Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Fenatyl Vs buprenorfina
Fenatyl
15
65%
buprenorfina
8
35%

Liczba głosów: 23

ODPOWIEDZ
  • 647 / 63 / 0
Stary dziad pisał że był jeden przypadek przedawkowania bupry ale w misie midazolamem
  • 12 / 1 / 0
Po 1.5 rocznej przerwie bralam bupre 2-5mg i raz czy dwa mnie nagrzała ale strasznie nieprzyjemnie. Rzygałam i krecilo mi sie w głowie, dlugo to trwalo ogólnie nie polecam jej rekreacyjnie.
fenta bralam na dziąsło, dzialal tak ok 2h a na drugi dzień (przy braniu po południu/wieczorem) już bylo nieprzyjemnie. Bralam go bo mialam dojscie no i nic innego typu majka, oxy nie dzialalo, a jedynie mialam odcinke po tym i bylo fchuj nieekonomiczne.
Właśnie próbuję zejść z fenta bo tak sie nie da żyć. Ale po kilku latach z opio i 1/3 życia z używkami to nie wiem co za życie mi zostało.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

Częste używanie konopi ma związek ze zwiększoną śmiertelnością pacjentów z rakiem jelita grubego

Osoby z rakiem jelita grubego i udokumentowaną historią częstego używania konopi były ponad 20 razy bardziej narażone na śmierć w ciągu pięciu lat od diagnozy w porównaniu z osobami bez takiej historii - informuje pismo „Annals of Epidemiology”.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.