Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Fenatyl Vs buprenorfina
Fenatyl
15
65%
buprenorfina
8
35%

Liczba głosów: 23

ODPOWIEDZ
  • 651 / 63 / 0
Stary dziad pisał że był jeden przypadek przedawkowania bupry ale w misie midazolamem
  • 12 / 1 / 0
Po 1.5 rocznej przerwie bralam bupre 2-5mg i raz czy dwa mnie nagrzała ale strasznie nieprzyjemnie. Rzygałam i krecilo mi sie w głowie, dlugo to trwalo ogólnie nie polecam jej rekreacyjnie.
fenta bralam na dziąsło, dzialal tak ok 2h a na drugi dzień (przy braniu po południu/wieczorem) już bylo nieprzyjemnie. Bralam go bo mialam dojscie no i nic innego typu majka, oxy nie dzialalo, a jedynie mialam odcinke po tym i bylo fchuj nieekonomiczne.
Właśnie próbuję zejść z fenta bo tak sie nie da żyć. Ale po kilku latach z opio i 1/3 życia z używkami to nie wiem co za życie mi zostało.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA

Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.