On narzekał, że nie za fajnie działa, a jak się przerzucił na mój sposób to efekty były dużo lepsze.
EP ma biodostępność 30-50% oralnie, podjęzykowo nie licząc strat (przełykanie śliny - mimowolnie coś tam zawsze do żołądka wpadnie), biodostępność to 100%. Dlatego pisałem, że dawki nie identyczne, ale podobne do tych w nos.
Wejście przez nos jest jednak szybsze, dodatkowo receptory TRPA1 w nosie polepszają wchłanianie. Tak czy siak, nos oraz podanie podjęzykowe nie powinny mieć dużej różnicy w miligramach ile ładujemy, a finalny kop powinien być podobny (prócz tego, że nos potrafi szybciej załadować EP i dać lepsze wejście, to dalsze działanie nie ma większych różnic).
Tyler Durden pisze:To kiepsko trzymasz pod tym językiem. EP fakt, rozpuszcza się już w niecałą minutę, ale nie wchłania się tak szybko (podobnie MPH). Miałem to samo z moim kumplem, który rozpuszczał pod językiem proch i przy tym rozmawiał, a potem po minucie połykał normalnie ślinę, podczas gdy ja trzymałem 10-20 minut nie mówiąc nic, nie dopuszczając śliny, mocno "wbijając" proch językiem.
On narzekał, że nie za fajnie działa, a jak się przerzucił na mój sposób to efekty były dużo lepsze.
EP ma biodostępność 30-50% oralnie, podjęzykowo nie licząc strat (przełykanie śliny - mimowolnie coś tam zawsze do żołądka wpadnie), biodostępność to 100%. Dlatego pisałem, że dawki nie identyczne, ale podobne do tych w nos.
Wejście przez nos jest jednak szybsze, dodatkowo receptory TRPA1 w nosie polepszają wchłanianie. Tak czy siak, nos oraz podanie podjęzykowe nie powinny mieć dużej różnicy w miligramach ile ładujemy, a finalny kop powinien być podobny (prócz tego, że nos potrafi szybciej załadować EP i dać lepsze wejście, to dalsze działanie nie ma większych różnic).
Nie wiem czy wytrzymam ten smak bo piszecie że fuuj, a no chuj, nie spróbuję to się nie przekonam :hug:
Jeszcze legalne benzo - etizolam, pyrazolam.
alkoholu nie polecam, ani GBL.
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
Jest tam wyciąg z białej pietruszki i ekstrakt z rumianku, który odwraca (przynajmniej po części), działanie etylofenidatu. Śpię po tym jak niemowlę :P
Tyler: ja moze jestem przeczulona na tym punkcie, ale musze: takie ilosci uroseptu (smiesznie brzmi od kogos kto sie faszeruje prochami, o ironio) ale: urosept jest silnie moczopedny, przy odwodnieniu jakie funduje EPH nie dobrze wrozy: dla nerek niezapomniana noc, dla serca podejrzewam tez, plus odwodnienie...A tak idac dalej nie budzi cie w nocy szczoch? Jezeli chodzi o dzialanie to przy mniejszych dawkach faktycznie dawal mozliwosc "zdrowego" snu, bez realnych meczacych projekcji/koszmarow.
Tyler Durden pisze:A ja polecam zjeść z blister albo więcej uroseptu z apteki (jak dużo zjesz EP to nawet całe opakowanie :P ).Jest tam wyciąg z białej pietruszki i ekstrakt z rumianku, który odwraca (przynajmniej po części), działanie etylofenidatu. Śpię po tym jak niemowlę :P
Rumianek zawsze spoko, przeciwalergicznie i z lekka uspokajająco, chociaż napewno nie tak jak dream drink z łyzki stołowej walerianki i tyle samo melisy . Napar/ odwar styl dowolny, drugi mocniejszy. hej :old:
on the junk-yard
now we are stunned minds
full of junk-goods
. Primum non nocere
musliki pisze:Ile polecacie etizolamu przy srednioduzej dawce eph (nocka 250 mg z duza tolerka , na benzo brak? )
Tyler: ja moze jestem przeczulona na tym punkcie, ale musze: takie ilosci uroseptu (smiesznie brzmi od kogos kto sie faszeruje prochami, o ironio) ale: urosept jest silnie moczopedny, przy odwodnieniu jakie funduje eph nie dobrze wrozy: dla nerek niezapomniana noc, dla serca podejrzewam tez, plus odwodnienie...A tak idac dalej nie budzi cie w nocy szczoch? Jezeli chodzi o dzialanie to przy mniejszych dawkach faktycznie dawal mozliwosc "zdrowego" snu, bez realnych meczacych projekcji/koszmarow.
EP akurat nie obciąża nerek raczej, poza tym nerki masz dwie :P Po urosepcie w kosmicznych dawkach nigdy nie cisło mnie na częste szczanie, a serce było w normie, wręcz cały się uspokajałem i czułem wyśmienicie.
Napar Johnego jest tańszy, ale trzeba się pierdolić z rytuałem i do tego ma to ohydny smak. Urosept załatwia sprawę.
Poza tym, przy przedawkowaniach PODSTAWA to nawodnienie i to silne organizmu. Od takich rzeczy się zaczyna, a nie od tabletek czy benzo, nosz qrna. Polecam kupić sobie jakieś isostary czy tańsze zamienniki musujące i popijać to na zmianę ze zwykłą wodą z solą przy przedawkowaniu EP.
Ja tak zawsze robię teraz: nawodnienie + urosept. Działa dużo lepiej niż zapijanie fazy wódą.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-01-17_11-55-24.jpg)
„Wokół marihuany medycznej wciąż jest wiele stereotypów, a największą bolączką jest dezinformacja”
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cognitivemarijuana.jpg)
Długotrwałe używanie marihuany może mieć wpływ na zdolności poznawcze
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Rekord zatruć dopalaczami w Lubuskiem. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-latka
W 2024 roku województwo lubuskie stało się liderem w kraju pod względem zatruć dopalaczami. Liczba przypadków zatruć środkami psychoaktywnymi wzrosła o 65% w porównaniu do roku poprzedniego. Alarmujący jest również fakt. że do szpitali trafiają coraz młodsze osoby. Do szpitala w Gorzowie trafiła 15-letnia dziewczynka po zażyciu dopalaczy.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/doniosl_na_kolege.jpg)
Doniósł na „kolegę”, bo wyczuł w szatni marihuanę
Niecodzienne zgłoszenie wpłynęło do policji 2 kwietnia 2025 roku. O godzinie 15:35 funkcjonariusze konstantynowskiej „patrolówki” zostali wezwani do jednej z firm działających na terenie miasta. Powód? Pracownik administracji wyczuł podejrzany zapach marihuany, wydobywający się z jednej z pracowniczych szafek.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/profesor.jpg)
Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku
Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.