraz dominuje działanie zamulające;( Przydałaby się przerwa, ale musi być ona bardzo długa, kilka tygodni/miesięcy to za mało.
  • 542 / 37 / 0
02 stycznia 2018dash pisze:
teraz dominuje działanie zamulające;( Przydałaby się przerwa, ale musi być ona bardzo długa, kilka tygodni/miesięcy to za mało.
Bzdura. Po kilku dniach nie brania substncje działające na gabaB znów działają znacznie lepiej, a po kilku tygodniach działają elegancko.
  • 1070 / 135 / 0
@up. Racja, po kilku dniach czy tygodniach działanie powraca. Ja tak brałem kilka lat i te przerwy wystarczały.
Niestety po dłuższym ciągu już nie ma tak łatwo, że wystarczy kilka dni przerwy, a zakładam, że @FarmieGolda brał w ciągu, bo inaczej nie pisałby o tym, że phen przestał działać. Ja zrobiłem przerwę ponad 3 miesięczną i wciąż nie powróciło dawne działanie. Po ciągach potrzeba znacznie więcej czasu na regenerację, o ile w ogóle jest możliwe przywrócenie dawnego działania.
  • 9284 / 1807 / 2
02 stycznia 2018dash pisze:
@up Dokładnie, tyle w temacie nootropowego działania. Z tym, że jak ktoś jest nerwusem to stres mu jeszcze bardziej obniży IQ i gorzej wypadnie niż jak weźmie 1,5g phena. Ja zdawałem na nim egzaminy i pamiętam je jako coś fascynującego i jako przyjemną rozmowę ;D

Też dla mnie phenibut praktycznie zatracił działanie euforyzujące. Kiedyś ono przeważało, teraz dominuje działanie zamulające;( Przydałaby się przerwa, ale musi być ona bardzo długa, kilka tygodni/miesięcy to za mało.
Skup sie na glownym dzialaniu i znajdz cos co dziala odwrotnie.
Jesli cos pozytywnie moduluje gaba szukamy negatywnych modulatorow.

Zapewne receptory sie zdownregulowaly i ullegly sensetyzacji.
To teraz trzeba je upregulowac i desenseryzowac.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

"Przyjął narkotyki i wsiadł za kierownicę publicznego autobusu". Wiadomo, kiedy zapadnie wyrok

9 kwietnia w Sądzie Apelacyjnym w Warszawie ma zapaść wyrok w procesie odwoławczym Tomasza U., który kierując autobusem spowodował kilka lat temu wypadek na moście Grota-Roweckiego. Zginęła jedna pasażerka, ranne zostały 22 osoby, w tym trzy były w stanie ciężkim. Sprawca był pod wpływem amfetaminy

Włoska policja aresztowała fana "Breaking Bad". Stworzył prawdziwe tajne laboratorium

Włoska policja zlikwidowała jedno z największych nielegalnych laboratoriów narkotykowych w kraju. Podczas nalotu na jeden z domów w dzielnicy Sant'Antonio w Novarze zatrzymany został 22-letni mężczyzna, który w swoich działaniach wyraźnie inspirował się serialem "Breaking Bad".