Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Fenatyl Vs buprenorfina
Fenatyl
15
65%
buprenorfina
8
35%

Liczba głosów: 23

ODPOWIEDZ
  • 646 / 63 / 0
Stary dziad pisał że był jeden przypadek przedawkowania bupry ale w misie midazolamem
  • 12 / 1 / 0
Po 1.5 rocznej przerwie bralam bupre 2-5mg i raz czy dwa mnie nagrzała ale strasznie nieprzyjemnie. Rzygałam i krecilo mi sie w głowie, dlugo to trwalo ogólnie nie polecam jej rekreacyjnie.
fenta bralam na dziąsło, dzialal tak ok 2h a na drugi dzień (przy braniu po południu/wieczorem) już bylo nieprzyjemnie. Bralam go bo mialam dojscie no i nic innego typu majka, oxy nie dzialalo, a jedynie mialam odcinke po tym i bylo fchuj nieekonomiczne.
Właśnie próbuję zejść z fenta bo tak sie nie da żyć. Ale po kilku latach z opio i 1/3 życia z używkami to nie wiem co za życie mi zostało.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Rewolucja w leczeniu bólu po 20 latach. FDA zatwierdza przełomowy lek

Suzetrygina to pierwszy od ponad 20 lat nowy lek przeciwbólowy, który nie jest opioidem i nie powoduje uzależnienia. To przełom w leczeniu ostrego bólu, dający pacjentom bezpieczniejszą alternatywę w obliczu trwającego kryzysu opioidowego.

Kilkanaście tysięcy butelek wina i 270 kilogramów marihuany

Trzy osoby podejrzane o przemyt ponad 270 kilogramów narkotyków ujęli wielkopolscy policjanci - podała we wtorek KWP w Poznaniu. Szacunkowa wartość przejętych narkotyków to 12 mln zł.

Silny psychodelik amazońskich szamanów. Chcą nim leczyć ludzi

“W przypadku uzależnienia od alkoholu 50 proc. osób wraca do nałogu w ciągu trzech miesięcy, a około 60–70 proc. w ciągu trzech lat. Leczenie samo w sobie nie zmieniło się zasadniczo od 70 lat, więc istnieje pilna potrzeba nowych leków i podejść terapeutycznych. Jeśli DMT może dostarczyć bardziej efektywnego podejścia, warto to zbadać” - wyjaśnia prof. Ravi Das, który wraz z prof. Jeremym Skipperem prowadzą badania w University College London.