Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1081 / 32 / 0
Tyler Durden pisze:
To był bezpieczny stymulant dostępny w czystej postaci.

Tyler, mowisz ze bezpieczny stymulant a tu typowie jedzacy 50mg tygodniowo popadaja w jakies chore jazdy i potem sie skarza wytlumacz mi :D
  • 73 / 1 / 0
Więc zostały 44 dni. Czuję się jakby ktoś wbijał kołek w moje serce. Żaden lekarz nie przepisze metylofenidatu na ADHD w tym wieku. Dlaczego kurwa ktoś wie lepiej co jest dla mnie dobre, a a co złe?

A tak swoją drogą to ten IPH ma dobre recenzje i dłuższy czas działania ^^. Tylko jak z każdym nowym RC - czuć obawy.

Ma ktoś jakieś obeznanie z tym, co się dzieje w sklepach przed taką delegalizacją?
  • 236 / 11 / 0
Jak gość ma coś nie tak pod kopułą, to EPH nie ma tu nic do gadania. Albo vendor mu wciska A-PVP, albo kolega pominął cały zestaw RCków, którymi się raczył w tym czasie. Z etylem faktycznie można lekko przesadzić, jak się to sniffuje, ale efekty dla nosa zniechęcają na dłużej.
  • 1472 / 196 / 0
Etylo miał zawsze dobre recenzje, przy zalecanym dawkowaniu jest dość bezpieczny.
Niebezpieczny może być użytkownik, jak ktoś wali dawki bez opamiętania to wiadomo, że może być postymulantowy nieogar.
Ale nie po 50 mg. Wtedy albo sort jest jakiś hujowy (zanieczyszczony), albo to nie etylo, albo ktoś ma problemy typu schizofrenia :P

Generalnie chodzi mi o to, że ze wszystkich stymulantów na rynku RC tylko etylofenidat odpowiednio używany nie niszczył zdrowia ani psychiki.
Do tego był dobrze przebadany.

Wiadomo, że na ulicy ciężko kupić będzie czysty stuff, a jakiś stymulant lepszy niż kawa jest zawsze poszukiwany przez ludzi.

Generalnie to będzie z tego więcej szkód niż pożytku. Jesteśmy wolnymi ludźmi, jak ktoś nie ma mózgu to tak czy inaczej sobie zaszkodzi. Jak ktoś potrzebuje etylofenidatu to chyba wie po co go chce wziąć.
Ja rozumiem banowanie prawdziwych narkotyków, które dają "high" i demotywują ludzi do robienia czegokolwiek ze swoim życiem. Tylko że psychostymulanty to nie narkotyki (i jest to zdanie wielu lekarzy), a biedny etylofenidat nawet nie jest euforyczny ani nie zmienia percepcji.

Idąc tym tokiem może w końcu ktoś zabroni picia 5 filiżanek kawy dziennie?
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 834 / 17 / 0
Tyler Durden pisze:
, albo ktoś ma problemy typu schizofrenia
Mógłbyś proszę rozwinąć tą myśl? W jak ludzie ze spektrum schizofrenii działają pod wpływem etylofenidatu?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 1081 / 32 / 0
@up

Huk, to normalne ze jak masz schizofrenie to jestes w pewnym stopniu niepelnosprytny i jakiekolwiek walenie substancji psychoaktywnych konczy sie wiekszymi wariacjami psychicznymi. Co tu tlumaczyc? Masz problemy sam ze soba, jestes zjebany nie wal drugsow!
  • 440 / 30 / 0
Tyler Durden pisze:
Etylo miał zawsze dobre recenzje, przy zalecanym dawkowaniu jest dość bezpieczny.
Niebezpieczny może być użytkownik, jak ktoś wali dawki bez opamiętania to wiadomo, że może być postymulantowy nieogar.
Ale nie po 50 mg. Wtedy albo sort jest jakiś hujowy (zanieczyszczony), albo to nie etylo, albo ktoś ma problemy typu schizofrenia :P

Generalnie chodzi mi o to, że ze wszystkich stymulantów na rynku RC tylko etylofenidat odpowiednio używany nie niszczył zdrowia ani psychiki.
Do tego był dobrze przebadany.

Wiadomo, że na ulicy ciężko kupić będzie czysty stuff, a jakiś stymulant lepszy niż kawa jest zawsze poszukiwany przez ludzi.

Generalnie to będzie z tego więcej szkód niż pożytku. Jesteśmy wolnymi ludźmi, jak ktoś nie ma mózgu to tak czy inaczej sobie zaszkodzi. Jak ktoś potrzebuje etylofenidatu to chyba wie po co go chce wziąć.
Ja rozumiem banowanie prawdziwych narkotyków, które dają "high" i demotywują ludzi do robienia czegokolwiek ze swoim życiem. Tylko że psychostymulanty to nie narkotyki (i jest to zdanie wielu lekarzy), a biedny etylofenidat nawet nie jest euforyczny ani nie zmienia percepcji.

Idąc tym tokiem może w końcu ktoś zabroni picia 5 filiżanek kawy dziennie?
Jezus. Żyjesz w innym świecie? Chodzi głównie o słupki w wynikach wyborczych i o świętą wojnę z narkotykami, którą prowadzi się odkąd zachciało się Polsce wchodzić do Unii Europejskiej. Oczywiście pomija się ludzi rozsądnie korzystających z substancji. Ale za to prowadzi się wojnę, w której zamyka się niebezpiecznych dillerów, delegalizuje złowrogie dopalacze, a ćpunów wsadza do ośrodków, aby ratować ich życie, a wszystko to sprawia, że ludzie mogą czuć się bezpieczni, bo nie ma ćpunów gwałcicielo-złodzei na ulicy, ich dzieci nie staną się narkomanami itd. itp.

W prawdzie gówno to wszystko daje i wszyscy dobrze o tym wiemy.. Podsumowując, wszystko co w jakikolwiek sposób kopie, sprzedawane jest w workach strunowych, w postaci proszku to narkotyki i trzeba to zniszczyć!
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 132 / 6 / 0
Nie wiem co ze mną nie tak, ale to stymulant który wywołuje u mnie najwięcej efektów ubocznych. Sorry od różnych vendorow(jedyni rok temu od pewnego pana z zamknięta rejestracja dzialal super)
Odżywiam się bardzo dobrze, łykam witaminki, do tego noopept i uprzezam zarzut o dawkowanie, jest bardzo male, nadal to samo: Wieksze niż przy innych stymulantach rozdrażnienie, czasami bywaly ataki nerwicy i lęku, problemy z pęcherzem czasami usypiał (!). Na wszystkie inne używki reaguje standardowo. Dzisiaj uratowała mnie mnie mala dawka MPA i mam nadzieję na sen po benzo.
Podzieli się ktoś podobnymi efektami? Co zmienić zmodyfikować, zazwyczaj zarzucam bombki z chusteczek w mikro dawkach, moze zwiększyć? ;/ ma ktos jakiś pomysl o co tu chodzi?
  • 440 / 30 / 0
lapidem pisze:
Nie wiem co ze mną nie tak, ale to stymulant który wywołuje u mnie najwięcej efektów ubocznych. Sorry od różnych vendorow(jedyni rok temu od pewnego pana z zamknięta rejestracja dzialal super)
Odżywiam się bardzo dobrze, łykam witaminki, do tego noopept i uprzezam zarzut o dawkowanie, jest bardzo male, nadal to samo: Wieksze niż przy innych stymulantach rozdrażnienie, czasami bywaly ataki nerwicy i lęku, problemy z pęcherzem czasami usypiał (!). Na wszystkie inne używki reaguje standardowo. Dzisiaj uratowała mnie mnie mala dawka MPA i mam nadzieję na sen po benzo.
Podzieli się ktoś podobnymi efektami? Co zmienić zmodyfikować, zazwyczaj zarzucam bombki z chusteczek w mikro dawkach, moze zwiększyć? ;/ ma ktos jakiś pomysl o co tu chodzi?
Ja mam podobnie, powiem Ci, że były dni, kiedy dobrze działał. Po prostu nie wiem od czego to zależy, również jestem nasuplowany, nie tykam stymulantów, a działa raz tak, raz śmak. Zauważyłem, że najlepiej mi się przyjmuje dawki około 5mg, powyżej już cały napięty, sikam co pięć minut, wkurwiony chodzę bez celu.
Uwaga! Użytkownik rencznik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 196 / 0
Oboje łykacie Noopept? Próbowaliście na czysto?

etylofenidat to NDRI, takie stymulanty działają "różnie" zależnie od bodźców. On nie uwalnia dopaminy/noradrenaliny w znaczącym stopniu. Dopiero kiedy te neuroprzekaźniki zostaną uwolnione odczuwa się efekty.
Jednego dnia jesteście dlatego bardziej lub mniej nakręceni, bo wykonujecie inne czynności. Np. przy rozmowie z ludźmi uwalnia się dużo więcej dopaminy niż siedząc przy kompie i działanie etylo wtedy jest inne.

Dlatego dobrym sposobem są niskie dawki + dbanie o bodźce od rana (o co nie trudno mając ciekawe życie). Etylo i metylofenidat to zwiększacze potencjału, one nie robią niczego za was ani nie uwalniają monoamin jak np. amfa.

Skoro małe dawki kopią mocno to oznacza nadwrażliwość na NDRI czyli upregulację receptorów A to dobrze :)

Dajcie znać jakie "inne" stymulanty na was działają "dobrze". Uprzedzam, że amfetaminy i ketony to kompletnie inne grupy i inne działanie - nie ma sensu ich porównywać do świetnych NDRI.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.