Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 1070 / 135 / 0
Mi w tak dużych dawkach włączą się zamuła. Po za tym są one niebezpieczne dla zdrowia. Jest kilka opracowań w sieci naukowców którzy badali Phena, tylko, że po rosyjsku. Znalazłem jedną po angielsku i tam piszą, że wysokie dawki są potencjalnie niebezpieczne dla zdrowie. Z tego co pamiętam to >5g. Phen jest metabolizowany głównie przez nerki i te wyższe dawki mogą na nie siadać.

Nie cytuj posta znajdującego się bezpośrednio nad Twoim; wycięto cytat - WRB
  • 1676 / 106 / 0
dash pisze:
Podobno jest kilka razy silniejszy niż phenibut. Chętnie bym spróbował :)
[ external image ]
F-Phenibut (Fluorophenibut HCL) 2.0 Grams, ≥98%

Chemical Information:
CAS Number: 52237-19-1
Purity: ≥98%
Molecular Weight: 233.66 g/mol
Melting Point: Unknown
Molecular Formula: C10FH12NO2 •HCl
Synonyms: 4-Amino-3-(4-fluorophenyl)butanoic acid hydrochloride, 4-Amino-3-(4-fluorophenyl)butyric acid, Fluorophenibut HCL, F-Phenibut, Fluoribut, Fenibut
PubChem CID: 103611
SMILES: C1(F)=CC=C(C=C1)C(CC(=O)O)CN

Technical Information:
Application: F-Phenibut (Fluorophenibut) is a several-fold more potent derivative of the nootropic and anxiolytic gamma amino butyric acid derivative, Phenibut; useful as a GABAB and α2δ subunit-containing voltage-gated calcium channel ligand
Appearance: White or off-white crystalline powder
Physical State: Solid
Solubility: Freely soluble in Ethanol, Water.
Storage: Store at room temperature or cooler, in a sealed airtight container, protected from heat, light and humidity.
Stability: Stable for at least two years when stored as above.

Biochemical Activity:

F-Phenibut (Fluorophenibut) is a several-fold more potent derivative of Phenibut. Phenibut is an atypical anxiolytic and nootropic compound structurally similar to the well known inhibitory neurotransmitter GABA, as well as to baclofen (β-(4-chlorophenyl)-GABA) and pregabalin (β-isobutyl-GABA)1. Phenibut was originally thought to act solely as a selective GABAB receptor agonist, similar to its much more potent relative baclofen, but has more recently been found to additionally act with somewhat higher affinity as an inhibitor of α2δ subunit-containing voltage-gated calcium channels, a mechanism of action shared with gabapentin and pregabalin.2

Phenibut is known to have a wider spectrum of effects than baclofen; for example Phenibut has been found to be more effective as a nootropic and neuroprotective compound than baclofen2,3, while baclofen has a more narrowly focused spectrum of effects and anecdotally shows a reduced tendency to induce habituation or tolerance to its effects upon chronic daily administration4.

Preliminary (unpublished) research tentatively suggests that F-Phenibut (Fluorophenibut) has a behavioral potency of approximately five to tenfold higher than Phenibut in vivo, with approximately sixfold higher affinity as a GABAB agonist than Phenibut5, but may also retain comparable affinity and inhibitory efficacy at α2δ subunit-containing voltage-gated calcium channels, making F-Phenibut unique as an evenly balanced ligand for these two binding sites. As an intermediary between Phenibut and baclofen, these findings hint at the potential promise that this p-fluoro relative of Phenibut might retain the broader nootropic, anxiolytic, and mood elevating characteristics of Phenibut, while simultaneously partially sharing the relatively reduced tolerance inducing properties of its p-chloro relative baclofen.

References:
1. Lapin, I. (2001). "Phenibut (beta-phenyl-GABA): A tranquilizer and nootropic drug". CNS Drug Reviews 7 (4): 471–481. doi:10.1111/j.1527-3458.2001.tb00211.x. PMID 11830761.
2. Zvejniece, Liga; Vavers, Edijs; Svalbe, Baiba; Veinberg, Grigory; Rizhanova, Kristina; Liepins, Vilnis; Kalvinsh, Ivars; Dambrova, Maija (2015). "R-phenibut binds to the α2–δ subunit of voltage-dependent calcium channels and exerts gabapentin-like anti-nociceptive effects". Pharmacology Biochemistry and Behavior 137: 23–29. doi:10.1016%2Fj.pbb.2015.07.014 ISSN 0091-3057. PMID 26234470.
3. Tyurenkov I.N., Borodkina L.E., Bagmetova V.V., Berestovitskaya V.M., Vasil'eva O.S.. (2016). "Comparison of Nootropic and Neuroprotective Features of Aryl-Substituted Analogs of Gamma-Aminobutyric Acid". Bulletin of Experimental Biology and Medicine 160 (4): 465-9. doi:10.1007/s10517-016-3198-4. PMID 26906198
4. Gorsane MA, Kebir O, Hache G, Blecha L, Aubin HJ, Reynaud M, Benyamina A.. (2012). "Is baclofen a revolutionary medication in alcohol addiction management? Review and recent updates". Subst Abus. 33(4):336-49.doi:10.1080/08897077.2012.663326. PMID 22989277
5. Bowery, N.G., Hill, D.R. and Hudson, A.L. (1997), Characteristics of GABAB receptor binding sites on rat whole brain synaptic membranes. British Journal of Pharmacology, 120: 452–467. doi: 10.1111/j.1476-5381.1997.tb06835.x. PMID 9142424 , 6297646

Cena w USA ok 150/zl-20gr
Uwaga! Użytkownik randomuser118 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 32 / 0
Ja muszę tego wrzucić 10g i wtedy dopieo jest coś o czym można mówić i nie jest to zmuła, czy senność, raczej taki inny wymiar hehe.
Myślę , że na disko ze speedem i byłoby naprawę świetnie.
  • 110 / 1 / 0
Ten F-Fenibut wygląda obiecująco, tylko ciężko to gdziekolwiek dostać a jak już to za grubą mamonę. Jak ktoś znajdzie jakiegoś dostawce w Polsce niech piszę.
  • 1070 / 135 / 0
@bover93 jak tam dalej non-stop na pheni?;P
Ja nadal trzymam się swojej dawki 1-2 w tyg po ok.3g, czasem dłuższa przerwa 1-2 tygodniowa. W planach mam zakup fasoracetamu na zbicie tolerki bo phen nie działa tak jak dawniej.

Tylko mam inne pytanie. Chodzi o mojego kumpla. Wjebał się w phenibut, choć go ostrzegałem, że to nie zabawka i konsekwencje będą poważne. Żarł go codziennie przez kilka dobrych miechów, zwiększając dawki. Teraz jakieś 3g żre. Z dnia na dzień przestał brać i mówi, że 2 dni czuł się jedynie zmęczonym i lekko depresyjnym ale 3 dnia (pewnie jak resztki phenibutu przestały krążyć w żyłach) obudził się zlany potem. Miał niezłą schizę, napierniczanie serca, akatyzja i.t.d.
Przechodząc do pytania. Czy można zastąpić tak z dnia na dzień phenibut fasoracetamem? Czy obyłoby się bez tych chujowych efektów odstawiennych? Faso jako antagonista by sobie z tym poradził i prowadziłoby to do łagodnego zejścia z pheni?
Póki co kazałem mu zeżreć ze 3g phena żeby usnąć a przez kolejne dni zmniejszać dawkę o 250mg. Tylko ten faso jako zamiennik powolnej odstawki mnie interesuje.
  • 196 / 7 / 0
@Dash - Niby tak, ale nigdzie nie ma w PL fasoracetamu a celny zwraca go z niewiadomych przyczyn a znane mi sklepy kilkakrotnie go zamawiały mimo ,że nie jest zbanowany. Zresztą to IMO było by chore. Sytuacja robi sie niebezpieczna a moje dawki fenibuta przerażajace. Mnie najbardziej przeraża stan depresyjny i jazdy fizyczne których doświadczylem gdy odstawiałem na troche czasu feni a nie brałem faso. Będę robił próbe zminimalizowania dawek do minimum + opio i może nieco benzo na zbicie owych jazd + dowiedzenie sie czegoś o faso. Jak nie będzie dostępny to skończy sie moja piękna przygoda :( .

Co do Twojego kumpla to nie moge Ci tego obiecać na 100% ,ale z obserwacji mojego organizmu oraz ludzi robiacych coś takiego odpowiedź brzmi tak. I to nie jest zamiennik, to działa odwrotnie na ten sam receptor krótko mówiąc. Kwestia jest dawki i drogi podania, a nie ze ludzie na odpieprz biorą i narzekaja,że nie działa.... to tak jak by wszamać coś rozpuszczalnego w tłuszczu na pusty żołądek i narzekać ,że nie nic sie nie dzieje/nie działa :D . Ja jak wspominalem wcześniej dochdoziłem do naprawde gigantycznych dawek fasoracetamu.
Never give up !
  • 1070 / 135 / 0
Bover93 pisze:
@Dash - Niby tak, ale nigdzie nie ma w PL fasoracetamu a celny zwraca go z niewiadomych przyczyn a znane mi sklepy kilkakrotnie go zamawiały mimo ,że nie jest zbanowany. Zresztą to IMO było by chore. Sytuacja robi sie niebezpieczna a moje dawki fenibuta przerażajace. Mnie najbardziej przeraża stan depresyjny i jazdy fizyczne których doświadczylem gdy odstawiałem na troche czasu feni a nie brałem faso. Będę robił próbe zminimalizowania dawek do minimum + opio i może nieco benzo na zbicie owych jazd + dowiedzenie sie czegoś o faso. Jak nie będzie dostępny to skończy sie moja piękna przygoda :( .

Co do Twojego kumpla to nie moge Ci tego obiecać na 100% ,ale z obserwacji mojego organizmu oraz ludzi robiacych coś takiego odpowiedź brzmi tak. I to nie jest zamiennik, to działa odwrotnie na ten sam receptor krótko mówiąc. Kwestia jest dawki i drogi podania, a nie ze ludzie na odpieprz biorą i narzekaja,że nie działa.... to tak jak by wszamać coś rozpuszczalnego w tłuszczu na pusty żołądek i narzekać ,że nie nic sie nie dzieje/nie działa :D . Ja jak wspominalem wcześniej dochdoziłem do naprawde gigantycznych dawek fasoracetamu.

Jak to faso niedostępny jak właśnie zamówiłem 1g z polskiego sklepu:D A faso to podobno dobrze przyjmować z tłuszczem, czyli co z oliwą z oliwek pomieszać i tak szamać? Ja myślę go brać w dawkach 50g dziennie. Być może rozłożone na rano/wieczór po 25g. I tak przez 2-3tygodnie. Myślisz, że jest sens i tolerkan phen trochę spadnie?

A ile obecnie szamasz tego phenibuta? Ja kiedyś po ciągu prawie rocznym odstawiłem cold turkey ale jak nie mogłem spać przez 3 dni, miałem akatyzje, serce mi wypierdalało z klaty i nie mogłem nic jeść to postanowiłem schodzić z dawek:D Ze 3 tygodnie schodziłem z dawek ratując się jedynie trittico, które nieźle zmulało i udało się. Potem przez kilka miechów w ogóle nie brałem phen bo się go bałem XD Z tym, że po całkowitym odstawieniu phena dostałem depresji. Dopiero kilka miechów później zacząłem brać aspargin w oporowych dawkach i to on mnie z niej wyleczył (serio, niedobory magnezu i potasu naprawdę przyczyniają się w mocnym stopniu do deprechy). No i phenibut znów ale tym razem mega ostrożnie (1-2 razy w tygodniu max) i jest ok.
  • 196 / 7 / 0
@dash masz maila. Nie wiem w czym sie dokładnie rozpuszcza faso, ale bierz po posiłku z tłuszczami W KAPSUŁKACH i zapij wodą i pamietaj o kapsułkach. Nie wiem jak z biodostępnością sniffem, ale prawdopodobnie też dobra. Sens oczywiście ,że jest.

Twój przypadek znam z innych postów tu i na innym forum. Biore.... cięzko określić dokładnie. Rozłożone w wielu porcjach, gdzies 8-10g dziennie.
Never give up !
  • 11 / 1 / 0
Wczoraj postanowiłem sprawdzić działanie phenibuta razem z kofeiną (kawy nie piję)

- żadnych używek nie zażywam ( alkochol bardzo rzadko)

godziny mniej więcej przybliżone:
08:20 - na czczo 100 mg caffeine + 750 mg phenibut HCL (kupiony w kapsułkach z PC) rozpuszczone w szklance wody (smak lekko kwaśny)
10:20 - pierwsze lekkie śniadanie (płatki owsiane z jogurtem) działana phenibuta nie odczuwam
11:30 - 12:20 - czuje taki spokój, jestem bardziej zrelaksowany niż zwykle (bardzo lekkie działanie phenibuta w tle)
12:20 - znowu 100 mg caffeine + 750 mg phenibut HCL rozpuszczone w szklance wody
14:20 - drugie śniadanie (kanapki)
15:00 - lekkie działanie w tle nadal odczuwalne + lekkie zdenerwowanie

W późniejszych godzinach jadłem normalnie, działanie phenibuta było trochę mocniejsze ( jak po 1 piwie). Nie odczuwałem chęci do rozmowy, nie czułem się pewniejszy siebie a muzyka nie wydawała się brzmieć lepiej.
Moja motywacja się nie zwiększyła, nastrój był lekko poprawiony, brak zmęczenia i żadnych skutków ubocznych nie doświadczyłem poza częstym sikaniem i lekką biegunką.
Po godzinie 20:00 nie czułem już działania phenibuta. Sen jak zawsze w porządku i samopoczucie na drugi dzień normalne.

Większość czasu spędzone w domu przy komputerze dlatego moje odczucia nie są w pełni zadowalające, za 2 tygodzie spróbuję działanie poza domem a dawkę zwiększę do 2000 mg, powyżej nie zamierzam brać. Na chwilę obecną nie polecam tego
nootropa, szkoda pieniędzy.
Uwaga! Użytkownik Kwas04 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1070 / 135 / 0
Bover93 pisze:
@dash masz maila. Nie wiem w czym sie dokładnie rozpuszcza faso, ale bierz po posiłku z tłuszczami W KAPSUŁKACH i zapij wodą i pamietaj o kapsułkach. Nie wiem jak z biodostępnością sniffem, ale prawdopodobnie też dobra. Sens oczywiście ,że jest.

Twój przypadek znam z innych postów tu i na innym forum. Biore.... cięzko określić dokładnie. Rozłożone w wielu porcjach, gdzies 8-10g dziennie.
@Bover93, czmu faso trzeba brać w kapsułkach? W końcu przyszła do mnie długo oczekiwana (przez Ciebie również:D dostawa faso ale w prochu. No i jedziem z tym śledziem - będziemy zbijać tolerkę na phen, ciekawe tylko czy efektywnie :diabolic: ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Wysokie Mazowieckie: Matka znalazła narkotyki u 39-letniego syna i powiadomiła policję

67-letnia mieszkanka powiatu wysokomazowieckiego zawiadomiła policję o znalezieniu podejrzanych substancji w pokoju i ubraniach swojego 39-letniego syna. Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego zabezpieczyli narkotyki i przedstawili mężczyźnie zarzuty.